středa 16. května 2018

Ohřev vody solárními kolektory

Ohřev vody solárními kolektory

Free Shipping Available. New and Used Vehicles and Parts. Find Items from Every Automaker. Inspired by Trending Stories. Lowest Prices on Top Items. Save Money with eBay Deals.


Ohřev vody solárními kolektory

Některé zásobníky je možné přímo dohřívat v období, kdy mají solární kolektory malý výkon. Zde je na zvážení, zda přes zimu, kdy má ohřev vody ze slunce velmi malý výkon, nepoužít klasický bojler s menším objemem, případně využít ohřevu vody přímo z kotle. Přece jen ohřívat 4l bojler není úplně. Sluneční kolektory lze kombinovat téměř s jakýmkoliv jiným zdrojem tepla - s kotli na pevná paliva, s kotli na dřevo, s plynovými nebo elektrickými kotli.


Důležitým předpokladem je zde nejen správné hydraulické zapojení celé soustavy, ale také zvýšený nárok na stavbu samotnou, s ohledem na použité izolační materiály. Termické sluneční kolektory , nebo také solární kolektory slouží výhradně k přeměně slunečního záření v tepelnou energii. Ohřev vody solárními kolektory.


Ta je využitelná pro ohřev vody , přitápění či k ohřevu bazénů. Zcela odlišné jsou solární fotovoltaické panely, které slouží pro výrobu elektrické energie. Specializujeme se na komplexní služby v oblasti poradenství, návrhů a instalace solárních termických systémů na přípravu teplé vody , přitápění a ohřev vody do bazénů. Nejnovější informace, normy, výpočty a příklady realizací. Mnoho zákazníků přechází na solární ohřev vody , neboť si zvyklo ohřívat vodu kotlem i přes léto a tento způsob ohřevu vody jim již nevyhovuje.


Samozřejmě, kombinované zásobníky mají integrovanou elektrickou patronu, přesto lidé z úsporných důvodů dávají přednost ohřevu vody celoročně kotlem. Pro potřeby ohřevu teplé vody zpravidla instalujeme na každých 1l spotřeby TUV kolektor Suntime o ploše cca 2m2. V praxi to znamená pro 1-osoby kolektor a 100l zásobník, 2-osoby kolektory s 2l zásobníkem a pro 4-osob kolektory s 3l zásobníkem. V dnešní době již cena fotovoltaických panelů umožňuje využít jejich výkon k ohřevu vody.


Mnoho lidí neznalých problematiky často sdílí názor, že solární ohřev vody nebo solární kolektory obecně nejsou výhodné a nevyplácí se. Tato technologie bývá velmi často zaměňována s fotovoltaickými solárními panely, které ovšem slouží pouze k výrobě přímé elektrické energie, a které si díky zdražující se podpoře ekologických zdrojů nezískali u. Rozhodnutí, zda chcete pouze ohřev vody nebo i přitápění, musíte učinit před instalací. Další informace o problematice ohřevu vody solárními kolektory lze najít v odborných publikacích nebo populárních knihách věnovaných solární energii, kterých je na trhu celá řada (některé jsou uvedeny na konci kapitoly). Ze slunečního záření lze získávat buď teplo v solárních termických kolektorech, nebo elektřinu ve fotovoltaických panelech.


Zatímco ceny fotovoltaických panelů v posledních letech vytrvale klesají, ceny kolektorů pro ohřev teplé vody víceméně stagnují. Při výběru se musíme zaměřit na cenu, účinnost, tepelné ztráty a také na návratnost investice. Toto teplo je možné využívat pro předehřev topné vody nebo pro ohřev užitkové vody nebo ohřev bazénů.


Sledujte, jak probíhá příprava před osazením solárních kolektorů na střechu a jak následně kolektory na střechu bezpečně dopravit. Také se dozvíte, jaké komponenty je třeba přidat do technické místnosti a kde lze výkon. Solární kolektory pro ohřev vody a vytápění KOCIÁN. Systémy Tubosol ETC se solárními kolektory Apricus jsou optimálním řešením pro efektivní celoroční ohřev teplé užitkové vody , případně vytápění bazénu a přitápění. Donedávna byl ohřev vody fotovoltaikou.


Nabízíme solární kolektory pro ohřev vody. Proč je výhodně instalovat si solární panely pro ohřev vody. Kompletní sortiment - solární kolektory , solární panely , solární systémy a příslušenství.


Ohřev vody solárními kolektory

V sortimentu firmy TWI se nachází široký sortiment solárních zásobníků pro ohřev teplé vody solárními kolektory TWI. Základním prvkem solárního ohřevu vody jsou solární panely na ohřev vody nebo solární kolektory na ohřev vody. Jejich úkolem je absorbovat sluneční záření a přeměnit na tepelnou energii.


Tato tepelná energie je pomocí teplonosné kapaliny přenášena k místu využití. Výnos solárního systému s termickými kolektory silně závisí na solárním pokrytí – podílu energie ze solárního sytému k celkové spotřebě energie na ohřev vody (viz obrázek dole). Instalaci a montáž provádíme jak do novostaveb , tak i při rekonstrukci stávajícího technického zabezpečení domu. Nutné je, aby byl celý solární systém řádně navžen, nebyl ani poddimenzovaný ani předimenzovaný. Laik bohužel nepozná zda li je ten či onen solární panel vhodný, či celý solární systém správně navržen.


Ohřev vody solárními kolektory

Všechny naše solární sestavy pro ohřev vody jsou s libovolně zaměnitelnými solárními panely. Z uživatelského hlediska však nevidíme žádný pádný argument proč měnit ten či onen solární kolektor. Pro ohřev vody v zásobníku teplé vody se také s výhodou využívá přebytků výroby elektřiny.


Na našem trhu se nabízejí také fotovoltaické systémy určené pouze pro přímý ohřev vody v zásobníku teplé vody. Při rozhodování o výběru systému vždy doporučujeme porovnávat systémy o stejném výkonu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky