úterý 17. ledna 2017

Anodová tyč princip

Anodové tyče - Katalog Anodové tyče. Náhradní anodové tyče do ohřívačů vody DZD Dražice, Electrolux, Tatramat a dalších bojlerů. Mnoho náhradních dílů na bojlery vedeme skladem.


Mam viadrus bojler a nějak moc mi mizí ta anodová ochranná tyč. Jen ještě se pokusím objasnit princip té anody. Výměna hořčíkové tyče se provádí při úbytku cca - hmotnosti. Při této revizi se každý rok musí vyměnit anodová tyč - je úplně sežraná a rozebrat bojler, vytáhnout z něj nerezovou spirálu, vyvařit ji.


Přesně tak, anodová tyč na ochranu proti korozi samotného tělesa. Z boileru vytéká voda, bude fungovat boiler. Kapající bojler - anodová tyč - Poradte.


Anódové tyče pre bojler, anody do bojlerov,proti vodnemu kamenu. TECHNOPLUS ELECTRIC, s. Uvnitř bojleru je dále tzv. Ta vzniká na rozhraní dvou rozdílných kovů. Anoda je záměrně vyrobena z takového kovu (Mg, Al, …), který se „rozpouští“ lépe a dříve než zbylé části.


V naší nabídce naleznete anodové tyče, těsnění a další příslušenství pro většinu kotlů. Základní technické údaje plynových zásobníkových ohřívačů vody bs odtahem spalin do komína. PRINCIP ČINNOSTI Při uvedení spotřebiče do provozu se zapálí zapalovací plamínek, od kterého se za-paluje plamen. Kotel je pravidelně každý rok prohlédnut a seřízen revizním technikem.


Nechápu kde je problém. K čemu slouží anodová tyč ? Má funkci ochrany proti elektrolytické korozi a postupně se spotřebovává. Její životnost se pohybuje v závislosti na kvalitě vody v rozmezí od 1roku až do let.


V krátkém videu uvidíte, jak vypadá nová. Magneziová anodová tyč - představuje ochranu vůči vlyvům elektrolytické korozi. Pojistný ventil - funguje v kombinaci se zpětnou klapkou a je nastavený na. Svojí reakcí s vodou vytváří prostředí, které prodlužuje životnost nádoby. Anódová tyč v ohrievači vody je využitá ako po-.


Pri uvedení spotrebiča do. ZÁKLADNÝ PRINCÍP FUNKCIE Ako vieme zo svojej skúsenosti, teplo prirodzene prúdi z miesta s vyššou teplotou na miesto s nižšou teplotou. Tepelné čerpadlo dokáže s vysokou účinnosťou prenášať teplo zo zdroja s nižšo. Pre správnu funkciu katódovej ochrany je dôležité, aby bola anódová tyč vodivo spojená s nádržou ohrievača. V prípade poruchy je potrebné obrátiť sa na servisné stredisko.


Neodborný zásah môže poškodiť ohrievač vody ako aj kotol ústredného kúrenia. Obětovaná anoda (neboli protektor) je jedním ze způsobů protikorozní ochrany fungující na principu anodické polarizace. Chráněný objekt se vodivě propojí s elektrodou z méně ušlechtilého kovu než je objekt samotný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky