úterý 24. ledna 2017

Akumulační keramická kamna

I když si spousta lidí myslí, že akumulační kamna jsou dnes již přežitkem, mýlí se. Jejich popularita je stále vysoká, a to především u majitelů nízkoenergetických objektů. Tento článek Jak vybrat akumulační kamna se vám stane praktickou pomůckou, jakou vybrat vhodná akumulační kamna.


Akumulační keramická kamna

Akumulační schopnost keramiky je známá po staletí. Velkoplošné formáty keramiky a barvy glazur reagují na aktuální trendy v interiérové architektuře. Statická akumulační kamna jsou cenově dostupnější a méně výkonnější variantou.


Keramický obklad je neporézní a praktický na údržbu. Jsou vybaveny dvěma termostaty, pomoci, kterých je možné regulovat teplotu. Jsou vhodná především tam, kde nejsou kladeny velké nároky na přesnost regulace tepla. Mají schopnost rychle absorbovat přebytečnou energii v době aktivního topení, aby tuto energii dlouhé hodiny vyzařovaly zpět do místnosti i po vyhasnutí plamene.


Vítejte na našich webových stránkách. Provádíme stavbu kachlových sporáků a kamen. Prodáváme krbové vložky,krbová kamna a veškerý materiál, který ke stavbě krbů a kamen.


Těžká akumulační kamna jsou jedna ze tří věcí, které bych při stavbě dalšího domu určitě neměnil. V porovnání s dřívějším topením, nyní s těžkými kamny ušetříme mnoho dřeva a hlavně nemusíme přikládat. Dodáváme náhradní díly na nové i starší typy akumulačních kamen. Mnoho ND na akumulačky vedeme skladem.


Akumulační keramická kamna

Pravděpodobně je zbytečné říkat, že akumulační kamna získala svůj název díky tomu, že dokáží akumulovat teplo. Principu akumulace přitom nevyužívají jen elektrická kamna , ale stále častěji také kamna na tuhá paliva. Krbová akumulační kamna jsou doplněná o akumulační hmotu, která do sebe nasaje teplo, jež postupně uvolňuje do prostoru. Chystáte se ušetřit třetinu nákladů?


Přesně takový poměr je průměrná úspora dřeva při topení v akumulačních kamnech. Je tam určitě nějaká keramická hmota, která teplo akumuluje a pak je postupně předává okolo proudícímu vzduchu. Romotop je český výrobce s vysokou kvalitou. Bude to něco podobného, jako když budeš mnoho let používat žehličku. Po třeba 5-ti letech žehlení se vlákna v žehličce začnou.


Akumulační keramická kamna

Finská krbová kamna Tulikivi takové teplo přináší a lahodí nejen oku, ale díky unikátním technologiím dokáží také skvěle akumulovat a využívat teplo. Srdce z mastkového kamene má až 9x lepší akumulační schopnost, než obdobné materiály. Finský design vnáší do domova eleganci.


Vysoká kvalita kamen je ověřena. Elektrická akumulační kamna jsou ideální pro elektrické vytápění či temperování bytů, malých provozoven, kanceláří, menších rodinných domků, chat apod. Krby a kamna lze navíc kombinovat s dalšími zdroji topení, např.


Akumulační keramická kamna

Vhodně a správně navržená akumulační kamna mohou po celý den zajišťovat elektrické topení uvolňováním levně naakumulovaného tepla. Nebo zadejte inzerát zdarma a rychle prodejte nepoužívané zboží na největším internetovém bazaru. Pečicí troubu lze umístit buď nad topeništěm nebo na zadní straně. V takovém případě se model Mustio perfektně hodí pro oddělení kuchyně a obývacího pokoje. Kamna jsou sestavena z částí (akumulačních prstenců nebo mastkového obložení), které velmi dobře hromadí teplo, které pak umějí předávat rovnoměrně a po dlouhou dobu do místnosti.


V jejich prospěch ale mluví i technické parametry – mají dlouhou životnost, vysokou tepelnou účinnost a ekonomický provoz s nízkou spotřebou topiva. Stačí do nich přiložit i dvakrát denně. Dynamická akumulační kamna se standardně vyrábějí v rozsahu 2–kW. Plochá dynamická akumulační kamna. Ty umožňují nejen standardní umístění na podlahu, ale díky speciálním konzolím i upevnění na stěnu.


Vytápění elektřinou je velmi komfortní a nenáročné na obsluhu. Pokud používáte akumulační kamna , nemusíte skladovat žádné palivo a kromě levného nočního proudu nejsou s vytápěním spojeny žádné další náklady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky