středa 31. května 2017

Čím topit v rodinném domě

V současnosti je už možné koupit kotle pouze třetí a vyšší emisní třídy, které díky použitým technologiím palivo lépe spalují. Kotle na tuhá paliva také nejsou tak komfortní, protože s. V domě jsme instalovali radiátory, jelikož si myslíme, že jimi vyzařované teplo je pro organismus zdravější – nestane se tak choulostivým, jako kdybychom zvolili podlahové vytápění,“ nabízí svou zkušenost čtenář Jiří. Naopak čtenář Martin si vybral kombinaci elektrokotle a krbu s výměníkem, u nich doma vsadili. V obou případech však jde o cenově dostupný a ekologický zdroj energie.


U běžných teplovzdušných krbů může být problémem příliš vysoký tepelný výkon, který dodávají krátce po zatopení, což v dobře zatepleném domě způsobí přetopení. Pro orientační výpočty uvedené v článku používáme průměrnou hodnotu GJ tepla. Pokud bydlíte v bytě, počítejte s nižší spotřebou tepla (kolem GJ). Vhodný jako cenově nenáročný primární zdroj vytápění zastaralé konstrukce. Moderní technologie přináší také spoustu možností, jak dům vytápět.


Topná sezona se kvapem blíží a my začínáme opět myslet na to, jak bychom za topení ušetřili. Podívejme se na moderní způsoby vytápění, které umožňují, aby nám bylo v interiéru příjemně a přitom neprotopili majlant. Pokud máš velký rozpočet můžeš využít nejpohodlnější řešení a to je topit plynem. Levněji samozřejmě vyjde topení dřevem nebo briketami.


Vytápění a ohřev teplé užitkové vody tvoří dvě třetiny z celkových nákladů na provoz rodinného domu. Jejich budoucí výši dokáže významně ovlivnit omezení tep. Vytápění plynem sice nepatří k nejmodernějším technologiím topení v rodinném domě , zato patří k těm nejekonomičtějším.


Při hledání nejlevnějšího způsobu vytápění se zaměřte na obecně platná fakta a zároveň nezapomeňte zohlednit vaši situaci. Budete topit ve starém domě ? V některých městech se dnes opět hůř dýchalo. A stanice hlásily překročené limity polétavého prachu. Velká listopadová inverze by se ale zatím opakovat neměla. Jedna z nejžhavějších otázek týkajících se stavby rodinného domu je otázka volby topení.


Kromě burcujících novinových titulků týkajících se neustálých změn v cenách energií k tomu přispívá také čím dál větší nabídka technologií pro vytápění rodinných domů. Přesto je možné dobrat se uspokojivého. Stejně podle zákona se bytu s nejnižší spotřebou rozpočítává jakási prokalkulovaná částka podle průměrné spotřeby v ostatních.


Obecně platí, že čím jsou nižší nároky na množství tepla pro topení, tím je o. Rozhodujete se, čím budete topit v rodinném domě ? Nyní začíná být o toto. Zatímco v České republice jsou povoleny kotle třídy jedna, dva a tři, v Německu jen třetí třídy - ty nejekologičtější. S těmi se spálí o třicet procent méně paliva. Vyplatí se tedy změna vytápění?


V panelovém domě v tomto asi máte jasno. Pokud však bydlíte v rodinném domě , freedomku, jurtě či třeba v maringotce, můžete si technologii vytápění do jisté míry vybrat. Ve spolupráci s odborníky jsme pro vás připravili přehled možností vytápění domu z hlediska ekonomiky provozu a nákladů.


Topení plyneZvolte kondenzační plynový kotel Vytápění plynem je. Nejblíže klasickému spalování tuhých fosilních paliv je využití dřevní hmoty. Jde vlastně o biomasu v různých formách.


Pro využití v rodinném domě jsou nejvhodnější formou pelety.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky