pátek 31. ledna 2020

Porušení plomby na vodoměru

Plombování vodoměru - plomby na vodoměr pro bezpečné používání. Plomba na vodoměr - plombovací objímka TT kompakt byla konstruována na základě připomínek z provozu: ulehčení montáže a zvláště demontáže a také s cílem odstranit známé způsoby překonání objímek, vyskytujících se u objímek jiných výrobců. Zdůvodnění a požadovaný datum zásahu do ochranné plomby vodoměru. Porušení pečeti na vodoměru vs pokuta.


Nedávno jsem objevil utrženou plombu na vodoměru činžovního domu. Vodohospodáři doporučují, aby v případě poškození vodoměru odběratelé ihned porušení plomby oznámili za zákaznickou linku. Následně bude vyslán náš pracovník, který provede přeplombování vodoměru.


Tato služba je zpoplatněna částkou 4korun bez DPH,“ uvedla Bártová. Jméno a Příjmení uživatele bytu č. Kč za každý případ poškození vodoměru včetně zařízení pro dálkový odečet, montážní plomby a plomby prokazující úřední ověření vodoměru , jakož i za každý případ porušení své povinnosti podle čl. Pouze dbejte na to, aby nedošlo k poškození plomby prokazující úřední ověření vodoměru a montážní plomby na jeho šroubení. Největším nepřítelem vodoměru jsou však zima a mráz, které ho mohou poškodit a Vám způsobit zbytečné nepříjemnosti.


Abyste se jich vyvarovali, rádi bychom Vám poskytli několik. Má-li odběratel pochybnosti o správnosti měření nebo zjistí-li závadu na vodoměru , má právo požádat o jeho přezkoušení. Toto právo lze uplatnit kdykoliv, nejpozději při pravidelné výměně vodoměru po letech. Provozovatel je povinen na základě písemné žádosti odběratele do dnů ode dne. Zpětné klapky jsou primárně určeny k zamezení zpětnému průtoku vody, což se týká objektů s rozvodem studené i teplé vody.


V kombinaci s druhou plombou na výstupu vodoměru prakticky zamezí. Problémů je velice mnoho - např. Další metodou jak ovlivnit vodoměr je pokus o jeho zastavení pomocí drátu. Tento způsob je poměrně rozšířený.


Ochranou proti tomuto jevu je osazení plomby na výstupní šroubení vodoměru. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Fixace proti pootočení vodoměru při montáži šroubení je možná pomocí otevřeného klíče č. Zamezuje poškození počitadla při montáži (ulomení zajišťovacího kroužku nebo porušení plomby ) a tedy nákladnému přecejchování.


Toto bývá vždy průšvih, zejména pokud se to zjistí až při výměně elměru. Záleží také na tom, jakého máte distributora, které plomby jsou poškozené a provedení elměru - jsou typy s dvojitými plombovatelným i kryty, kde se velice snadno pozná, zda vám plomby utrhli vandalové či znepřátelený soused. Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší. Kromě toho je na novém vodoměru štítek – značka prokázání shody.


Neporušenost obou je podmínkou platnosti ověření a uznání záruky. Kromě této standardní ochrany používáme ještě pojistku proti zmáčknutí (černý váleček v číselníku), jejíž porušení signalizuje pokus o ovlivnění tímto způsobem. Již let se specializujeme na opravy vodoměrů, metrologii a prodej repasovaných i nových vodoměrů a měřičů tepla.


Nabízíme ověřování vodoměrů všech rozsahů. Pro firmy ověřujeme průmyslové vodoměry až do DN 300.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky