čtvrtek 9. listopadu 2017

Jak velký bojler pro dva lidi

Ahoj maminky,řešíme s manžou jak velký bojler pro čtyři lidi. Jsem ráda,že už bojler nemáme a nejsme „omezováni“. Při rekonstrukci jsme pořídili dva 1litrové bojlery - jeden pro koupelnu,.


Jak velký elektrický bojler tedy zvolit? Přijďte a dozvíte se, jak velký bojler potřebujete a jak vybrat ten správný!

Ale pokud si denně čtyřčlenná rodina dopřeje plnou vanu, bude už potřebovat hodně velký bojler. Jak vybrat vhodný systém pro ohřev vody pomocí solárních panelů? Jak na přípravu teplé vody v rodinném domku? Totéž pokud bydlí osoby.


Při ohřevu teplé užitkové vody můžete ušetřit nebo utratit hodně peněz. Je ale třeba vybrat vhodný bojler a dát ho doma na správné místo. Nemáte-li dálkové topení ani kotel se zásobníkem, k ohřívání vody budete nejspíš využívat bojler.


Někdo říká 2litrů a někdo,že stačí 1litrů.

Jestli se ti bude dohřívat téměř celý den, nebo třeba jen 4hodiny za den. Nyní v pronájmu máme 80L jsme dva a ohřívá se 2-3x denně, dle toho jak je puštěný tarif. Dobrý den, prosím pěkně o radu, jak velký ohřívač vody by jste mi doporučili do běžné domácnosti nyní pro tři lidi ? Dosluhuje mi 1litrový ohřívač vody. Přemýšlím jestli ohřívač o objemu 1litrů, nebo 1litrů.


Plyn nemám, takže plynový ohřívač. Doplňuji: Pokud máte někdo osobní zkušenost,třeba i negativní, prosím o tip na výrobce. V případě samostatného bojleru jak velký , zvažovala bych 120l (byl by jak pro tuto koupelnu i kuchyň)? Asi mnoho z vás řešila, nebo řeší jak velký bojler použít do vašeho bydlení… Již jsem se zde někde dotknul tohoto problému a někteří z vás co mě navštívili, byli udiveni nad naší sestavou bojlerů 200l.


Při nákupu adekvátního zařízení pro ohřev teplé vody můžete narazit na dvojí terminologii označující dva charakterově odlišné produkty. Komunita okolo bydlení, stavění a realit. Nejčastěji jsou v domácnostech používány zásobníkové ohřívače s kapacitou – 2litrů. Přístroje do velikosti litrů byly dříve označovány pouze jako malé zásobníky na ohřev teplé vody, zatímco přístroje větších objemů dostaly název bojler.


Záleží jak moc se cachtáte, pokud opravdu šetříte, tak 120l pro čtyři lidi stačí. Taky to ovlivňuje kdy přesně se sprchujete a kdy se spíná nízký tarif. On bojler není navěky, takže časem můžete koupit větší.


A s teplotou se nedá jít pod nějakých stupňů, pokud si tam nechcete množit legionely.

Potom zřejmě budete přemýšlet o tom, jak velký pořídit, aby jeho provoz byl co nejekonomičtější. Zkrátka jde o to, abyste zbytečně neohřívali vodu, kterou následně nevyužijete, nebo aby nebyl zásobník zbytečně veliký. Zdravím, klekl mi bojler , tak řeším novej a přemýšlím, jak velký potřebuju.


Původní měl 155l, což je pro mě zbytečný. Teď jsme v domě do budoucna nás bude nejspíš o 1-víc. A teď otázka-stačí 80l nebo radsi 120l nebo jestli se vyrábí něco mezi tím?


Chci elektrický, je výhodný napojit to na kotel na tuhá. Koupat se tu bojím, bojler je nad vanou , tak z toho nemám dobrý pocit. Někdo preferuje krátkou sprchu po ránu, jiný se večer co večer nakládá do vany. Ahoj, prosím vás o radu, koupili jsme chalupu, kde je na ohřev vody el.


Ten už to má teď za sebou a je potřeba koupit nový. Teplá voda bude jen na sprchování ve sprcháči - dva dospělý a dvě malý děti. V objektu není plyn, uvažujeme osadit buď pro každý byt nové samostatné el.


Mladým to je jedno, předpokládají, že něco vymyslíme. Jedním z hlavních požadavků majitelů tak bylo vytvořit dostatek místa na ukládání věcí. Autoři se to snažili splnit vhodným návrhem nábytku na míru a využitím každého centimetru.


Plánujeme na novostavbu FVE s amorfními panely o výkonu kWp a teď řešíme, jak velký bojler k tomu. Jeden z názorů je mít větší bojler 3- 5l (ke tisícům Kč), aby se nahřál a bylo možné přečkat několik zamračených dní bez dohřevu. Jídelní stůl je v současnosti pro dvě osoby, může být pro čtyři. Majitelé požadovali velký jídelní stůl jako součástí kuchyně, což je nereálné, musí být zakomponován do obývacího pokoje, doplňuje Tomáš Zima. Pro dvě osoby je vhodný rozměr alespoň 80xcm.


Každý druhý dům disponuje minimálně tříčlennou rodinou. Jak si vybrat správný bojler , aniž se zbytek rodiny sprchoval v ledové vodě? Objem bojleru přímo ovlivňuje výdaje spojené se sprchováním.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky