pátek 23. listopadu 2018

Úpravna vody klečůvka

Klečůvka u Zlína, zde se nachází také akreditovaná laboratoř společnosti. Jedná se o moderní úpravnu vody, která upravuje vodu z přehrady Slušovice pro celou východní část Zlína (až po Prštné). Oddělení kontroly kvality vody (OKKV) je zkušební laboratoř, která provádí odběry vzorků vod a kalů, chemickou a speciální anorganickou a organickou analýzu vod a kalů, mikrobiologickou, biologickou a senzorickou analýzu vod. Rozbory vzorků pitných a odpadních vod.


Naše úpravna vody v Klečůvce zásobuje vodou okolí obcí Fryšták, Vizovice a východní část Zlína po Prštné a Mladcovou. V případě nouze jsme však schopni zajistit dodávky vody i pro zbytek Zlína či Otrokovice, prozradil Petr Burian, operátor úpravny vody Klečůvka. S rozvíjející výstavbou samostatných rodinných domů a satelitních celků rostly požadavky na množství dodávané vody.


Královéhradecké provozní, a. Get without the ads. Skip trial month free. Unsubscribe from karel slezák? Dopravní společnost Zlín-Otrokovice, Vak Zlín-úpravna vody Klečůvka a Státní okresní archiv Zlín v Klečůvce DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Od té doby se dočkala jen několika dílčích oprav.


Nyní bylo zastaralé strojní vybavení nahrazeno novým zařízením. Voda tak je místo vápenným mlékem upravována moderní metodou ozonizace. Podle Lejsala díky tomu bude dodávaná pitná voda podstatně měkčí.


Svatoplukem Březíkem se mimo jiné dozvíte o rekonstrukci úpravny vody v Tlumačově, plánovaných investicích do obnovy vodohospodářské infrastruktury, či o. Využití použitého aktivního uhlí z úpravy pitné vody k odstranění stopových látek při čištění odpadních vod 28. Světový den vody se koná jako připomenutí významu vody a potřeby udržitelného nakládání s vodními zdroji. To je ohromné číslo, zejména ve srovnání s tím, že přírodní zdroje vody jsou stále vzácnější, zejména té sladké, kterou lidstvo ke svému přežití potřebuje. Naštěstí přibývá možností recyklace vody a opětovného využití odpadních vod. Easily share your publications and get them in front of Issuu’s.


Modernizací úpravny jsme docílili nejen větší „čistoty vody “ bez cizorodých látek, ale také lepší senzorické vlastnosti dodávané vody (chuť, vzhled a pach). V tomto se stala tlumačovská úpravna jedinou úpravnou v Pomoraví, která využívá aktivního uhlí k odbourání nežádoucích pesticidů z pitné vody. Když Bursová vede zájemce o prohlídku po více než půl kilometru dlouhé hrázi, vypráví přitom technické podrobnosti. Například že nejhlubší je přehrada u paty věže, a to metrů.


Nebo že do úpravny vody ve zlínské části Klečůvka proudí každou vteřinu 1litrů. Vodu z nádrže Slušovice upravuje úpravna vody Klečůvka. Počátkem devadesátých let byla vodárenská nádrž Fryšták vyřazena. Na obálce čísla letošního prvního čísla časopisu Sovak je zachycena Úpravna vody Klečůvka.


Moderní úpravna vody Klečůvka upravuje vodu z přehrady Slušovice pro východní část Zlína (po Prštné) a okolní obce. V budově úpravny sídlí také akreditovaná. V loňském roce zvládli přes čtyři miliony kubických metrů.


Právě tam byl v pondělí den otevřených dveří pro veřejnost. Vodovody a kanalizace Zlín, a. Kdo toho využil a nebál se vstoupit do útrob úpravny, zjistil, na čem tam ti lidé ve slušivých modrých. Water Treatment - DETO Brno Water Treatment for Industrial Aplications Water Treatment for Small and Medium-Sized Business Water Treatment for Househols At every step in our daily life, we encounter water. Water is the foundation of life on earth. We drink water, prepare dishes, use it for cleaning.


Water makes our environment more pleasant. Magnetická úprava vody. MAGNETICKÉ úpravovne vody SuperMAG Permanentné neodýmové magnety vo valcovom celonerezovom púzdre so závitmi.


Zariadenie sa inštaluje do potrubia. Pretekajúca voda je vystavená pôsobeniu magnetického poľa, ktorého i.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky