úterý 15. ledna 2019

Rapid spaceback rozměry

Jaké jsou jeho vnější a vnitřní rozměry , jaké motorizace pod kapotou populárního modelu z dílny mladoboleslavské automobilky nalezneme a jaké jsou jejich provozní vlastnosti? Dobrý den, nedaří se mi na internetu dohledat přesné rozměry Škoda Rapid Spaceback, dokážete mi na Autohledu pomoci? Odpověď: Ano, toto hatchback měří na délku. Test Škoda Rapid Recenzi modernizované Škody Rapid jsme připravili krátce po zahájení jejího prodeje.


Soustředili jsme se při testu nejen na novinky v rámci faceliftu, ale také na aktuální porovnávání s konkurenčními vozy. Nejvýraznější jsou nové světlomety, potěší chování tříválcového motoru o objemu litru. Vyzdvihnout je třeba dobrou manévrovatelnost modelu Rapid - otočí se na 1m, což je velmi dobrý údaj. Vyniká svým atraktivním, dynamickým a svěžím designem a oslovuje zejména skupinu mladých zákazníků. Sportovní charakter vozu dodává černý rámeček masky chladiče, velký otvor pro vstup chladícího.


A tak přišel na svět Rapi kombinující kompaktní rozměry se slušnou prostorností a velkým zavazadelníkem. Na trh se nejdříve dostala verze liftback s kufrem o objemu 5litrů, o rok později následovala stylovější verze Spaceback, která přinesla nové prvky výbavy a přitáhla mladší sortu zákazníků. It has a lot of room for families and boasts a strong fuel economy, but feels uncomfortable to drive.


Sure, it’s cheap and reliable, but its. Svými rozměry vyplňuje mezeru v nabídce automobilky mezi Fabií a Octavií. Základem palety motorů pro novou Škodu Rapid je hátépéčko, tříválec MPI v nové verzi o výkonu kW (dosud kW). Benzinovým vrcholem je TSI s kW.


Všechny tyto motory se vyrábí přímo v Mladé Boleslavi, kde bude vznikat i Rapid. Nový Rapid Spaceback je po faceliftové Škodě Yeti druhou významnou novinkou, která se představí na autosalonu ve Frankfurtu. A přesně tam i rapid patří ve všech ostatních disciplínách, ukázalo srovnání tří modelů mladoboleslavské značky.


Rapid Spaceback už se po silnicích pohybuje nějaký ten pátek, ovšem pro mě to bylo setkání první a to hned s modernizovanou verzí, která disponovala novým motorem 1. TSI v silnějším provedení o výkonu kW. Nadměrný výskyt testovacích prototypů na silnicích a obrazové upoutávky z minulého týdne byly neklamným znamením, že Škoda nebude s odhalením druhé karosářské varianty modelu Rapid čekat do frankfurtského autosalonu a nakonec i oficiálně potvrdila, že jej ukáže bezprostředně po výstavní premiéře nové Octavie RS v Goodwoodu. Stalo se tak po sérii úniků špionážních snímků, z nichž ty poslední jsme vám nabídli na sklonku května.


Spaceback je druhou karosářskou verzí modelu Škoda Rapid a od pětidveřového liftbacku se liší tvarováním zadní části karoserie přepracované do podoby kompaktního hatchbacku. KODA Handy - Naplno bez bariér. Nabízíme pestrou modelovou paletu vozů ŠKODA. Prozkoumejte naše modely.


Rapid s novou karosářskou variantou skvěle vychytal většinu nedostatků liftbacku a přidává i něco navíc. Za tu cenu je spaceback aspoň vzhledem a rozměry konkurentem i zavedeným hatchbackům. Seat Leon, Hyundai inebo Opel Astra mají však fajnovější interiér a modernější a sofistikovanější techniku a výbavu, kterou rapid nenabídne ani za příplatek. Na druhou stranu, pro mnohé je kromě nižší ceny absence různých.


Ať už sedíte za volantem, obdivujete jeho tvary z chodníku, nebo si užíváte jeho prostorný zavazadlový prostor, cítíte, že vlastníte výjimečný vůz. Jednoduchost a preciznost jeho designu představují perfektní základ pro dekorativní doplňky. Tyto údaje jsou velmi dôležité, protože ovlyvňují, zda kola na vozidlo Rapid - spaceback vůbec bude možné konstrukčně nasadit. Třeba je však dbát také na předepsané rozměry kol od výrobce vozidla (Škoda), případně si nechat kola zapsat do technického průkazu vozidla.


Rapid spaceback rozměry

Následující pneumatiky jsou vhodné pro použití na Vaše vozidlo Škoda RAPID Spaceback (NH) 1. Skoda Rapid Spaceback 1. Rozměr pneumatiky by měl odpovídat rozměru, uvedenému v technickém průkazu vozidla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky