středa 17. května 2017

Kondenzační kotel viadrus zkušenosti

Jaké jsou s kondenzačním kotlem praktické zkušenosti ? Letos v létě jsem vyměnil starý plynový kotel Viadrus za nový kondenzační kotel Geminox. Připomínám, že porovnáváme kondenzační kotel Geminox THRs 1-10C a straší plynový kotel Viadrus. Vzhledem k tomu, že topná sezóna.


Kondenzační kotel viadrus zkušenosti

Pomocí kondenzační techniky využíváte zdroje energie jako zemní plyn, topný olej nebo zeolity nejefektivněji. Vaillant má za sebou přes 1let zkušeností s. Ten probíhá s využitím deskového výměníku. Mezi klady kotle patří ErP ready a také hodnota jeho celkové účinnosti, která činí až 10. Novinek představil hned několik (přečtěte si zde).


Proto vám doporučujeme nakupovat výrobky značky VIADRUS pouze v té zemi, v níž hodláte tyto výrobky používat. Dále vám doporučujeme, abyste si při nákupu tohoto zboží (zejména při nákupu prostřednictvím internetu) ověřili například podle výrobního štítku, pro který trh je výrobek určen. Vybrané verze jsou zařazeny do Kotlíkových dotací a splňují EKODESIGN.


Je kondenzační plynový kotel opravdu tak úsporný, jak nám tvrdí výrobci? Máte někdo zkušenosti ? Já bych si nechala poradit a dodat kotel tím, kdo jej i nainstaluje, jen podle plochy domu je o hubu to kupovat, mají tam vliv i další a další věci, podle kterých je potřeba zvolit ten správný. Jaký kondenzační kotel koupit? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Dlouho jsem vybíral, protože na trhu je. Státní ekologickou byrokracii proklínají desetitisíce Britů, kteří se. Jsme o celých let dál a izolace kotlů a tedy i ztráty pohotovostní se mnohonásobně zlepšily.


Kondenzační kotel viadrus zkušenosti

Dnes má průměrný kondenzační kotel objem vody litry a chladne při teplotě 60°C rychlostí stupeň za minuty(může kdokoliv ověřit pohledem na display ve standby režimu). Spaluje v přetlakové komoře do které se vhání mixovaný vzduch s plynem. Označení turbo kotel je vyhrazeno kotli který je atmosférický ale s odtahem spalin mu pomáhá spalinový ventilátor a tudíž nepotřebuje klasický komín. Pro podlahové topení je jasně ideální, teplota vody, která do něj jde, je nízká a tam se jeho vlastnosti projeví. Kondenzační kotel je kondenzační a pozná se to podle odvodu kondenzátu.


Váš nový kondenzační kotel bude účinnější než konvenční a můžete ušetřit až z ročního vyúčtování plynu. Při spalování zemního plynu vzniknou v kotli tepelné spaliny, které běžný plynový kotel nedokáže zpracovávat a tak unikají do komína. Další důvod byl , že od firmy Viadrus mám jako další zdroj vytápění kondenzační kotel Claudius K2.


Chtěl jsem i tímto nákupem podpořit kvalitního českého výrobce. Specialista marketingu splečnosti VIADRUS Ing. Robert Juřeník představuje kotle na dřevo, tříděné uhlí a dřevěné pelety a plynové kondenzační kotle zařazené do kotlíkových dotací.


V místnosti, kde bude kondenzační kotel umístěn, se nesmí nacházet plynoměr ani hlavní uzávěr plynu. Ke snížení tepelných ztrát v potrubí doporučujeme umístit kotel nebo alespoň jeho zásobník v blízkosti odběrného místa, zvláště v případě, kdy se bude používat i pro přípravu teplé vody. I pokud jste pevně rozhodnutí, že chcete úsporný kondenzační kotel , měli byste se raději poradit s projektantem. Ne pro každou domácnost je totiž vhodný. Například v novostavbách s instalací problém nebývá, ale narazit mohou ti, kdo doposud využívali kotel na černé uhlí nebo koks a litinové radiátory s velkým objemem vody.


A před tím jsme měli dakon plechový ,taky odhořívací způsob na hnědé uhlí. Tento kotel jsem nainstaloval letos na podzim. Mám problém takový,že se mi zdá,že nadměrně přikládám do kotle a teplo žádné v domě není.


Tyto kondenzační kotle lze použít při běžném vytápění domů, bytů i nebytových prostor. Vyrábí se ve výkonném rozmezí – 49kW. Kotel mám nastavený dle.


Za kondenzační kotel Claudius K2L získala firma Viadrus ocenění “Ekologicky šetrný výrobek”.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky