pondělí 15. ledna 2018

Mateří mřížka v rámu

Mateří mřížka pro úl x 24Mateří mřížku vyrábíme z Borovice vejmutovky nebo ze smrku. Celá mateří mřížka je vyrobena z jedné dřeviny, dodáváme variantu dle aktuální skladové dostupnosti). Kovová mateří mřížka vložená do dřevěného rámu. V rozích je po stažení do pravého úhlu sesponkován.


Rám nad i pod sebou zabezpečuje dodržení včelích mezer a tím i plnou průchodnost mateří mřížkou.

Je slepen v čepech, a zároveň vsazena kovová mateří mřížka. Mřížka je kompatibilní s dřevěnými i. Toto bylo vyzkoušeno také na mateří mřížce. Pozornosti návštěvníků mezinárodních výstav neujde, že v USA, Anglii, Francii a Itálii leží drátky mřížky souběžně s loučkami plástů a mřížka je uložena v rámu ze dřeva nebo kovu.


Má toto význam pro včelařskou praxi? Pro tenkostěnný celodřevěný úl 39xna rámků, vnější rozměr 4x 4cm. Vkládá se mezi plodiště a medník, jako překážka pro matku, z důvodu omezení kladení v medníku.

Rozděluje úl na dvě části. Neprojdou jí ani trubci. Zato včelí dělnice jí procházejí.


Používám kovovou mateří mřížku v zateplených dřevěných úlech, položenou souběžně přímo na rámky do falců vymezujících pohyb nástavků. Prosím navrhněte z jakého průřezu by bylo nejvhodnější udělat zaramování mateří mřížky, aby tímto se mřížka zvedla nad rámky a tím byla zaručena včelí mezera. Obvod rámečku 42×cm. Rám je slepený a spojený kvalitními kovovými sponami, které se používají při rámování obrazů.


Po dohodě i na jiné typy úlů. Případně vyměním za rámky s různě starým plodem, pro vytvoření oddělku. V této kategorii naleznete kovové mateří mřížky, které rozdělují úl na dvě části. Pod mřížkou se nachází takzvané plodiště a nad ním je medník. Dotazy ohledně dostupnosti zboží a prodeje v Jesenici volat sklad.


Dobrý den, jaké jsou rozměry pro variantu čtverec celodřevěný? Dále je mateří mřížka nezbytná při chovu vlastních matek způsobem při matce. Drátěná mřížka je vsazena v drážce dřevěného rámu.


Dráty mřížky musí být rovnoběžně s loučkami rámků.

Rám vytváří mřížce nutnou včelí mezeru mezi dráty a horními a spodními loučkami rámků. Doplňování zásob včelstvu je řešeno stropním krmítkem s plastovou vložkou o objemu litrů. Víko úlu je plechové, v rozích letované, s polystyrenovou uteplivkou. Něco jiného je pak použití mateří mřížky při chovu matek.


Některé zásady používání mateří mřížky, kterou můžete objednat v našem eshopu včelařské potřeby. Mezery v mateří mřížce směřuji. Výkluzy a jejich použití - typy výkluzů a uvedení do praxe.


Jaké typy použít , umístění.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky