středa 28. září 2016

Jak velkou vsakovací jámu

Pro výpočet objemu vsakovací nádrže PLATÍ OD 1. Uvedený výpočet vychází z německé normy ATV-DVWK-A 13 která u nás byla obecně přijímána v době, kdy česká norma ještě nebyla. Ponecháváme jej zde například pro posouzení dříve provedených. Vsakovací jímky i tunely jsou docela drahé věcičky.


Pokud máte kam uložit jíl, tak nejlevnější je vykopat jámu , obložit výkop geotextilií a zasypat oblázky (odpad z písáku). Ze shora opět geotextilie a zahrnout hlínou. Ahoj,nyní řeším vsakovací jímku. Nyní je dle jejich vyjádření vsakovací jímka hotova.


Zvažovali jsme plastové vsakovací boxy, akumulační jímku, ale nakonec. Když se vám nechce kopat tak velkou jámu , můžete si pomoct tím,. Jak velkou a hlubokou jámu musíme vykopat, kolik štěrku a jaké frakce do ní.


Když začnete o jímce na děšťovku uvažovat, logicky vás jako první napadne, jak velkou jímku pořídit a jak potřebnou velikost spočítat. Naštěstí existují online kalkulačky, které vám s výpočtem pomohou. Jedna z nich je třeba na webu glynwed. Do kalkulačky stačí zadat pár základních informací jako je např. AS-RIGOFILL je vsakovací blok určený pro vsakování a využívání srážkových vod.


Příprava stavební jámy a podkladu. Standardní metodou pro vsakování dešťové vody je drenáž (trativod),. Drenáž se staví tak, že do příkopu nebo jámy se naveze štěrk , případně. Divím se, že máte v PD předepsánu vsakovací jímku.


Jak velký objem musí vsakovací box mít, aby zvládl odvést vodu z rodinného domku? Vezměme jako příklad vsakovací box Rainbox II (nebo tunel) o objemu m(3l). Na rodinný domek jich bude potřeba přibližně až v závislosti na velikosti domku, a také vsakovatelnosti zeminy. Plastové vsakovací boxy, obrázek z ihned. Tyto boxy jsou tak prokoumané, že se do nich vejde mnohem víc vody než do štěrku o stejném objemu.


Díky tomu nemusíte provádět tak rozsáhlé zemní práce. Retenční nádrž a vsakovací jímka jsou stavby, které se nekolaudují, proto by problém při kolaudaci být neměl. Není zahrnuta cena přívodního potrubí. Prosím poraďte jak ideálně vyřešit odvod dešťové vody? Zastavěná plocha domu je 150m2.


Nebo je lepší u každého okapu svést vodu do země? K vsakování dešťové vody potřebujeme dostatečně velkou jámu. Využít lze přírodní prohlubeň, ale též můžeme jámu vykopat.


Jámu vyložíme geotextilií, na ni navezeme jemnější štěrk, na něj položíme opět geotextilii a nasypeme substrát podle typu rostlin, které zde budeme pěstovat. Jak udělat vsakovací jámu Před návrhem by se měla udělat vsakovací zkouška, protože jinak se. Vykopala se jáma , vyložila se geotextilií a nasypalo se tam kamenivo. Dobrý den, nechali jsme si udělat vsakovací jímku pro vsak vody z. Komunita okolo bydlení, stavění a realit.


Na to aby jste mohli bez rizika zasakovat, potřebujete geologický průzkum (nebo reserži, ale opravdu z toho místa, kde chcete zasakovat ne třeba od sousedů) a výpočet a návrh zasakování vůči objemu, může se např. Jímku tvoří dno, plášť a poklop. Vstup je standardně zakrytý plastovým poklopem tř. Tento poklop není určen jako pochůzný nebo pojízdný.


Nekupovali, vybagrovali jsme jámu , přivedli tam oranžové roury, na ně nasadili žlutou děrovanou hadici, kterou jsme stočili pod velké kameny, na ně dali fůru štěrku, potom geotextilii, a zahrnuli hlínou. Funguje zatím bezvadně. Bude vyplněna štěrkem - mm, chráněna geotextilií. Jedná se o vykopání (ve spádu), položení materiálů, zahrnutí, úprava terénu. Jako byste si představili seskládané bedničky na zeleninu.


V tomto zásobníku se shromáždí voda steklá ze střechy a pak se pomalu postupně vsakuje do půdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky