pondělí 21. května 2018

Čím topit v novostavbě

Free Delivery Available. V současnosti je už možné koupit kotle pouze třetí a vyšší emisní třídy, které díky použitým technologiím palivo lépe spalují. Kotle na tuhá paliva také nejsou tak komfortní, protože s. Zdravím, chtěla jsem se zeptat čím topíte v novostavbě , plynem nebo elektřinou?


Pán co nám bude stavět domek nám doporučuje elektrické vytápění, ale rodiče nás od toho odrazují a proto bych se chtěla zeptat někoho, kdo s tím ma zkušenosti. Všeobecná online poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata. No to je právě to, že hlavu už máme tak zamotanou, že pořádně nevíme. Přeci jen topení v domě je asi to nejdůležitější.


Problém jen vidím v tom, že TČ s vrtem nepřipadá v úvahu. Zemní kolektor při pozemku kolem domu o velikosti cca 3masi také ne. Abychom v době rostoucích cen za paliva nekrmili zbytečně draze kotel, tak je třeba se zabývat otázkou čím a pomocí čeho topit. Dobře a přitom relativně levně vytopit starý dům je mnohdy nadlidský úkol, pokud ovšem obyvatelé neuvažují nad výměnou paliva a zdroje.


V novostavbě o ploše 1až 1mse vyplatí topit za pomocí tepelného čerpadla. Máte-li v domě plynovou přípojku se starým kotlem, vyměňte ho za kondenzační a. Mám podobné parametry a topím jen krbovkama v obyváku, nahoru to vyběhne schodištěm, mám i pomocné tři ventilátory v ve zdech pro urychlení. Až odejdou krbovky kopím další ale s určitým výkonem do vody a napoím to. Vyplatí se tepelné čerpadlo do novostavby ? Unsubscribe from Pavel Sýkora? Při projektování stavby či rekonstrukce rodinného domu se zároveň musíme rozhodnout, jak a čím topit.


Rozhodneme-li se pro vytápění nebo přitápění dřevem, musíme si rozmyslet, kam kotel a další příslušenství umístíme. Kotel většinou umisťujeme do speciální místnosti - kotelny. Akumulační krbová kamna jsou v novostavbě jasnými favority. Speciální řady krbových kamen určených pro novostavby disponují nejen. Neriskuje jen pokutu za nedodržení předpisů, ale i vlastní zdraví.


Největší důraz je v posledních letech kladen na ekologii. Píšete, že ráno větráte, ale o topení nepíšete nic. Před lety v říjnu jsme se nastěhovali do novostavby se zateplenou fasádou. Nevěřila jsem kamarádovi, když pronesl - roky budeš jen topit a větrat. V říjnu se začalo bydlet a ze severní strany v rozích obvodové zdi na zemi se semotamo utvořila plíseň, u stropu.


Plánujeme stavbu RD - jsme ve fázi, kdy jsme zahájili komunikaci s projektantem a ten po nás chce, abychom se rozhodli, čím budeme topit a my máme dilema ve výběru z uvedených možností níže. RD s obytným podkrovím, obytná plocha cca 130m jednovrstvé zdivo HELUZ, PENB A-B. Diskutujte, ptejte se, najděte nové přátele, které s vám spojí stejný zájem. V otázce správného zatápění a přikládání v krbu a kamnech hraje velkou roli také volba správného otopu. Zatímco pro podpalování v krbu je vhodné použít měkké dřevo, na přikládání a tedy udržování i produkci pořádné dávky tepla je vhodné dřevo tvrdé.


To však musí být bezpodmínečně dokonale vysušené. Plynem topit nechci, nebudu ho ani tahat k domu, tepelné čerpadlo vzduch-voda se mi zaplatí cca za let takzeho taky nechci. Pak zbývá elektrika, nebo krb s akumulační nádraží. A dále se rozhodujeme se mezi podlahovkou a radiátory. Co si dáváte vy, nad čím uvažujete, nebo co chcete aby Vám vytápělo domeček.


V krásné novostavbě jsme instalovali tepelné čerpadlo Mitsubishi Power s vnitřní jednotkou Ecodan. Vašem novém domově topit vy? Napište nám, navrhneme ideální řešení i pro Vás. Jak správně topit v rodinném domě?


Snažte se, aby kotel pracoval v optimálním režimu a příliš necykloval. Nepřetápějte interiér a dodržujte různé teploty podle druhu místnosti. V době nepřítomnosti dům temperujte na cca °C.


Zakus, bravo, hezky jste to napsal, skoro všemu rozumím. Jenom nerozumím tomu, že mám přepnout čerpadlo v kotli. Milanovi, který mi také hodně pomohl a poslal foto. Naopak, jestliže výkon předimenzujeme, tak nejen, že zbytečně trávíme čas v přetopené a suché místnosti, ale snahou utlumit výkon, udržujeme oheň v krbu či kamnech jedním doutnajícím polínkem, tím pádem budeme mít zakouřené sklo, zanesený komín apod. Proto je nutné počítat s tím, že v interiéru s kamny se bude více prášit a bude třeba častěji utírat prach.


V neposlední řadě je třeba upozornit na to, čím budeme topit ? Jestliže zvolíme moderní ekologické vytápění nebo přitápění dřevem, musíme si zároveň rozmyslet. Ateliér - Projekt vytápění v novostavbě zcela jinak. Jestliže se rozhodneme pro vytápění nebo přitápění dřevem, musíme si zároveň rozmyslet, kam kotel a další příslušenství umístíme. Pokud řešíte otázku, čím budete v krbových kamnech topit , usnadníme vám to: nejčastěji se v krbových kamnech topí dřevem nebo dřevěnými briketami.


Někdo používá i uhelné brikety, ty ale mají poměrně vysokou výhřevnost a kamna zbytečně přehřívají, takže je pro topení v krbových kamnech příliš.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky