pátek 27. prosince 2019

Solární přitápění

Solární přitápění

Solární ohřev vody a přitápění. Před detailnějším rozborem tohoto způsobu přitápění podotýkáme, že se jedná pouze o stručný výčet návrhu, dimenzování, způsobu provedení, výhodách a nevýhodách provedení solárního systému s podporou vytápění. O přitápění mluvíme hlavně z důvodu, že solární systém bude vždy pouze doplňkový zdroj. Hlavní tepelný zdroj musí být nezávislý na vnějších vlivech. Význam a poměr přitápění do topného systému je závislý na koncepci celého topného systému.


Solární přitápění

Sluneční kolektory lze vedle ohřevu teplé vody také použít pro podporu vytápění domu. I když návratnost investice do tohoto systému je delší než v případě ohřevu teplé vody, lze u nízkoenergetických domů ušetřit až nákladů z celkové potřeby energie na. Cenově se krby pro přitápění , stejně jako krby určené k vytápění, pohybují v širokém rozpětí a to, jak hluboko musíte do kapsy sáhnout, nezáleží na topném výkonu, ale spíše na značce a designu. Od jara do podzimu jsou v odpoledních hodinách běžně dosahované teploty až 70°C.


Specializujeme se na komplexní služby v oblasti poradenství, návrhů a instalace solárních termických systémů na přípravu teplé vody, přitápění a ohřev vody do bazénů. Zdarma provádíme konzultaci přímo na místě a navrhneme nejvhodnější řešení solárního systému. Praze - Letňanech (hala stánek č. 442), kde proběhne 23.


Solární přitápění

Zjednodušeně lze solární soustavu rozčlenit na: kolektory (sluneční transformátory) - proces nabíjení - akumulaci - proces. Na solární ohřev vody a přitápění lze žádat dotace z programu Nová zelená úsporám. Tyto solární sestavy jsou ovšem finančně náročnější a vhodnost použití je nutno konzultovat s technikem přímo v místě realizace. Ušetřete až nákladů na ohřev vody a na vytápění.


Na přitápění by bylo nutné systém rozšířit o 1-kolektory. Tak vznikne přebytek energie, která se přes den uloží a večer ji pak lze využívat. Malý hydraulický odpor kolektoru umožňuje použít kolektor v samotížných systémech, bez nutnosti použít čerpadlovou a řídící jednotku. Na absorbéru kolektoru je použit špičkový sel.


Solární přitápění

Většinu slunečního záření kolektory zachytí během letních měsíců, kdy je ideální počasí. Roční úspora nákladů činí až na ohřev vody a na vytápění. Nabízíme solární systémy pro ohřev vody a přitápění. Rádi Vám poradíme, která varianta je pro Váš dům nejvýhodnější.


Celý solární systém vč. Každý solární systém potřebuje doplňkový zdroj tepla pro přípa že slunce nesvítí. Nutností u těchto systémů je zajištění odběru tepla. Systém je koncipován jako dvouokruhový, kde v prvním uzavřeném okruhu se sluncem ohřívá teplonosná kapalina, která cirkuluje systémem a při svém průchodu předá své teplo druhému okruhu, který. SOLÁRNÍ STAVEBNICE PRO MOŽNOST MONTÁŽE SVÉPOMOCÍ.


V naší nabídce najdete nízkoteplotní i vysokoteplotní tepelná čerpadla. Kdo jiný než Láďa Hruška! Pobaví, poradí, sežene, vyzkouší, vymyslí, předvede, ušetří, uvaří… Přijede k vám na zahradu, do dílny i do kuchyně! Nevýhody solární energie. Intenzita slunečního záření koncem roku klesá, nelze tento zdroj využít jako samostatný zdroj tepla.


Ceník solárních setů pro ohřev vody a přitápění s vakuovými trubicovými kolektory a kombinovanou nádrží. Během letních měsíců došlo k demontáži a zpětné montáži slunečních kolektorů na budově ZŠ v Neznašově. Důvodem byla půdní vestavba. Tepelné solární systémy nachází své využití v: rodinných, bytových domech, komerčních objektech.


Vakuové solární trubice se zárukou let. Ploché kolektory jsou vzhledem ke své jednoduché konstrukci levnější než trubicové vakuové kolektory, ale jejich účinnost je oproti trubicovým kolektorům nižší, zejména při nízkých venkovních teplotách a snížené intenzitě slunečního záření.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky