středa 27. září 2017

Ventilační turbína zkušenosti

Ventilační turbíny nám trochu zlepšili situaci. Přesto to není ideální, protože jsou závislé na větru a teplotě. Přesto u nás v horních bytech dochází šíření pachů z nižších bytů a kondenzaci vlhkosti na stěnách a oknech z důvodu vyšší vlhkosti vzduchu. Pokud je vzduchotechnika navržena na ventilátory, které pracují s tlaky ve stovkách Pascalů, nemá smysl o ventilačních turbínách vůbec uvažovat (ani motorem poháněných).


Obracíme se na vzduchotechnické odborníky s dotazem na zkušenosti s výše uvedenými hlavicemi. Při odvětrání šachet panelových domů využívá přirozeného proudění vzduchu, kdy teplota venkovního vzduchu je nižší než teplota v interiéru a současně přirozeného tahu v šachtě způsobeného rozdílem měrných hmotností vzduchu a výškou šachty. Pokud začne turbína po několika málo letech různě vrzat, rachotit a začne být hlučná, je to způsobené právě nekvalitními ložisky, pořízenými výrobcem velmi lacině.


Někteří zahraniční výrobci se snaží snížit výrobní náklady na minimum, jen aby dodávaly na trh velmi levné ventilační turbíny. Připravujeme výměnu odvětrávacích střešních ventilátorů na panelovém domě s 10PN a rádi bychom je nahradili ventilační turbinou. Komínová turbína se instaluje do vertikálního komínového průduchu, ventilace poté probíhá jen pomocí prouděním vzduchu.


Hliníková rotační komínová turbína (hlavice) se nezávisle na směru větru otáčí vždy jedním směrem, tím dojde k podtlaku a podporuje tak ventilaci a tah v komínu. Prodej, montáž a servis. Jsme na trhu už 22let, praxe a zkušenosti. Patent označovaný jako ventilační turbína přitom není nijak nový, u nás se používal již ve třicátých letech minulého století. Jeho síla je v jednoduchosti - o. Turbína Hurricane je konstruována jako radiální oběžné kolo s dozadu zahnutými lopatkami.


Pro komínové a ventilační stříšky je dopravné i balné v rámci ČR zdarma při objednání dvou a více kusů. Turbína je vybavena automatickým brzdícím systémem, který při extrémním větru omezí její otáčky a zajistí její bezproblémový chod. Pro celou řadu průmyslových oborů a ostatních výrobních, nebo provozních odvětví je v současné době tzv.


Ventilační turbína zkušenosti

Pomocný motor má ochranu proti přetížení a pozvolný náběh, tudíž nedochází k jeho poškození častým spínáním. Výrazně šetří elektrickou energii, díky využití přírodního zdroje - větru. Pro případ příliš slabého proudění větru je turbína doplněna elektrickým motorem s malým výkonem (cca W), který umožní dosáhnout požadovaný ventilační výkon. Zkušenosti ukazují, že v našich podmínkách stačí k pohonu turbína ze vítr, z doplňkový elektromotor. V loňském roce vstoupila ventilační turbína VIV již do druhého desetiletí své velmi úspěšné existence na českém stavebním trhu.


Její originální tvar lopatek, vysoká kvalita a velký výkon ji výrazně odlišuje od ventilačních turbín zahraničních výrobců. Není třeba žádné dodatečné větrání. Musíte se ovšem zaměřit na to, aby turbíny byly kvalitní a správně nainstalované. Odvětrání střešních pláštů pomocí ventilačních turbín VIV: Větráním střešních plášťů.


Ventilační turbína zkušenosti

Od té doby si prošly velmi dlouhou cestu a dnes je na trhu nespočet různých typů a značek. Supavent je turbína vyrobena z vysokojakostního polymeru, který velmi dobře snáší UV záření. Konstrukce, vzhled a uložení ložisek dovoluje výrobku dobře odolávat silnému větru a dalším klimatickým zatížením. Profesionální přístup, bohaté zkušenosti , zodpovědnost, spolehlivost a používání kvalitních materiálů nám umožňuje poskytovat Vám základní záruku na montážní práce v délce let a prodlouženou záruku v délce až let. Poskytujeme záruční i pozáruční servis na námi dodané ventilační turbíny.


Princip a skladba ventilační turbíny. Kompletní turbína obsahuje rotační hlavici, stavitelný kloub a plochou základnu. Význam ložisek je, že jsou zcela uzavřena a díky tomu není potřeba žádná údržba po celou dobu životnosti. Nebavíme se zde samozřejmě o tom, že by turbína dokázala plnohodnotně nahradit klimatizaci, to ani náhodou. Spíše hovoříme o tom, že pokud turbína odvětrá půdní prostor a sníží jeho letní teplotu z 70°C na venkovních 36°C, výrazně sníží provozní náklady na provoz klimatizace.


Velmi nízké jsou i náklady na instalaci – turbína se jednoduše osadí a hotovo! Komplet ventilační turbíny Lomanco je složen ze tří částí. Pozor, ono to má i přepěťovou ochranu i ochranu proti blesku a stačí to na ochranu VŠECH zásuvek.


Na všechno vám dávají záruky (vrácení peněz, spokojenost, bezpečnost), ale nikde ani jediná zmínka, kdo ty záruky dává.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky