úterý 17. ledna 2017

Výpočet otopných těles

Rozmístění otopných těles , jednoduché vykreslení přívodního a zpětného potrubí, automatické vytvoření schémat celé otopné soustavy, podlahové topení atd. To vše s návazností na výpočty (tepelné ztráty, výkony, dimenzování potrubí) od společnosti PROTECH a zabudovaný výpočet podlahového vytápění. Přepočet tepelných výkonů otopných těles Interaktivní přepočet tepelných výkonů pro libovolně zadaný teplotní spád.


Naše zkušební laboratoř využívá pro účely testování otopných těles dvě plně automatické zkušební místnosti, díky čemuž dokážeme velmi snadno a rychle reagovat na požadavky zákazníků. Online kalkulačky provádějí výpočet objemu a povrchu těles. Na stránkách naleznete rovněž vzorce, nákresy a postupy výpočtů.


Způsob výpočtu dimenzace otopných těles. Ve skutečnosti je trvání minimální teploty používané pro výpočet cca dní do roka a po zbytek topného. Nas čítání výkon ů otopných t ěles v jednotlivých úsecích (Výkony otopných t ěles viz minulá úloha). Klasický návrh otopných těles zohledňuje tepelnou pohodu uživatele v menší míře než nový způsob návrhu, který prezentuje autor a je označen jako návrh zohledňující tepelnou pohodu uživatele. Značky pro kreslení dokumentace ve vytápění obsahují tabulky užití čar na výkresech s grafickým značením potrubí při jedné teplonosné látce, potrubí při několika teplonosných látkách, značení na potrubí a zařízení, značky pro kreslení otopných těles , značky armatur a uložení potrubí a písmenná označení armatur.


Program pro přepočet tepelných výkonů RADIK. Návrh a výpočet otopných těles svěřte odborníkům na vytápění. Základním předpokladem je správný výpočet stávajících otopných těles (jejich dimenzování). Nevýhody jednočidlových elektronických indikátorů (měřičů tepla): indikace dodávky tepla je až od teploty tělesa okolo 50°C – nepřesné měření v přechodném období podzim, jaro. Dimenzování těles , trubek, nastavení ventilů, návrh izolací, návrh čerpadel.


K programu jsou dodávány rozsáhlé katalogy výrobků průběžne doplňované ve spolupráci s dodavateli. Těžiště u trojrozměrných těles chápeme jako bo do kterého můžeme soustředit veškerou hmotnost tělesa a tato náhrady by byla staticky ekvivalentní - tzn. K dispozici je rozsáhlý katalog otopných těles , ve kterém jsou jak tělesa vyráběná a instalovaná v budovách v předchozích desetiletích, tak prakticky všechna tělesa nabízená v současné době na českém nebo na slovenském trhu. Při práci s programem může uživatel zvolit režim Výběr těles , nebo Návrh těles. Výpočet polohy těžiště průřezu.


A jak se má provádět výpočet nákladů když vlastník bytu vymění tři čtvrtiny otopných těles mimo topnou sezózu a zbývající těleso až v průběhu topného období. A jak v případě, když vymění litinové článkové radiátory v celém bytě za deskové mimo topné období a jak když totéž provede v topném období? Návrh otopných těles , zakreslení do půdorysů, jmenovitý a skutečný výkon těles. Zdroje tepla - kotelny Půdorysy podlaží a schéma zapojení otopných těles. Ztráty místními odpory vyjádříme pomocí ekvivalentní délky l ekv 2. Pohyb těles Klid tělesa – znamená, že se vůči jinému tělesu nepohybuje.


Totéž těleso může být vůči jednomu tělesu v klidu a vůči jinému tělesu v pohybu. Určujícím prvkem pro volbu teplotního spádu otopné soustavy je většinou nejnižší přípustná teplota v otopné soustavě daná teplotou vratné vody z otopných těles s ohledem na zdroj tepla. TZB je program pro komplexní návrh otopné soustavy. Ještě než se rozhodnete pro tak radikální krok, jakým kompletní výměna radiátorů je, seznamte se s možným řešením - aktivátorem otopných těles. Na neefektivní výhřevnost radiátorů má vliv hned několik faktorů, na kterých se vysokou měrou podílíme my sami.


Na dnešním trhu existuje obrovské množství topných těles s různými specifikacemi. Po výběru nejvhodnější zařízení pro navrhování prostor a vlastní potřebu, můžete spustit výpočet otopných těles. Kermi therm-xLine skoncuje s kompromisy při výběru deskových otopných těles.


Decentní vzhle elegantně štíhlý tvar modelu therm-xLine je vhodný pro všechny obytné místnosti a styly bytového zařízení. Hodnoty průměrné teploty a počtu otopných dní se použijí pouze pro výpočet spotřeby energií pro vytápění za sezónu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky