středa 11. ledna 2017

Infračervené vytápění

Od těchto prvků se pak začne ohřívat i vzduch. Podobný systém vytápění můžeme najít například u kachlových kamen, která rovněž vydávají sálavé teplo. Infračervené vytápění je prakticky nerozeznatelné od tradičních baterií. Ve srovnání s centrálním systémem vy-tápěním, které využívá vodu pro přenos tepla, má infračervené vytápění Schwank nepatrné doby ohře-vu. Díky tomu se provozní doba systémů vytápění sníží jen na nutné minimum.


Infračervené vytápění

Nejžhavějším trendem v oblasti elektrického vytápění jsou infračervené topné systémy. Topná tělesa se nabízejí např. Hodí se do starších i moderních interiérů.


Navíc jde o úsporný typ vytápění. Dobrá tepelná pohoda tedy příchází při nižší teplotě, než u konvekčního vytápění a to znamená menší spotřebu energie. Stropní panely ECOSUN využívají principu sálavého vytápění (tzv. infračervené vytápění ). Jedinečná povrchová úprava a rovnoměrné rozložení teplot na povrchu panelu zajišťují předání maximálního podílu tepelné energie právě formou sálání, naopak konvekční složka je potlačena na minimum. Další výrazným kladem tohoto druhu vytápění je postupné vysoušení zdiva a tím i zamezení tvorby nadměrné vlhkosti a plísní. Při vytápění topnými panely sálá teplo dolů a zahřívá zdivo, podlahu a předměty v místnosti, od kterých se následně ohřívá vzduch v místnosti.


Infračervené vytápění

Příjemný pocit tepla rovnoměrně rozprostřeného po celé místnosti vzniká o 2-°C dříve než při standardním konvekčním způsobu vytápění , čímž vzniká podstatná úspora energie. Princip infrazářičů Schwank je jednoduše zkopírovaný z přírody. Můžete je také „skrýt“ pod původním obrázkem. I když se teplota vzduchu pohybuje kolem 0°C, na slunci se cítíme příjemně. Tento jev se správně nazývá.


Výhody infračerveného vytápění. Je zajímavé, že infračervené záření se v lékařství široce používá k léčbě kožních onemocnění a nervových poruch. IR zvyšuje produkci těla melatoninu a kolagenu, a proto vytápění domu IR systémem získáte velmi příjemný boční efekt omlazení. Tyto neduhy infračervené vytápění , při odborném návrhu a instalaci, zcela odstraní a zajistí vám ideální a zdravé prostředí, vytápěné zásadně nižšími náklady. Infratopení je v současné době jedním z nejúspornějších topných systémů.


Infračervené vytápění

To se však týká pouze modelů s dlouhými vlnami. Vzhledem k tomu, že se jedná o záření s dlouhým vlnovým dnem, které je maximálně blízké přirozenému záření. Teplo je při vytápění nfračervenými panely FIRST rozmísťováno rovnoměrně od spodní části místnosti směrem ke stropu. Všichni máme v hlavách uloženo, že teplo stoupá nahoru.


Sálavé infračervené teplo z uhlíkových fólií na rozdíl od toho konvekčního (běžný radiátor, který ohřívá vzduch) se šíří všemi směry a vytápí předměty v místnosti. Již delší dobu je známé, že infračervené vytápění má značné výhody proti konvenčnímu vytápění sdílením tepla od ohřívaného vzduchu. Neustálé zlepšování zdrojů infračerveného záření vede k jejich stále vyšší účinnosti. K nejlepším typům infračervených zářičů v současné době patří křemenné zářiče.


Infraheating - úsporné vytápění v projektu bytových domů v Jihlavě. Traditional Cooper - George Smithwick - History and how to make a wooden bucket - Duration: 52:28. To neohřívá vzduch, ale přeměňuje se na tepelnou energii po dopadu na předměty, plochy ale i na lidi. Už několik let se na českém trhu objevuje nabídka nástěnných či stropních topných infrapanelů, často provázená tolika superlativy, že to vyvolává spíše nedůvěru. Než se dozvíte více o použitém zařízení, musíte vědět, jaké je elektromagnetické záření, stejně jako jeho výhody a nevýhody.


Při dopadu na prosklené plochy je infračervené záření z převážné většiny odraženo zpět do místnosti, nedochází tedy k únikům tepla skrze okna. Rozdíl teplot mezi podlahou a stropem dosahuje maximálně stupně, takže tepelná pohoda je dosažena při nižší průměrné teplotě než u systému konvekčního vytápění a dochází k výrazné úspoře energie. Plynové infračervené vytápění hal. Vzhledem k našim zkušenostem, technologicky pokrokovým produktům a vysokým požadavkům na kvalitu, jsme vedoucí společností na trhu a celosvětově největším dodavatelem plynového infračerveného vytápění do hal. Více jak miliony topných zařízení, které byly dodány spokojeným.


UNITY energeticky úsporný topný infrapanel - mozaika. Srovnání nákladů na vytápění stejného rodinného domu. Náklady A: Průměrné přímé roční náklady na topení (perioda let – teplovodní topné soustavy běžně vyžadují minimálně každých až let menší nebo větší opravy nad rámec standartního servisu), bez rozpočítané ceny investice na dobu obvyklé životnosti topné soustavy.


Elektrické podlahové topení pomocí topných fólií je zdravé, ekonomické, rychlé, bezúdržbové, nehlužné má dlouhou živbotnost a nezabíra místo v technické.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky