pondělí 19. srpna 2019

Plynová kogenerační jednotka

Plynová kogenerační jednotka

Zabýváme se vývojem, výrobou, provozem a servisem kogeneračních jednotek. Kogenerační jednotky TEDOM spalují nejen zemní plyn či LPG, ale také různé druhy bioplynu. Ten vzniká například rozkladem biomasy v zemědělských bioplynových stanicích, na skládkách komunálního odpadu nebo při čištění odpadních vod.


Pro výrobu elektřiny lze použít i důlní plyn vznikající při těžbě uhlí či. Technologie kogenerace na míru - Individualizace projektů - Zakázková výroba ve stylu špičkových manufaktur - Více než 2kogeneračních jednotek po Evropě - Vášeň pro technologii - Důraz na servisní zajištění - let - tradice - jistota kvality. Kombinovaná výroba elektřiny a tepla pro vytápění a ohřev vody umožňuje energetickou soběstačnost. Díky přímé spotřebě tepla a elektřiny z vyrobené energie mají kogenerační jednotky dvojnásobnou účinnosti oproti oddělené výrobě a jsou ekologicky šetrné.


Navrhujeme řešení na míru pro. Díky svým technickým parametrům je vhodná k instalaci pro obytné objekty, bazény, domovy pro seniory, nemocnice, školy, hotely, nákupní a sportovní centra, průmyslové provozy apod. Pro malé kogenerační jednotky umístěné v kotelnách, k nimž se nemusí zřizovat plynová přípojka (nemění se topné médium), nemění se odvod spalin a nedělají se žádné stavební úpravy není nutno vyřizovat stavební povolení ani ohlášení stavby. Oproti klasickým elektrárnám, ve kterých je teplo vzniklé při výrobě elektrické energie vypouštěno do okolí, využívá kogenerační jednotka teplo k vytápění.


Princip trigenerace je kombinovaná výroba elektřiny, tepla a chladu, technologicky se pak jedná o spojení kogenerační jednotky s absorpční chladicí jednotkou. V procesu kogenerace je smysluplně využito odpadní teplo, které vzniká při výrobě elektřiny. Spíše jako doplnění či vylepšením systému o technolo. Přitom je komín dimenzován jak pro trvalý provoz při 1°C, tak i pro provoz s částečným zatížením 5°C. Plynem poháněná kogenerační jednotka (BHKW) vyrábí současně teplo a elektrickou energii.


Svým výkonem je dimenzována pro bytová zařízení a komerční. Vysoká účinnost a nízké servisní náklady zajišťují rychlou návratnost investice. Jsou určena pro synchronní provoz se sítí nebo pro ostrovní provoz.


Konstrukčně jsou realizovány v provedení do strojovny, s protihlukovou kapotou nebo v kontejneru. Výkonový rozsah je od 4kWe do MWe v jednom stroji. Obrázek malé kogenerační jednotky s plynovou mikroturbinou CAPSTONE. Jak funguje kogenerační jednotka. Také technologie využitá pro kogenerační výrobu nabízí široký výběr, který je přitom úzce spjatý s požadovaným dodávaným výkonem.


První tři jmenované typy budou blíže. Vyhlášky 1MŽP ČR ze dne 12. Energetický regulační úřad o udělení licence na výrobu prodej elektrické energie. Flexibilní přípojky Dodávka, montáž při instalaci, pro zamezení přenosu chvění a hluku, složeno z: - kus kompenzátor výfuku spalin - kusy hadic pro připojení otopné soustavy - kus plynové hadice.


Plynová kogenerační jednotka

Jádrem mikroeletrárny je kogenerační jednotka nové generace, nebo také mikrokogenerační jednotka. Jde o spalovací motor Mikroelektrárna ( kogenerační jednotka ) je spalovací motor s generátorem, který ze zemního plynu vyrábí teplo a elektrickou energii s vysokou účinností (cca ). Kdyby provozovatel konvenční kogenerační jednotky nebyl schopen po většinu roku smysluplně využívat teplo vznikající jejím provozem, výroba elektřiny by po zapojení tepelného výměníku sice byla možná ale nehospodárná. S využitím elektřiny vyrobené kogenerační jednotkou na rozdíl od tepla obtíže nenastávají.


Jaká jednotka je vhodná pro váš objekt. V tabulce jsou ke konkrétním tepelným ztrátám objektu přiřazeny vhodné kogenerační jednotky. Ze střech je vidět plynová kogenerační jednotka (vpravo) s tepelným výkonem 1kW a elektrickým kW.


Plynová kogenerační jednotka

Vlevo zkušební dům ještě před osazením fotovoltaickými panely.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky