pondělí 30. prosince 2019

Teplovodní výměník do kamen

Nejnovější trendy v oblasti vytápění domácnosti krbem směřují ke snaze o co nejeefektivnější využití zbytkového tepla, které odchází do komína. Další snahou výrobců krbových systémů je na základě rostoucí poptávky dostat dostatečné množství tepla z krbové vložky do vody. Tulikivi GREEN – nejnovější technologie, která zintenzivňuje a usnadňuje provoz krbových kamen. Teplovodní výměník je jedním ze systémů, který zpříjemní vaše bydlení.


Teplovodní výměník do kamen

Systém Tulikivi Wpředává teplo do podlahového vytápění a díky tomu značně snižuje náklady na vytápění. O výhodách není třeba příliš dlouho spekulovat, neboť cena energií stále stoupá. Výměník do všech kamen Anna od firmy NOVAPACK. Nepatří do kamen Anna Maxima!


Také je možné výměník zapojit do kamen Carmen od firmy Kamnářství ALAMOS. Jakmile je v bojleru dosažena požadovaná teplota, je veškeré teplo předáváno do radiátorů. Kamna vodu ohřejí a ta pak putuje do akumulační nádrže, bojleru či rovnou do topení. Po roztopení kamen se klapka uzavře tak, aby všechny spaliny procházely pouze přes výměník a tak se dosáhlo jeho maximální účinnosti. Tento původně čistě kuchyňský spotřebič poskytuje společně s. Foto pouze ilustrační) Materiál: mm ocelový plech Tepelná.


Tento způsob nám umožní velký výkon vložky do vody. V případě tohoto druhu topení je vytápění objektu velice efektivní a rychlé, je proto vhodný do všech objektů, ať stále, či dočasně obývaných. V přední části má dvířka s žáruvzdorným sklem anebo plná dvířka pro přikládání do kamen , ostatní stěny tvoří komoru teplovodního výměníku, kterou protéká voda otopného systému. V R které vyhovují současným požadavkům na nízkou energetickou náročnost, je velký rozdíl mezi tepelným výkonem kamen v místnosti a aktuální potřebou tepla, a toto se řeší rozvodem tepla do celého domu přes teplovodní výměník. Konkrétní příklady ukazují, že je to možný a vhodný způsob.


Aby teplovodní výměník uspokojil všechna očekávání, musí splnit několik podmínek. Nejdůležitější je schopnost redukovat dehtování uvnitř výměníku na nejnižší možnou míru při co nejvyšší míře účinnosti přenosu tepla do vody. Díky naší patentované technologii si již nikdy neušpiníte při čištění teplovodního výměníku ruce, několika pohyby snadno odstraníte z výměníku veškerou strusku a saze. To odpovídá pro uvedený krb výkon do cca 2-kW. Té odpovídá celková délka kouřovodu standardního průměru 180mm asi 1m.


Teplovodní výměník do kamen

Zde je nutno namotat výměník. Uvažujeme buď o tomto modelu (ABX Stockholm) nebo o Grand fy. ROMOTOP krbová kamna RIANO W 0 teplovodní výměník , víko kreamika.


Vestavné teplovodní výměníky. Kachlová kamna TREVISO II Kachlová kamna Treviso II mají tradičně tvrovaný kachlový obklad v různých barvách. Spodní sokl je rovněž obložen kachlemi.


Teplovodní výměník do kamen

Kamna jsou vybavena funkcí terciálního (sekundárního) spalování, díky kterému je snížena spotřeba paliva. Do kamen lze dodatečně namontovat teplovodní výměník. Toto nevyužité teplo je odváděno komínem do atmosféry.


Díky teplovzdušnému výměníku toto teplo využijete a zvýšíte účinnost kamen. Turbodym je krbový nástavec určený k montáži na kouřovod z krbu. Je navržen tak, aby získával část tepelné energie obsažené ve spalinách vycházející ze spa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky