úterý 27. září 2016

Otočení vodoměru

SEVERNÍ ČECHY - Propichování vodoměru a poškození číselníku. Ukázkovým příkladem černého odběru pitné vody je porušení plomby vodoměru a jeho otočení proti směru toku vody. Vodoměr by měl být zaplombován, to o tom drátku jsem slyšel, stačí ho nějak dostat trubkou do vodoměru on zasekne otáčení ale voda. Mějte stav vodoměru pod kontrolou s čidlem pro odečet vodoměru Hippo s aplikací ZOOCO. Sensus 4a Sensus 620.


Výrobci se tomuto snaží předcházet pomocí různých antimagnetických úprav. Projeví se obvykle na vyšším spodním tělese, ochranné kleci uvnitř vodoměru a tím na nemalém zvýšení váhy vodoměru. Odborníci odhadují, že až každý dvoustý vodoměr v Česku má na.


Tentokrát nejde o vodoměry používané pro měření a detekci průtoků. Odečítací jednotka generuje impuls při jednom otočení odrazového terčíku. Každé otočení může odpovídat jinému množství měrných jednotek. TUV(teplé užitkové vody) mají ze zákona povinnost montovat na přívodní potrubí objemové vodoměry místo průtokových, aby nedocházelo k okrádání zákazníků např. Naše rychle a snadno instalovatelné vodoměry jsou tou správnou a. Dříve než objednáte výměnu vodoměrů , je důležité si uvědomit, na co vodoměr vůbec slouží a jakou službu od vodoměru čekáme.


Každý rok máme velký rozdíl mezi naměřenou hodnotou patního vodoměru a podružnými vodoměry v bytech. Tedy X,5litrů je půlka kubíku a proto poslední číslice. Bytový vodoměr Kamstrup MULTICAL je ultrazvukový inteligentní vodoměr. V tomto vodoměru nejsou žádné mechanické díly, proto zde platí, že tento vodoměr je. Víčko vodoměru se musí víc ohřát, fén nestačí.


Já jsem p oužil rozsvícenou stolní lampičku s halogenovou žárovkou V, sklíčko lampičky jsem přiložil k víčku a zamlžení jsem cca po minutách odstranil. Ale pozor, plexisklové víčku nesmíte natavit nebo spálit. Detektor umístíte stahovacími páskami nebo šrouby k vodoměru a jeho snímací jednotku upevníte za použití trnů na vodoměr. Tento případ jsme zaznamenali v jednom činžovním domu, kde nám jeho majitel způsobil škodu za téměř padesát tisíc korun,“ sdělil mluvčí PVK.


Tento vodoměr se nedá, bez demontáže a porušení plomb nějakým. Pouze dbejte na to, aby nedošlo k poškození plomby prokazující úřední ověření vodoměru a. V dnešní době je za fakturačním. Na rozdíl od klasického vodoměru umí rádiový modul E-RM rozlišit i směr toku vody - je tak možné odhalit případnou manipulaci s vodoměrem (jeho otočení ). Rádiový modul je samozřejmě možné zajistit klasickou mechanickou plombou proti demontáži z vodoměru.


Typ vodoměru , Výrobce, Q DN, Teplota, R, Délka. B-METERS GSDLopatkový suchoběžný bytový. BYTOVÝ VODOMĚR BONEGA S, T (antimagnetický). Předpokládáme, že když. Důležité: Na mezery mezi stoupačkou a vodoměrem nesmí být žádné skládací spoje nebo netěsnosti.


Umístění by mělo být vhodné pro nastavení a čtení měřiče. Montáž vodoměru sami Ještě relativně nedávno, před ÷ let téměř celá populace v zemi, která má centrální přívod vody, všude placené služby poskytující vody v souladu se stanovenými normami spotřeby pro každou osobu žijící v domě nebo bytě. Odpovídající podíl byl proveden výpočtu a hygienické služby( kanalizace). Není-li množství vypouštěných odpadních vod přímo měřeno, předpokládá se, že odběratel, který odebírá vodu z veřejného vodovodu, vypouští do kanalizace takové množství vody, které podle zjištění vodoměru odebral s připočtením množství vody získané z jiných zdrojů. Takto získané množství odpadních vod.


Ukázkovým případem černého odběru pitné vody je porušení plomby vodoměru a jeho otočení proti směru toku vody. Nemůžu posoudit, který vodoměr je přesnější, ale při další výměně se vymění pouze vodoměr, protože baterie v rádiovém odečtu vydrží let. Na mém vodoměru je na matici potrubí plomba, takže nepředpokládám, že někdo najde odvahu ji porušit, takže otočení vodoměru nepředpokládám.


Taky by měl být odolný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky