pondělí 26. srpna 2019

Zápach z klimatizace v autě

Eine exklusive Taschenkollektion von Kate Moss und Cecilia Bönström. Zápach z klimatizace v autě je ukazatelem zanedbávání jejího čištění. Nevyčištěná klimatizace je ideálním místem pro růst bakterií a plísní.


Odborníci proto doporučují aspoň dvakrát ročně klimatizaci vyčistit a vydezinfikovat. Do ventilace se během provozu dostává pyl, smog, viry a další nečistoty. Ty se usazují v potrubí ventilace a výměníku klimatizační jednotky, kde je vlhké prostředí, v kterém se množí bakterie a tvoří se plísně ohrožující zdraví řidiče a pasažérů.


Jak odstranit bakterie, zápach a plísně z klimatizace. Způsobuje nepříjemný zápach z klimatizace. Zapáchá vám klimatizace v autě ? Vydezinfikujte si ji sami! V nevyčištěné klimatizaci se množí škodlivé bakterie a plísně, které jsou původcem zápachu a mohou ohrožovat vaše zdraví.


Pokud se vám zdá, že klimatizace začíná ve své schopnosti ochladit vzduch v autě pokulhávat, je na čase zajet do servisu. Tam vám za nějakých 6až 8korun doplní chladivo a provedou kontrolu, která zbaví systém vlhkosti a prachu. Signálem pro okamžitou cestu do servisu je i zápach linoucí se z klimatizace. Klimatizace totiž odebírá ze vzduchu vlhkost a ta zůstává ve výparníku. Ten bývá umístěn někde v útrobách palubní desky a vedle vlhkosti se do něj dostávají i nečistoty.


Právě sem se ze vzduchu s nečistotami dostávají bakterie, plísně nebo paraziti a velmi dobře se tu množí,“ připomíná Pavel Foltýn z Auto. Line se z interiéru vašeho auta spíše zápach než vůně? Chce to hlavně důkladnou očistu vnitřního prostoru. Nejdříve uvnitř pořádně ukliďte. Pokud objevíte v temných zákoutích zavazadlového prostoru zapomenutou potravinu, našli jste možná jeden ze zdrojů nelibého odéru.


Když tedy klimatizace funguje, ale nepříjemně zapáchá zatuchlinou, stačí v autopotřebách nebo na internetu koupit speciální sprej, který vyčistí a vydezinfikuje rozvody v kabině auta – stojí od 1do 4korun. Sprej stříkáme hadičkou přes vzduchové sání v motorovém prostoru, komfortnější. Pokud zápach nevede do auta z průduchů na ventilaci, pak se nemusíte zabývat motorovou částí. Jinak zkontrolovat cestu vzduchu.


Pokud si chcete z auta udělat salon nebo jste si právě koupili staré auto, které nepříjemně zapáchá, je možné se zbavit tabákového zápachu z auta, když máte ty správné věci. Ukliďte si v autě a potom použijte kombinaci chemických a přírodních čistidel, které vám pomohou vyhnat zápach. Zanedlouho bude vaše auto.


Zápach z klimatizace v autě

Entdecken Sie ab sofort die Kollektion SSvon ZV. Základní údržba klimatizace , kterou hravě zvládneme sami, je dezinfekce výparníku a systému vnitřního rozvodu vzduchu. Ve výparníku dochází k ochlazování vzduchu, který ventilátor nasává z okolí. Cítíme-li ve voze zápach při zapnutí klimatizace , je to známka toho, že je výparník znečištěný.


Zdá se vám, že cítíte v automobilu zatuchlý zápach ? Příčinou je vlhkost, která se sráží na výparníku klimatizace. S vlhkostí se zde usazují i drobné nečistoty, které vytvářejí půdu pro mikroskopické částice jako jsou bakterie, houby a roztoče. Posádka vozidla pak všechny tyto mikroby vdechuje.


Ahoj, mám problém s klimatizací. S designem by však měla jít ruku v ruce i čistota vašeho vozu. Interiér uvnitř vozu často kazí výsledný efekt.


Auto může být nablýskané, ale když se z něj line nevábný zápach , je po dojmu! Taková jízda v autě , které zapáchá, je skutečně nepříjemným zážitkem. Existuje mnoho věcí, které můžete udělat, aby.


Taky se mi linul pěkný zápach po vypnutí klimatizace , definoval bych ho jako nakyslý technický. Nechal jsem si ji teď vyčistit v servisu. No a teď pro změnu je ten zápach sice slabší, ale podobný a line se bez klimy.


Jako by nějak ty nečistoty někam vlítly do větrání, nevím jak přesně se to čistí v tom servisu. Cigaretový zápach … nezaměnitelný, všudypřítomný a pro nekuřáky, a často dokonce i kuřáky, přinejmenším nepříjemný. Důvody jsou přitom různé: od alergií přes snahu vytvořit příjemnější prostředí až třeba po.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky