pátek 19. ledna 2018

Krbová vložka s výměníkem zapojení

Zatímco klasická krbová kamna stačí připojit na komín, ta s výměníkem musí „ladit“ a „pasovat“ s ústředním topením, případně taky s bojlerem. Aby to celé pak fungovalo, jak má, a aby kamna dlouho vydržela v dobré kondici, je potřeba je správně zapojit. Připravili jsme pro vás návo podle kterého to určitě. V tom případě jsou pro vás krbové vložky s výměníkem jsou nejvhodnější variantou.


Krbová vložka je vlastně hlavní a centrální část krbu, která se zasadí do zděného jádra.

Díky tepelnému výměníku se pak vytvořené teplo rozvádí do dalších pokojů nebo se používá pro ohřev teplé vody. Přívod externího vzduchu se ovládá pomocí táhla. Tato teplovodní vložka má účinnost celých procent. KRBOVÁ VLOŽKA NEBO KOTEL NA TUHÁ PALIVA. Schémata pro akumulační nádrž s přípravou TV.


Ideové schéma zapojení krbu, solárního systému s akumulační nádrží s přípravou TV a dvěma solárními výměníky tepla a elektrického topného tělesa. Kamna nebo krbové vložky s teplovodním výměníkem.

Provoz čerpadla je hlučnější a při umístění v obytné místnosti vás může rušit. Krbová kamna s teplovodním výměníkem , které Vám vytopí celý dům. Praktická ukázka topení v těchto kamnech ve zkušebně u výrobce.


Proto, prosím, věnujte pozornost následujícím schematům. Měl to být krb s výměníkem v kombinaci s plynem. Když krbovou vložku, tak jedině s výměníkem a další věcí – oboustranně otevíratelnou.


Firma, která nám dělala topení, nám nevymlouvala variantu topení podlahového spolu s radiátory, ale bylo by to prý složitější na zapojení v kombinaci s akumulační. V porovnání s krbem vyžaduje krbová vložka složitější instalaci, ale její účinnost je poté výrazně vyšší. Krbové vložky s výměníkem se hodí k ohřevu teplé užitkové vody.


Správné zapojení krbových kamen s výměníkem je důležité pro dokonalou souhru V případě klasických krbových kamen v podstatě stačí jejich připojení na komín a můžete topit. V případě kamen s výměníkem je však potřeba důkladné napojení na systém ústředního topení, případně bojler či zásobník vody. Technické zázemí je situováno v místnosti, chodbě, sousedící s pokojem, kde jsou kamna umístěna. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.


S dnešním standardem, jak se se staví nové domy bylo potřeba toto upravit, a proto se tento poměr změnil a moderní výrobci krbových kamen s výměníkem jdou tomuto trendu naproti. Proto se již začala vyrábět krbová kamna s výměníkem s jinými parametry. Navíc ohřívají vodu, kterou dodávají do bojleru, topení či do akumulační nádrže.

Díky krbové vložce s výměníkem můžete zajistit vedle vytápění místností také ohřev teplé vody. Pokud hledáte vhodnou krbovou vložku, jste u nás správně. V našem sortimentu najdete krbové vložky teplovzdušné i krbové vložky s výměníkem.


Teplovodní krbová vložka vykouzlí romantickou náladu, vyhřeje celý rodinný dům, ohřeje teplou vodu a napojit ji můžete třeba i na podlahové vytápění. Zní to slibně, co říkáte? Teplovzdušný akumulační výměník pro krbové vložky dokáže zadržet teplo uvolněné topeništěm a předávat jej v průběhu až několika hodin postupně do interiéru či dalších místností. Bylo by dobré aby vyšel co nejdříve, aby to nestálo životy lidí, protože podle mého názoru je krbová vložka ve smyslu ČSN kotlem a musí splňovat včechna nařízení jako kotel, jinak dokáže zabíjet. I výrobci by se měli zabývat s plnou vážnosti touto problematikou a nevyrábět zařízení která dovedou zabíjet.


Krby či krbová kamna slouží většinou jako další alternativa k některému z hlavních způsobů vytápění rodinných domů. Jsou příjemným zdrojem tepla, a i když už dávno nejde o sice romantické, ale málo účinné otevřené krby, živý oheň zůstává. My se dnes budeme zabývat krbovými vložkami a krbovými kamny s teplovodním výměníkem.


V naší nabídce naleznete různé rozměry krbových vložek s teplovodním výměníkem o různém výkonu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky