pátek 12. května 2017

Pasivní rekuperace cena

Cena rekuperační jednotky nejvíce závisí na požadovaném průtoku, typu tepelného výměníku, kvality, protimrazové ochrany, ovládání a dalších parametrech. Bohužel výše zmiňovaná kritéria pasivního standardu jsou natolik přísná, že jich nelze touto cestou dosáhnout. Proto se pasivní dům v dnešní době neobejde bez řízené výměny vzduchu ( rekuperace ), popř. V dobře navrženém domě není potřeba využívat. Cena pasivních rekuperačních jednotek na českém trhu sice začíná.


Vím, že pasivní rekuperace při teplotách pod 0°C zamrzne a také vím, že k ceně pasivní rekuperace musím připočítat náklady na zabezpečení zimního chodu.

Komplexní řešení rekuperace , ohřev. Výběr rekuperační jednotky posts 24. Cena rekuperace – to je jedna z prvních otázek, na kterou chce většina investorů znát odpověď.


Hlavní členění je na jednotky s pasivní nebo aktivní rekuperací – ohřev teplé vody, integrovaný elektrokotel nebo tepelné. Kdo má doma vzduchotechnické zařízení, které zajišťuje nucenou výměnu vzduchu, má instalovanou i rekuperaci vzduchu. Jsou ale dva typy rekuperací – aktivní a pasivní.


Která z nich je účinnější? Rekuperace tepla z odpadního vzduchu je zpětné získání tepla z odváděného vzduchu a předání této tepelné energie. Všechny poskytnuté údaje jsou uchovávány a zpracovávány v souladu se zákonem č.

Tazatel uděluje souhlas se zpracováním poskytnutých osobních údajů společnosti Lias Vintířov, lehký stavební materiál k. Přesně takový standard nabízí pasivní dům. Postavit ho přitom lze za téměř stejné náklady jako běžnou novostavbu. Co je vlastně pasivní dům a jaké principy využívá? A jaké výhody přináší svým obyvatelům?


Nejasností kolem pasivního domu a jeho stavby je mnoho - všechna vysvětlení se dozvíte na veletrhu FOR PASIV. U domu bude zohledněno přizpůsobení polohy a velikosti oken pro maximalizaci výtěžnosti. Pokud se pro instalaci systému nuceného větrání s rekuperací tepla rozhodnete, pak vězte, že rozlišujeme rekuperaci pasivní a aktivní. Pasivní , nebo aktivní? Základní informace a principy.


Pro odborníky Technická data, konstrukční detaily, literatura a software. Naše služby Školení, kurzy, poradenství. Přednášky, stáže a exkurze do pasivních domů. Konstrukčně se při rekuperaci používají různé druhy výměníků, nejběžnějším je výměník, kde jednou částí systému kanálků proudí vzduch ven a druhou dovnitř.


Nepromíchají se, jen si předají energii. Tento systém , kdy k přenosu tepla dochází samovolně bez dodání energie nazýváme pasivní rekuperace. Budeme se soustředit na různé vychytávky a odprostíme se od zažitých metod a produktů, které těží z neznalosti investorů, stavebníků a bohužel i projektantů.


Pro vytvoření kvalitní pasivní dřevostavby je důležitý individuální přístup, kdy je nutné zjistit přesné požadavky investora, podmínky pozemku a lokality i finanční možnosti investora.

Z toho důvodu bych volil rekuperaci, která vodu neohřívá. To jestli aktivní nebo pasivní zaláží na vás. Každý z těchto typů má své výhody a nevýhody. Můj názor je že v takovém případě se aktivní rekuperace nevyplatí (vzhledem k pořizovacím a provozním nákladům), ale samozřejmě záleží co se srovnává.


Vysoká účinnost rekuperace , nízká hlučnost, energeticky výhodné řešení větrání domů a bytů. Rekuperační jednotky jsou vhodné pro snížení vlhkosti ve starších domech (rekonstrukce). V minulém článku jsme si řekli něco o tom, co je to rekuperace a jak rekuperační jednotku vybrat.


Jak jsme již řekli, rekuperace je v současné době velmi oblíbený způsob větrání domů, na který byste nejčastěji narazili v nízkoenergetických nebo pasivních domech, ať už je to montovaný dům nebo dům zděný. Když se rozhodovali pro stavbu nového domova, váhali, zda nízkoenergetický či pasivní. Kolik dnes stojí provoz jejich pasivního domu, se dozvíte v článku.


Vzduchotechnické jednotky se zpětným ziskem tepla jsou vhodné pro rodinné domy, byty, kanceláře, restaurace apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky