pátek 23. září 2016

Frekvenční měnič princip

Měnič frekvence (dříve také měnič kmitočtu) je zařízení, které slouží k přeměně elektrického proudu s určitou frekvencí na elektrický proud s jinou frekvencí. Velmi častým důvodem k nasazení měniče frekvence bývá potřeba plynulá regulace otáček asynchronního elektromotoru. Změny otáček se dociluje současnou změnou frekvence a napětí, po dosažení jmenovitých hodnot napětí pouze změnou frekvence.


Použití Regulace měničem se používá všude tam, kde je třeba dosáhnout jiných trvalých otáček elektromotoru, kde je třeba. Takovým zařízením je i frekvenční měnič , který nám práci usnadňuje v mnoha směrech. Představuje cenné zařízení, o kterém již slyšelo mnoho lidí, pochopit však princip jeho fungování je poměrně náročnější, protože s ním nejsme v kontaktu každý den a hlavně jen málo z nás. Nejčastěji jsou na trhu jednostupňová zařízení.


Frekvenční měnič pro ponorné čerpadlotyp je vyroben s dipólovým modulátorem. Princip jejich provozu je založen na fázové změně frekvence hodin. Parametr přetížení u modelů nepřekračuje hodnotu V. Indikace pracovního proudu je v průměru A. Jaký doporučíte frekvenční měnič k regulaci ot. Jak vybrat a zapojit frekvenční měnič ? Ako funguje frekvencny menic ? Další výsledky z webu diskuse.


Uspořádání a princip činnosti frekvenčních měničů - Eaton. Archiv Podobné Z tohoto stejnosměrného napětí vytváří pro trojfázový motor novou trojfázovou síť s. V tomto článku se budu zabývat instalací a základním nastavením frekvenčního měniče – „jak zapojit a nastavit frekvenční měnič ? Proberu zde základy návrhu a zapojení a nastavení pohonu. Vždy je nutné řídit se manuálem ke konkrétnímu frekvenčnímu měniči. V čem jsou naše frekvenční měniče lepší, než jiné? Splňují nejen běžné požadavky, jako jsou variabilita využití a příznivá cena - nabízí Vám mnohem víc!


Náš frekvenční měnič je vysoce funkční, vybaven mj. Měnič napětí je měnič , který slouží ke změně napětí napájecí soustavy. Pro měniče napětí se často také používá označení zdroj (nebo napájecí zdroj), přestože skutečným zdrojem elektřiny je generátor v elektrárně, nebo baterie. Frekvenční princip se používá v systémech, kde není třeba přísně kontrolovat rychlost a tok vytvářený motorem bez významného zatížení je důležitý.


Pokud je však nutné zajistit vysoký točivý moment a dobrou trakci od prvního otočení, mělo by se použít vektorové řízení. Při rotačních měničích se přijímaná elektrická energie mění na mechanickou práci v hnacím motoru. Je levnější používat jeden frekvenční měnič na dvou čerpadlech: cena frekvenčních měničů umožňuje cenově dostupnou instalaci na každém elektromotoru.


S každým elektromotorem, který má vlastní měnič frekvence, máte regulaci a vyhnete se riziku selhání jednoho měniče a znehodnocení dvou čerpadel. Toto je umožněno přeměnou kmitočtu 3f-sítě Hz a jejího napětí na na hodnoty, které lze regulovat. Jak nastavit měnič kmitočtu. K dnešnímu dni existuje mnoho výrobcůzařízení. Ale nastavovací algoritmus pro všechny je téměř stejný.


Samozřejmě není možné měnič kmitočtu nastavit bez určitých. Princip frekvenčního měniče Základní princip frekvenčních měničů je stále stejný, skládají se ze základních částí, které jsou přizpůsobeny k potřebám jednotlivých měničů. Musí se nastavit parametry měniče podle štítkových údajů motoru, způsob ovládání a typ ochrany motoru.


Důležité upozornění - COVID-19. V důsledku rozšíření COVID-jsme i my byli nuceni přistoupit k několika bezpečnostním opatřením.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky