středa 7. září 2016

Jak vyměnit trysky u sporáku

Vyčištění trysek po dlouhých letech u plynového sporáku , už jsme měli malý oheň a jeden hořák nešel vůbec. Když se to dalo na sporo, tak oheň zhasl. Obdivuju lidi, co tomu rozumí. Zamaštěné ovládací knoflíky u sporáku vyčistíte pomocí starého kartáčku na zuby.


Dejte si do misky trochu horké vody a saponátu a kartáčkem se dostanete i na velice obtížně přístupná místa.

Naprskal vám olej při smažení na nové dlaždičky? Jakmile dovaříte, otřete je roztokem vody a louhu. Při nastavování vařiče na jiný druh plynu je třeba vyměnit jeho trysky. Mám starý sporák s el troubou a plyn. Dvířka jsou jednoduše rozložitelná jen ve třech krocích a můžete je tedy snadno vyčistit i mezi jednotlivými skly.


Podívejte se, jak na to. Jak snadno vyčistit knoflíky u trouby od špíny a mastnoty Udržovat knoflíky u trouby nebo sporáku v čistotě není nijak složité.

Vždy mě zlobilo, že jsou různé knoflíky , kolečka ale i vypínače špinavé tím,. Jak vyčistit knoflíky na pračce a sporáku od mastnoty a nečistot? Nemusíte, ale zoufat v dnešním článku. Najdeme vám spolehlivého řemeslníka.


Získejte cenové nabídky na plyn. Tuto otázku jsem pokládala v záři a dostala jsem spoustu velmi dobrých a podnětných odpovědí. Stačí, když si zadáte do modrého rámečku hořáky u sporáku , a můžete si je přečíst.


Stejně se při výměně trysek prst do díry nestrká a nechci domyslet, kam strčit prsty při výměně trysky u hořáku trouby. Pokud se tryska vymění, je nutno seřídit přisávání vzduchu a minimální plamen při prudkém ubrání. Amatétská práce může způsobit únik plynu a následnou otravu, nebo výbuch.


Zajímalo by mě proč se na mém starším plyn. Náhradní díly elektrospotřebičů Potřebujete náhradní díl pro opravu Vašeho sporáku , trouby, bojleru, akumulačních kamen, pračky, myčky nebo. V každej domácnosti občas niečo vykypí a ak nie, trysky v horákoch sa postupne zanášajú aj tak a výkon sa znižuje.


Sú to malé mosadzné skrutky s otvorom asi mm, ktorý treba vyčistiť. Volať na to opravára sa nám zdalo akosi neprimerané a tak sme napokon použili kefku na medzizubné medzery.

Náš modrý plameň tak veselo. No a nakonec nám ještě u plynového sporáku zůstaly hořáky. Sundáme je (pokud to děláme poprvé, pořádně se podíváme, jak byly nasazeny, ať potom nemusíme trávit desítky minut správným dopasováním) a vložíme do vody s rozmíchaným octem nebo silným saponátem.


Podobně jako rošt i hořáky necháme odmočit hodinu. Vypálila se nám žárovka v troubě sporáku. Jak vyměnit spálenou žárovku u trouby sporáku MORA? Koupil jsem náhradní žárovku (W). Máme sporák MORA 2OK, žárovka je vzadu nahoře, pod skleněnou krytkou, celkem špatně přístupná.


Podle návodu se má kryt uvolnit otáčením proti směru hodinových ručiček. Poznáte, že tlakové lahve jsou v pořádku, a víte, jak dlouho se smějí používat. U sporáku se jen mění trysky.


Předpokládám, že to bude podobné. Zajistíme pro vás nákup materiálu, samotnou přestavbu plynového sporáku na propan butan i odzkoušení a revizi plynového spotřebiče. Dnes, několik dní poté, co mi. Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší. Na plynové sporáky a trouby dodáváme náhradní díly jako jsou sady či jednotlivé trysky hořáků, elektrody zapalování nebo piezoelektrické zapalovače.


Trysky - Katalog Trysky. Pak nezbývá nic jiného než se dostat do sporáku zezadu. Povolit šroubků , odejmout kryt, v izolaci najít místo, kde se objímka schovává, uvolnit objímku z úchytky a vyměnit žárovku. Potom vše nainstalovat zpět. RTP mít musíte,jelikož tlak z lahve je nutno snížit na 30mBar.


Co se týče vařičů-jsou tzv. Nízkotlaký musí mít stejně tak jako váš sporák- RTP. A vysokotlaký má trysky v rozměrech 15mm - 22mm,takže tam se to výkonově poníží na trysce.


Na sporáku pokud byste nedal RTP, tak vám tlak.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky