čtvrtek 22. září 2016

Solární vytápění bazénu

Solární vytápění bazénu

Celkem snadno jej nainstalujete a jeho údržbu zvládne takřka každý. Vytápění bazénu - solární panely Využijte ekologického způsobu ohřevu vody pomocí solárních panelů. V nabídce Vágner Pool najdete hladké, trubičkové a skleněné solární panely a veškeré příslušenství.


Solární vytápění bazénu

Nevíte si rady s výběrem vytápění bazénu ? Vybrat můžete z nabídky tepelných čerpadel, solárních panelů, elektrického topení a tepelných výměníků. Za jak dlouho se Váš bazén ohřeje? V této kategorii naleznete široký výběr produktů pro solární ohřev bazénu , tedy způsob ohřevu vody pomocí slunce. Chladná voda následně prochází filtrem, pročištěná se ohřeje přes solární panel a následně vteče čistá a teplá zpět do bazénu.


Transparentní kryt solárních komor zabraňuje ochlazování ohřáté vody vlivem větru, čímž velmi výrazně zvyšuje efektivitu ohřevu a tím se přibližuje konvenčním ohřevům vody i přes. Ohřejte si vodu v bazénu doslova zadarmo. Nejen díky nenáročné obsluze, jednoduché montáži a skvělým výsledkům při ohřevu vody, ale zejména proto, že sluneční energie je zadarmo. Navíc lze tepelné přebytky v letních dnech využít k ohřevu vody ve venkovním nebo krytém bazénu. Jádrem systému solárního vytápění jsou solární kolektory.


Solární vytápění bazénu

Tím, čím jsou pro tradiční systémy vytápění klasická topidla, jsou pro systém solárního vytápění tzv. U solárního systému plní. Při vývoji klademe důraz na kvalitu a účinnost solárních systémů, které zaručují extrémně dlouhou životnost, která je několikanásobně vyšší, než je jejich návratnost. S tímto solárním kolektorem na ohřev bazénu si ohřejete vodu v bazénu.


Můžete kombinovat několik panelů. Ekonomicky výhodnější je solární systém. Sluneční kolektory mají účinnost přeměny cca , fotovoltaické panely.


To znamená, že pro ohřev např. Systém je vhodný pro ekonomický ohřev vody a podporu vytápění s možností ukládat přebytky do bazénu. Roční úspora nákladů činí až na ohřev vody a na vytápění. I zde je možnost do systému připojit další zdroje tepla.


Zařízení je dimenzováno vzhledem k velikosti bazénu jako výkonnější, umožňuje sezonní provoz. Nejčastěji se instalují na šikmou střechu se sklonem 45° s jižní až jihozápadní orientací. Tepelnou energii lze pro potřeby vytápění i dlouhodobě akumulovat v zásobnících (vodních, štěrkových aj.). Vybírat lze z různých typů solárního ohřevu: deskové solární panely, hadicový systém typu NEO-FIP, černé solární hadice, kupole a jednoduché solární kolektory, které stačí položit na zem.


Výběr solárního teplovzdušného panelu odpovídající velikosti je možné orientačně zvolit podle velikosti podlahové plochy kterou požadujete řešit. Solární vytápění ohřev a ventilace. Možnost první: solární ohřev vody v bazénu.


V obchodech, kde se prodávají bazény, se mezi příslušenstvím nachází právě i solární panely určené pro ohřev vody v bazénu , které využijí sílu slunečních paprsků pro váš komfort. Panely se dají využít pro nadzemní i zapuštěné bazény. Malý hydraulický odpor kolektoru umožňuje použít kolektor v samotížných systémech, bez nutnosti použít čerpadlovou a řídící jednotku. Na absorbéru kolektoru je použit špičkový sel. Tento solární panel pohlcuje sluneční paprsky, přeměňuje je na teplo a udržuje váš bazén příjemně teplý.


Zvyšuje teplotu vody v bazénu až o stupňů. Když ohřívač nainstalujete, bude bazénová voda kolovat trubicemi solárního panelu, a vrátí se do bazénu příjemně teplá. Nejsou třeba výdaje na údržbu. Tento ohřev bazénu šetří místo a snadno se sestavuje.


Je vysoce účinný a je rozumně navržen. Díky němu si užijete vyhřátý bazén. Rozměry: 7x 7cm. Zdá se vám voda ve vašem bazénu příliš studená nebo shledáváte koupací sezónu v našich zeměpisných šířkách příliš krátkou?


Solární vytápění bazénu

Pak právě pro vás jsou určeny naše solární kolektory pro ohřev vody v bazénu. Toto teplo z absorbérů odebírá teplonosné médium, nejčastěji nemrznoucí směs, které je odvádí do výměnníku, kde se teplo uchovává nebo předává k dalšímu použití ( vytápění objektu či bazénu , ohřev TUV). Tento jednoduchý princip však není snadné technicky realizovat – absorbér musí pohlcovat dostatečné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky