pátek 9. listopadu 2018

Ekvitermní nebo prostorová regulace

Princip ekvitermní regulace. Ještě než přejdeme k popisu ekvitermních regulátorů a principu vytápění pomocí ekvitermní regulace , je nutné uvést pojem ekvitermní regulace. Prostorové nebo ekvitermní regulátory Junkers Bosch a jejich příslušenství garantují komfortní a energeticky úspornou regulaci.


Ekvitermní regulátory, prostorová regulace a příslušenství č. Nabízí se automatická regulace vytápění, prostorové termostaty nebo zónové.

Jako ekvitermní regulace se označuje ovládání výkonu topení na základě. How to Build a HINGED HOOPHOUSE for a Raised Bed Garden - Duration: 17:02. Ekvtermní regulace totiž sleduje, na rozdíl od prostorové regulace , také vnější teplotu, podle které následně plynový kotel zvyšuje nebo snižuje výkon a tudíž i teplotu uvnitř místností. V rubrice EKVITERMNÍ REGULÁTORY najdete regulátory RVS a RVD výrobce SIEMENS včetně prostorových čidel QAA dalšího příslušenství. Když je třeba nový mix,zase dávám ESBE buď závitové, nebo přírubové provedení,pokojový termostat Euro.


Regulátory obecně regulují (snižují) výkon tak, že snižují teplotu topné vody, a tím také výkon topné soustavy. Regulace vytápění v závislosti na venkovní teplotě.

Díky ekvitermní regulaci získáte kontrolu nad výdaji za vytápění. Základní ekvitermní regulace tedy vůbec nepoužívá informaci o interní teplotě. Podle typu regulace a zapojení jsou pak další možnosti 1) originální regulace obvykle měří interní teplotu. Rozdíl mezi aktuální a požadovanou teplotou vynásobí koeficientem vlivu prostoru a výsledkem posouvá ekvitermní křivku. Představte si, že se vracíte z několikadenní zimní dovolené.


Topení jste samozřejmě stáhli, aby se netopilo po celou dobu zbytečně. Po přechodu na kondenzační kotle, jejichž účinnost roste s poklesem teploty otopné vody, což obdobně platí i pro tepelná čerpadla, jejichž používání se rovněž těší narůstajícímu zájmu, je udržování teploty otopné vody na co nejnižších možných úrovních základním. Skladá se z ekvitermního regulátoru, venkovního čidla, příložného čidla nebo volitelně z prostorového čidla. Z toho vyplívá, že se snažíme. Mnohem vyšší komfort a také účinnost jako prostorová regulace nabízí ekvitermní regulace.


Tento systém využívá jako měrnou veličinu venkovní teplotu, a proto reaguje mnohem rychleji. Samozřejmě, senzory kromě venkovní teploty sledují i teplotu v místnostech a teplotu topného média. Všechny typy kotlů z produkce společnosti THERMONA jsou vybaveny moderními prvky regulace.


Každý kotel se dá regulovat jak na základě teploty ve vnitřním prostoru, nebo na základě teploty vnějšího prostředí pomocí vestavěné ekvitermní regulace v rámci kotle po osazení a připojení venkovního čidla. Prostorová regulace definuje zejména maximální kapacity zástavby.

Všechna zastavitelná území jsou rozdělena na stabilizovaná, rozvojová a transformační a nerozvojová území. Umožňuje regulaci topení pomocí radiátorových ventilů s termopohonem,přímotopů, podlahového vytápění. Každá místnost je regulována. Hlavní snahou Hlavní snahou regulátorů je najít rovnováhu mezi dodávaným výkonem a tepelnou ztrátou objektu, tj.


Na čelní straně je přepínač režimů a točítko k ovládání posunu ekvitermní křivky. Uvnitř je čidlo teploty. Točítko se používá k paralelnímu posunu ekvitermní křivky.


Teplota otopné větve se tím upraví oproti ekvitermní teplotě a zvyšuje se nebo snižuje podle vašeho nastavení. Pokud točítkem otočíte úplně. Případně může být pouze prostorová regulace. Topné okruhy čerpadlové, nebo směšovací topné okruhy jsou řízeny podle časového programu. K přímému nastavení žádané jmenovité teploty prostoru slouží otočný.


Teplota topné vody se odvozuje od venkovní teploty na základě topné křivky. Aby nedocházelo k překotné regulaci, regulátor aktuální venkovní teplotu utlumuje v závislosti na setrvačnosti budovy a vytváří. Dostupnost: prodej ukončen - ekvitermní regulace - regulátor určený pro jeden topný okruh - nastavitelné topné křivky - možnost montáže do ovládacího panelu kotle, nebo do referenční místnosti, obývacího pokoje apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky