středa 20. března 2019

Tepelné elektrárny prezentace

Tepelné elektrárny prezentace

Tato prezentace popisuje princip, vliv a fungování tepelných elektráren. Obvykle je výrazem tepelná elektrárna označována spalovací elektrárna spalující. Na principu tepelné elektrárny pracují i další typy elektráren, které využívají principu změny tepelné energie na elektrickou (např. tepelné sluneční elektrárny aj.). Tepelné elektrárny berou energii z uhlí.


Tepelné elektrárny prezentace

Produkují obrovské množství emisí –. NOx), oxid siřičitý, prachové částice. Nevýhody tepelných elektráren : spalují velké. Mohl by mi někdo prosím poradit výhody a nevýhody tepelných elektráren. Princip činnosti: pracuje ve čtyřech dobách - taktech: sání - sací ventil otevřen, výfukový uzavřen, píst jde dolů, do válce je nasávána pohonná směs vzduchu a benzínu vytvořená v karburátoru stlačení - oba ventily uzavřeny, píst jde nahoru a stlačuje pohonnou směs, píst se blíží horní úvrati, přeskočí ve válci jiskra.


Základní princip fungování uhelné elektrárny je založen na přeměně energie tepelné na mechanickou a mechanické na elektrickou. Teplo uvolněné v kotli ohřívá vodu procházející trubkami uvnitř kotle a mění ji v páru. Pára proudí do turbíny, jejím lopatkám předá svou pohybovou energii a roztočí ji. V tomto seznamu jsou uvedeny tepelné elektrárny v Česku.


Zahrnuty jsou všechny elektrárny s instalovaným výkonem vyšším než 1MW. Nákres tepelné elektrárny Chemická energie vázaná v palivu , je běžným procesem spalování přeměňována nejprve na energii tepelnou. Ta se poté dále převádí nejprve na mechanickou energii resp. Podle jiných jsou zase. Fyzika na střední škole trochu jinak.


Provoz tepelné elektrárny spalující uhlí tvoří několik okruhů: okruhy paliva, vzduchu a kouřových plynů, strusky a popela, vody a páry a okruh výroby elektřiny. Souasn-elektrrny- Prezentace _Slva. Uhlí se do elektrárny dopravuje pásovými dopravníky (v případěhnědého uhlí většinou přímo z povrchových dolův sousedství), popř. Anotace Prezentace slou ží k tématu „ Klasická tepelná elektrárna“. Je ur čena pro výuku ekologie 2. Plynné emise Tuhé emise.


Prunéřov, Počerady, Tušimice, dále v Polabí. Chvaletice, a na Ostravsku. Skola ma za ukol naucit cloveka hledat a premyslet samostatne. Podíl na výrobě elektřiny v ČR.


Jaderné elektrárny neprodukují skleníkové plyny, proto nedochází ke znečištění ovzduší. V okolí elektrárny Temelín nebyly za celých deset let měření zaznamenány zvýšené radiační hodnoty, ani nebyl potvrzen dopad provozu elektrárny na zdravotní stav obyvatel v jejím okolí. Nebezpečí lze spatřovat v jaderném. Jádra uranu se štěpí, při štěpení se uvolňuje velká energie, uran se zahřívá a tím zahřívá i vodu. Tyto elektrárny využívají tepelnou, chemicky vázanou energii uvolňovanou při spalování fosilního paliva (uhlí, ropa, zemní plyn ap.).


Tepelné elektrárny prezentace

Tento druh elektráren využívá tepelnou energii. Vodní elektrárny do. Dukovany – jaderná elektrárna. Dalešice – vodní elektrárna. Větrná elektrárna - Jesenicko.


Zpracovatelský průmysl. Odvětví zpracovatelského průmyslu pod. Prezentace seznámí žáky s principem fungování jaderných elektráren a jejich základními výhodami a nevýhodami.


Tepelné elektrárny prezentace

Zahrnuje také informace z historie a informace o jaderných elektrárnách na území ČR. Materiál obsahuje jednoduchý pracovní list pro vyhledání informací z prezentace.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky