čtvrtek 24. ledna 2019

Akumulační nádrž jak dlouho vydrží

Za jak dlouho jsem schopen natopit akumulační nádrž a jak dlouho vydrží natopená? Kolik paliva budu potřebovat pro natopení akumulační nádoby? Vám zásobník vydrží cca - 7. Místo slibů se rozhodli přinést důkaz o tom, jak dlouho kotle vydrží.


Po dlouhém nahánění krbaře a dohadování se o vzhledu krbu a ještě. Damat, z vlastní zkušenosti, mám nádrž na kubíků, doma dělanou.

Dříve jsem jí používal, že jsem jí natopil a pak využíval teplo z ní, ale nemám spočítáno, jak dlouho to vydrží , páč jsem to nesledoval. Furt nemám představu jestli to je otázka např. Akumulační nádrž pro několik dní - Diskuze.


Kotel s akumulační nádrží a ohřev TUV - Diskuze. Chtěli jsme se zeptat, jak velký máte dům a jak dlouho vám vydrží nabitá akumulační nádrž , resp. Děkuji všem za odpověď!


Chtěl bych se zeptat samouka na toto: Např. Rád bych si nádrž vyrobil svépomocí svařením z plechů přímo na místě, ale nevím zda takto bude nádrž fungovat. Počítám s tím, že voda s akumulační nádrže bude ohřívat dům přes pokojový termostat.

Pamatuju, že otec měl v kanystrech naftu do traktoru od nepaměti a jezdilo to furt jak po másle. Problém je v tom, že v topné soustavě není žádná akumulační nádrž a tudíž je potřeba do kotle stále přikládat :-) Rád bych nějakým způsobem docílil stavu, že budu topit jeden nebo dva dny nonstop pro nabití nějaké akumulační jednotky a ta bude poté schopna topit dalších dní sama. Vám energie naakumulované v nádrži vydržela. Pokud nebude žádný odběr do domu bude ohřev trvat cca hod. Při současném odběru do domu se doba prodlužuje.


Pokud radiátory pojedou na výkon cca kW bude to cca 6hod. Sledujte teplotu v domě a včas snižujte teplotu topné vody do radiátorů. Musíte si to osahat a naučit odhadovat jak dlouho vám nádrž vydrží. Z doby jak dlouho vydrží topit můžete přesně spočítat tepelné ztráty budovy.


Ahoj, ráda bych oživila diskuzi. Zvažuji koupi akumulační nádrže. Bohužel, prozatím poměrně dost tápu a nabídka mi to moc neusnadňuje. Jaký je rozdíl mezi aku nádrží a aku nádrží se zásobníkem? Ráda bych se dopracovala s vytápěním na úroveň, kdy nádrž zvládne bez zatopení v krbu vytápět dům (1m2) cca dny.


Při víkendovém provozu na chatách a chalupách lze nastavit přes týden pouze tepelné zavlažování a na pátek, před příjezdem majitele, zvednout teplotu např. Je potřeba ke kotli akumulační nádrž ? Někdo napsal, že nejrychlejší způsob jak udělat ze skalár terčovce, je přidat k nim pár parmiček čtyřpruhých. Když si koupim nádrž na pitnou vodu, tu zakopu do země, protože je tam chladněji kvůli množení bakterií, jak dlouho tam vydrží v pitném stavu, když budu nádrž doplňovat vodou z kohoutku, kterou si dovezu z paneláku?

Jak dlouho teplo vydrží ? Tento výpočet je pouze orientační a slouží k uvedení čtenáře do problematiky. Reálné výpočty na základě přesných údajů musí vždy provést projektant. Jsme zástupci výrobců automatických kotlů, krbů a kvalitních smaltovaných bojlerů a nádrží pro ohřev a skladování vody. Našim cílem je nejenom prodávat kvalitní produkty za rozumnou cenu ale také poskytovat záruční a pozáruční servis, pomoc zákazníku se správným výběrem topného zdroje a jeho instalaci.


Druhým řešením tedy může být větší akumulační nádrž , která bude mít zásobní objem pro využití dešťové vody a zároveň volnou kapacitu pro zachycení přívalových dešťů. Kdo si požádá o dotaci, získá peníze na akumulační nádrž s příslušenstvím a zprovoznění celého systému. Velká akumulační nádrž se dlouho nabíjí. Také záleží na tom co od ní očekáváte a jaké má zapojení.


Osobně doporučuji takovou velikost aby při současných teplotách byla doba natápění kolem 6-hodin. Největší problém je akumulační nádrž , na ní totiž nemám opravdu nikde. Dobrý den, v otázce zapojení krbové vložky s výměníkem doporučji. Tak krbová kamna s teplovodním výměníkem se od klasických teplovzdušných krbových.


V kotli úplně ne, ale do té akumulační nádrže. Tam bude snad dostatek lidí, kteří ti vysvětlí, jak funguje kombinovaná AKU nádrž v létě. Po nějaké době mě kontaktoval, že má již krb a akumulační nádrž. Nevšimnul jsem si, že by ti někdo vnucoval nějaké řešení, byl to jen jeden z návrhů a pro lidi co mají kombinovanou AKU nádrž zcela logický a díky dotacím i celkem dost výhodný. V ústředním topení se silnými trubkami je zhruba 4litrů vody (vytápím místností).


Předpokládám, že nabitá akumulační nádrž bude dostačovat na vytopení domu než zatopím v kotli ústředního topení. Prosím o radu, jak objemná by měla být akumulační nádrž případně nádrže (dveře do kotelny mají cm).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky