neděle 22. prosince 2019

Stykač na noční proud

My to máme na stykač , který je ovládán HDO. Stykače se sníženou hlučností. Potom teče proud přes kontrolku a stykač do jiné fáze (kontrolka a stykač jsou v serii a připojeny na 400V). Doplňující technické informace. V čem tkví úspora při použití tarifů NT a VT při přímotopném ohřevu?


Kdo zajišťuje spotřebiteli HDO?

Noční proud neexistuje, říká se tomu nízký tarif a když běží,…. Pokud tomu tak je, zkontrolujte zda je sepnutý stykač nočního proudu , tedy zda na dvou. Než nahřívat velký bojlér nočním proudem na vysokou teplotu,tak raději.


Stejně jako proudový chránič je i tzv. Nejjednodušší by bylo vyměnit to impulzní relé za nový stykač. Uvedené ceny již obsahují autorské a recyklační poplatky, zároveň ceny obsahují slevu za nákup přes internetový obchod.


VT, denní proud ) a nízkého tarifu (NT, noční proud ) se liší v závislosti na distributorovi, sazbě, ročním období či dnu v týdnu. Máte doma elektrický bojler?

Pokud ano, máte s nejvyšší pravděpodobností v rozváděči i instalační stykač či relé, které Vám šetří peníze. Slouží totiž především k tomu, aby byl bojler zapnut pouze v nízkém tarifu ( noční proud ). Na řídicí svorky je přiveden signál HDO, který to zajistí. O noční proud musíte samozřejmě požádat vašeho dodavatele.


Změna sazby je možná jednou za rok. Různí dodavatelé mohou mít různé provozní předpisy, je dobré si upřesnit při podání žádosti. Provozní řád dodavatele a schéma propojení bývá na webových stránkách dodavatele. Co s hučícím relé na noční proud ? Je nově vyměněno a stále hučí, když se noční proud zapne.


Máme u pojistek i relé na noční proud (kvůli bojleru). Mysleli jsme, že je rozbité, tak jsme koupili nové. Po dvou dnech je to stejné a opět hučí. Co tedy s hučícím relé. Už se stalo téměř pravidlem, že ceny elektřiny meziročně stoupají, což může představovat velký zásah do našich peněženek.


Eon nízký tarif - čas zapnutí. Galerie obrázků zdarma. Společnost Mikrovlny s.

Zařízení pracuje na principu HDO. To je sice hezký, ale to spíná pouze v pevně nastavený čas. HDO od ČEZ, EON a dalších. Prý se snaží noční proud zapínat nepravidelně, plus mínus hodina, aby lidi nedělali přesně to, co Zdenok potřebuje.


Většinou je možné stykač nainstalovat na svislou plochu, některé stykače umožňují i montáž na vodorovnou plochu. Pokud je použito více stykačů bezprostředně vedle sebe, je potřeba redukovat jejich maximální proud – stykače se navzájem zahřívají jak oteplením kontaktů, tak cívky. Když jsem si to ověřoval. Touto funkcí můžete v době, kdy není stykač sepnutý na noční -nízkou sazbu, stykač sepnout a byť za drahý proud ohřát vodu v bojleru v jakoukoli dobu. Máme bojler na noční proud , přestal chodit.


VT (Vysoký Tarif) a NT (Nízký Tarif), který je lidově nazývaný „ noční proud “. Zásuvka bojleru na zkoušečku nereagujenejde do ní proud. Proud pro cívku je větší než pro elektroměr a kontakty mohly časem selhat. Tím spíše, že elměr přepíná, stykač nikoliv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky