pondělí 25. září 2017

Správná instalace hromosvodu

Správná instalace musí zabránit zavlečení bleskového proudu i do. Revizi hromosvodů musíte udělat každé čtyři roky. To je ten správný postup, na kterém se dopředu s technikem domluvte. Instalace hromosvodu provádíme na novostavby i na stávající nechráněné budovy. Zřízení ochrany před bleskem je na zodpovědnosti každého majitele domu.


Pokud stavíte, nebo pokud dosud hromosvod na svém domě nemáte, je jeho montáž užitečným krokem. Dokud hromosvod nemáme, je celková ochrana před přepětím. Výškové instalace a opravy hromosvodů je ve většině případů akce na jeden dne a lze někdy očekávat i na více dnů. Je velice důležité říci, že námi zaslaný a kalkulovaný předběžný počet hodin vychází z našich dlouholetých zkušeností a ve většině případů se nám daří avizované časové rozmezí dodržet. Dobrý den, rádi bychom se vám představili s naší letou praxí a prostřednictvím těchto nových stránek vám zpříjemnili a zjednodušili hledání těch správných řemeslníků v oboru hromosvodů a elektroinstalací.


Jednou z častých připomínek u videa z této etapy byla námitka, že jsme pro spojení zemnícího pásku použili pouze jednu spojku. Stačí jedna spojka pro napojení. Abychom se již déle nemuseli bát bouřek, vrhli jsme se na etapu instalace hromosvodu. Pro realizaci jsme vybrali firmu GN Hromosvody, s jejíž zakladatelem jsme již v minulosti konzultovali správné uložení zemnícího pásku v základech.


Ano, na hromosvod se musí myslet již při budování základů domu. Není samotná instalace hromosvodu , největším projevem nedůvěry v Boha? Máte zkušenosti s projektováním dvouúrovňového hromosvodu ? Jak volit hromosvod na objektu mezi jinými domy a špatnými hromosvody?


Víte, jak správně instalovat hromosvod na strom? Jak měl být proveden hromosvod na panelovém domě? Detail instalace TV antén dle staré normy po úderu blesku (propojení s hromosvodem).


Nyní si ukážeme, jak lze tento problém jednoduše vyřešit. Nový pasivní RD má zateplení 30cm polystyrenu. Detail připevnění hromosvodu jsme před fasádou zapomněli vyřešit a nyní se nabízí připevnit hromosvod ke okapovým svodům, ale další 2rohy přichází v úvahu pouze upevňovací hmoždinky do polystyrenu např.


Zhlédnutí videa Vás přesvědčí, že jsme skutečnými profesionály v oboru. Nezbytnou součástí každé instalace hromosvodu je i prohlídka (revize) a přezkoušení funkčnosti hromosvodu. Platná revizní zpráva je nezbytnou nutností pro vyplacení pojistky v případě škodní události.


Jako každé elektrozařízení i hormosvody potřebují pravidelnou revizi, aby byla zajištěna jejich správná funkčnost a tím i bezpečnost. Děláme proto výchozí revize nebo pravidelné revize hromosvodů. Dále pro snadnější vyřizování pojistné události by pro takové člověka bylo velké plus správná instalace hromosvodu s platnou revizní správou! Ještě jsem zvažoval, zda spojím uzemnění hromosvodu s uzemněním elektroinstalace.


Měl jsem obavu o zavlečení přepětí v případě přímého úderu z hromosvodu do systému elektroinstalace. Norma spojení doporučuje a revizák mě k němu vybízel. Nakonec jsem to vyřešil tak, že svod hromosvodu je na kraji u souseda, vede. Montáž hromosvodu pro rodinné domy, chaty, novostavby, atd.


Zde si můžete sami propočítat kompletní cenu za hromosvod rozdělenou do jednotlivých částí které spolu souvisí. Hromosvod se skládá z jímacího vedení které blesk svádí do uzemňovací soustavy pomocí jednotlivých svodů. Na cenu má vliv počet svodů, sklon a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky