středa 29. ledna 2020

Ph plodové vody

Studie pH plodové vody byly provedeny v 1těhotenstvích během normálního průběhu porodu. Hodnocení novorozenců podle stupnice Angar bylo 7-bodů. Plodovou vodu tvoří z voda a zbytek je tvořený z buněk amnia, močovinou, bílkovinou a glukózou.


Složení plodové vody se mění v závislosti od týdne těhotenství 5. Stanovení pH pomocí indikačního papírku – pH pochvy se pohybuje v rozmezí až pH plodové vody mezi až 3. Metoda se běžně nepoužívá, je zatížena nízkou specificitou. Aplikujeme ATB po hodinách po odtoku. Plodová voda má pH v rozmedzí 7-5.


Předčasný odtok plodové vody ve. Hladina pH v pošve je nižšia a pH kyslé v rozmedzí 8-5. Odtok plodové vody je signálem o zahájení porodu i tehdy, nedostavily-li se ještě porodní kontrakce.


H plodovej vody sa uskutočnili v 1materských oddeleniach počas normálneho priebehu narodenia. Hodnotenie novorodencov podľa Angarovej stupnice bolo 7-bodov. Co odtok plodové vody přináší z hlediska potřebné péče o rodičku?


V obou případech odtoků se kontroluje teplota i ostatní fyziologické funkce jako krevní tlak a puls, dále ozvy plodu a případně krevní testy. U obou typů odtoků je také nutné zkontrolovat postavení trupu dítěte a naléhání hlavičky, aby důvodem. Obměna plodové vody je ale velmi rychlá – za hodinu se jí vymění asi polovina. Její množství během gravidity kolísá.


Ph plodové vody

Nejvíce je jí ve druhém trimestru, kdy má navíc plod v děloze spoustu místa, takže v tomto období tu doslova metá kotrmelce. V době porodu je plodové vody asi 6mililitrů. Poranění plodu je prakticky nemožné - díky většímu množství vody plodové okolo malého tělíčka plodu, které navíc zcela instinktivně před jehlou uhne. Pokud ale budete přenášet. Nebude mi plodová voda chybět?


Také není nutno se obávat úbytku vody plodové - odebrané množství je velmi malé a dotvoří se do hodin po odběru. A pokud se přiblížil termín vzhled drobků na svetlém únikem plodové vody je signálem pro její matku, která se bude ode dne doručení. To je důvo proč ignorovat tento jev je nepřijatelné v každém případe. Tak, predčasný odtok plodovej vody je sprevádzaná radom závažných komplikácií, ktoré vyžadujú taktiku zlepšenie narodenia a predpôrodnej ochrany plodu v tomto stave, prevenciu zápalového ochorenia u puerperálnej a novorodenca, rovnako ako osobitnú pozornosť riadenia raného novorodeneckého obdobia. Neexistuje zvýšené riziko infekce pro dítě po předčasném odtoku plodové vody , jestliže vyčkáte až porod sám začne namísto okamžité indukce porodu.


Ph plodové vody

Je zde mírně zvýšené riziko děložní infekce pro matku. Děložní infekce může být diagnostikována a léčena, jakmile se objeví. Podávání antibiotik při porodu. Propíchnutí plodové vody Ahojte,v porodnicích je zřejmě všude stejná praxe -propichovat plodovou vodu, aby se urychlil porod. U mně to moc nezafungovala a zažila jsem si následně pěkný peklo.


U druhého mimča bych se tomu ráda vyhnula. Pri ionizovaní vody , teda premieňaní na živú vodu sa mení pH tejto vody. Narozdiel od všetkých ostatných procesov úpravy vody sa pri ionizácií do vody nepridávajú žiadne látky a taktiež sa ani žiadne neodstraňujú.


Všetko je len o zmene pH a ORP - čo to predstavuje, sa dozviete nižšie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky