středa 27. září 2017

Infrasauna spotřeba energie

Minimální spotřeba a nízké provozní náklady patří k jejich hlavním výhodám. Narozdíl od klasických saun, které je třeba někdy až hodinu předehřívat, jsou infrasauny vytopené během několika málo minut. K provozu postačí dosah zásuvky s napětím 2voltů.


Infrasauna spotřeba energie

Samozřejmě velmi důležitým parametrem, který hraje při výběru infrasauny nezanedbatelnou roli, je příkon, který určuje spotřebu elektrické energie. Ta však u tohoto typu zařízení obecně není příliš vysoká. S ohledem na užité materiály, příkon, velikost i další parametry se pak udávají další hodnoty, které o příkonu hodně vypovídají. Tím prvním je spotřeba za jeden cyklus a ta udává, kolik energie infrasauna spotřebuje za minut. Samozřejmě s velikostí infrasauny roste spotřeba energie na její vytopení, ale spotřeba energie u infrasauny není taková, aby Vás trocha pohodlí stála majlant.


Infrasauna potřebuje pro svůj provoz přísun elektrické energie. Zapojíte ji do běžné zásuvky s 230V. Spotřeba elektřiny vychází z výkonu. Jaká je prosím spotřeba elektrické energie při hodině v infrasauně ? Od prodejce mi bylo řečeno.


Jejich provoz je také velmi nenáročný – spotřeba elektrické energie při. Domácí infrasauna už rozebírají maminky na webu eMimino. Co mě především zajímá je jaká je spotřeba energie.


Obecně rovněž platí, že čím větší sauna, tím vyšší spotřeba energie , avšak není možné počítat s přímou úměrou. Nárůst nákladů za saunu pro je mnohem méně výrazný, než platba za energie v případě přístroje pro jednoho uživatele. Spočítáme Vám ZDARMA přesné náklady na provoz infratopení. Infrapanely mají provozní náklady až o nižší než konvekční topení. Zase bych kvůli tomu pak nerada do ní vlezla jednou za měsíc.


A pak pokud by se používala pravidelně, jestli opravdu to má účinek na zdraví. Online kalkulačka provádí výpočet spotřeby a ceny elektrické energie. Stačí zadat příkon nebo spotřebu elekřiny daného přístroje. Kalkulačka vypočítá spotřebu a cenu elektrické energie. Běžně dostupné infrasauny mají kapacitu pro jednu do tří osob.


V této souvislosti se mění rozměry kabin a také doba, za kterou je sauna připravená k použití. S větším prostorem v sauně se také úměrně zvyšuje spotřeba elektrické energie. Je vhodné si tedy dobře rozmyslet, pro kolik osob infrasaunu pořizujete a jak. Zdání ale v tomto případě klame.


Výhodou infrasauny je, že se může začít používat téměř okamžitě, protože nepotřebuje téměř žádný čas na zahřátí. Infrasauny nejsou výrazně náročnější než jiné běžné přístroje v domácnosti, např. Její spotřeba činí kolem 2kW a lze ji umístit kamkoli do interiéru. V porovnání s tradiční finskou saunou produkuje infrasauna infračervené záření, které zvyšuje objem potu 2krát až 3krát.


Teplota vzduchu v infrasauně je maximálně °C, zatímco finská sauna funguje na podstatně vyšších teplotách v rozmezí kolem až 1°C. Náklady na provoz však nejsou tak velké, jak by se mohlo na první pohled zdát. Ve výhodě jsou v tomto rozhodně infrasauny, které není nutné předehřívat a nemají tak velkou spotřebu elektrické energie. Naopak finskou je nutné asi jednu hodinu před použitím předehřát.


Infrasauna spotřeba energie

Nic více pro instalaci nepotřebujete. Je to samozřejmě závislé i na okolních faktorech, mezi které patří četnost otevírání dveří infrasauny nebo teplota pokoje, kde je infrasauna umístěna. Při pocení navíc tělo spaluje kalorie (zrychluje se metabolismus a zvyšuje se tak spotřeba energie ) a vy hubnete velice příjemnou – relaxační formou. Tato infrasauna je určena pro umístění v jakémkoli temperovaném interiéru (ložnice, domácí fitness, zimní zahrada). K jejímu provozu není třeba žádné speciální odvětrávání.


Stačí přirozená cirkulace vzduchu v interiéru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky