čtvrtek 26. prosince 2019

Lihový teploměr sklepání

Lékařský rtuťový teploměr je cenným kouskem v naší domácnosti. No protože díky nařízení EU už takový teploměr se rtutí nekoupíte. Jak sklepat lihový nebo galiový lékařský teploměr - fyzmatik.


Lihový a rtuťový teploměr budou mít blízké naměřené hodnoty. U lihových teploměrů dochází k problému sklepání stupnice. K měření tělesné teploty, jak víme, se používá lékařský teploměr.


Dobrý den, včera jsem chtěl koupit rtuťový teploměr (lékařský), ale ten už se neprodává, tak mám lihový. Pokud se použije teploměr pokojový ( lihový ) je vidět i zpětný pohyb lihového sloupce jako rychlý. Z zvedavosti jsem si ten teplomer poridil abych ho mohl porovnat s klasickym rtutovym, ktery porad jeste mam, a vec se ma tak, ze na sklepani GaInSn teplomeru potrebuju priblizne dvojnasobny pocet klepnuti, tedy 6- nez u klasickeho rtutoveho, kde mi staci 3-4. A to sklepava naprosto klasicky, rukou, bez pouziti zvlastnich triku nebo pomucek. Rtuť se používá pro vyšší teploty (maximální rozsah −až 3°C, tj. mezi body tání a varu) a líh pro nižší teploty.


Rtuťový teploměr používaný v laboratoři měří v rozmezí teplot od −°C do 3°C. Lihový teploměr používaný v laboratoři měří v rozmezí teplot −1°C do °C. Unie teď vypracovává pokyn,že se rtuťové teploměry nebudou smět používat. Pokud je to tak zvaná rychloběžka,měří téměř okamžitě. Obzvláště v nemocnicích.


Pro všechny co jim nejde sklepat teploměr. Místo rtutě dali galium. Je to vada výrobce, že nejde sklepat. Nezbyde vám nic jiného než si koupit nový digitální.


Je možné i žádat vrácení peněz. Jednu chvíli je i lékarny mohli vrátit. Vybírejte si Teploměry osobní podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. Líh je moc lehký a nedá se pořádně sklepat, nebo setřepat, respektivně je to dřina a zabere spoustu času.


Lékařský teploměr , jak známo, ukazuje maximální teplotu, které je vystaven. Před opětovném použití je nutno rtuťový sloupec v kapiláře střepat dolů. Smaltovaný venkovní teploměr Bez motivu.


Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Teploměr skleněný bezrtuťový Geratherm Classic je unikátní teploměr , kde místo rtuti je kapalina Galinstan, inovativní tekutý materiál z galia, india a zinku, který nahrazuje rtuť v lékařské technice.


Celosvětově patentovaná výroba. Od záhřevu pro kultivaci, přes sýření, dohřívání, odkapávání, solení až po zrání a následně uchovávání. Teplotu sledujeme po celou dobu výroby.


Sledujeme teplotu nejen samotného výrobku ale i teplotu okolí, v sýrárně, popř. Skleněný teploměr Classic bez rtuti firmy Geratherm vyniká svou přesností. Součástí výrobku je sklepávadlo pro snadnější sklepání.


Na tomto principu je založen teploměr rtuťový, lihový nebo teploměr s jinou teploměrnou kapalinou (OKO.YIK.CZ, 013). V medicíně se pro měření teploty lidského těla využívají kontaktní a bezkontaktní metody. Principem kontaktní metody m.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky