úterý 23. ledna 2018

Spotreba elektriny v dome

Free Shipping Available. Priemerná spotreba (dodávka) elektrickej energie za rok v byte, alebo v dome podľa údajov Západoslovenská distribučná, a. Priemerný ročný odber elektriny domácnosťou na Západnom Slovensku. Mesiac bývame v dome , posledný týzden som si odpisovala spotrebu elektriny pre zaujimavosť, aby sme pri vyuctovaní nemoli prekvapení. Zdá sa mi to dosť veľa. Nemáme nic zapnuté celý den večer cca 2h televízor, raz za 1-dni umyvacka, varic indukcia, celý den som nepustala ani radio nic a. The document has moved here.


Výpočet spotřeby elektrické energie. Východoslovenská energetika a. V našej ponuke nájdete produkty, ktoré sú šité na mieru vašim očakávaniam a skutočnej spotrebe elektriny , ktorú potrebuje vaša domácnosť. Přemýšlíte, jestli v domácnosti vařit pomocí elektřiny, nebo plynu?


Zajímá vás, jak výhodněji vytápět byt? V tomto článku se podíváme na to, jaké jsou průměrné výdaje za elektřinu ve středně velkém bytě. Zároveň vám poradíme, co udělat pro to, aby se vám podařilo o něco snížit účty za energie. Vlastníci majú právo rozhodnúť akým spsobom sa spotreba a náklad za energiu spoločných priestorov rozúčtuje.


Prax jednoznačne potvrdila, že nie SOI pozná pomery v dome , ale sú to samotní vlastníci, ktorí svojim rozhodunutím potvrdzujú optimálny sposob rozúčtovania, prijateľný a spravodlivý pre vacsinu. Průměrná spotřeba elektrické energie za posledních dvacet let stoupla o stovky kilowatt hodin. Ačkoliv se jedná o nevyvratitelný fakt, bylo by neférové srovnávat dnešní přetechnizované domovy. Stredoslovenská energetika, a. W denne ,skôr stačí vymeniť tesnenie, staré stvrdne a netesní,otvárať na min času, nedávať do nich teplé jedlá, a využiť celý objem, ak sú naplnené do pol spotreba je dvojnásobná, musí sa ochladzovať veľký priestor zbytočne, niekto preto. Informácie o dome sú: Plocha:145m bungalov, zateplený 12cm, izolačné 3sklá Kotol viessman - 17KW, podľahové teplovodné kúrenie riadené ekvitermicky.


Spotreba plynu vychádza od - 12mv priemere 9. Mame drevostavbu, topime elektrokotlem do teplovodni podlahovky, 100m(bungalov) a rocni spotreba elektriny je cca MW (tis kW) - celkova rocni spotreba bude nekde kolem 30tis Kc. Nijak extra nesetrime (ale neplytvame), topime na v zime na 22st (ale topili jsme snad az do konce dubna, mozna jeste dele), hodne vetrame. Keď som bol mladší, pracoval som pre jedného dodávateľa elektrickej energie v zahraničí. Cena elektriny vždy stúpala, ale aj spotreba energie, čo prekvapuje.


Vtedajší zamestnávateľ vedel, ako to využiť. Návratnosť tu proti priamemu elektrickému ohrevu je naozaj výrazne pod rokov. Ak by sme sa pokúsili urobiť odhad bez detailnej znalosti projektu, s veľkou pravdepodobnosťou by sme sa mohli v odhade zmýliť. Prvý náhľad však napovedá, že by mohlo ísť o skoro pasívny dom, no veľa závisí od spomínaných detailov. Odpoveď na druhú otázku: Sadzby si môžete meniť podľa spotreby elektriny v dome.


Na základe preukázaných parametrov vnútornej klímy, snáď s výnimkou relatívnej vlhkosti vzduchu, bol v rodinnom dome zabezpečený vysoký komfort vnútornej klímy. Skutočná spotreba energie odpovedala vypočítaným hodnotám. Dom vyrobil viac energie, ako sa predpokladalo – napriek tomu, že výkon fotovoltických panelov bol. V staršom rodinnom dome môže ročná spotreba tepla na vykurovanie predstavovať viac ako z celkovej spotreby.


Spotreba elektriny v dome

Elektriku nevim jakou máme spotřebu, ale vodu ve lidech zatím kubiků na měsíc, ale nemáme zatím vanu, dole v koupelně je sprcháč a koupelnu v patře s vanou zatím nemáme dodělanou, takže pak nám to určitě půjde nahoru. Online kalkulačka provádí výpočet spotřeby a ceny elektrické energie. Stačí zadat příkon nebo spotřebu elekřiny daného přístroje. V minulém článku jsme se podívali na malý dům, spotřeba energie ve větším domě je již téma na další úvahu.


Podívejme se teď společně na konkrétní příklady nákladů při topení čerpadlem nebo elektrickým topením. Ktoré terajšie zariadenie nie je akože ,,žrút,, elektriny ? Ja mám v dome sústavne všetky zariadenia pod napätím a nikdy nič okrem svetiel, televízora, rádia nevypínam, od adaptérov elektroniky, skrz nabíjačky na mobil, tablet, notebook, až po počítač ktorý nikdy nevypínam a uspáva sa sám. Všimol som si nárast akurát. Sú to jednoduché, rýchle a finančne nenáročné kroky na zníženie spotreby elektriny ( v obci, v dome , v organizácii a podobne).


Spotreba elektriny v dome

Vyžadujú si obyčajne iba zmenu správania užívateľa elektrických spotrebičov, lepšie nastavenie používaných zariadení a spotrebičov a menší zásah odborníka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky