úterý 13. srpna 2019

Vytápění podlahy

Vytápění podlahy

Jediný systém, který je z celoplošné karbonové tkaniny a také jediný el. Velkoplošné vytápění , ať už v podobě podlahy , stěny či stropu, umožňuje sdílet teplo do vytápěného prostoru převážně sáláním, vnitřní povrchové teploty stavebních konstrukcí jsou pak vyšší, než je teplota vzduchu. Sálavá otopná plocha může být součástí stavební konstrukce, jako její nedělitelná.


Vytápění podlahy

Díky své nízké provozní teplotě podlahové elektrické vytápění přináší sálavé a zklidňující teplo po celém povrchu podlahy a vytápění vašeho domova od podlahy směrem nahoru. Výhodou při použití sálavého podlahového tepla, jako primárního zdroje tepla pro váš domov, je eliminace studených obkladů a podlah. Zajímavá pro mnohé udivující zakázka. Na podlahové vodní topení, které není zalité v anhydritu nebo betoně se rovnou položila dřevěná masivní podlaha. Ano, nejběžněji se používá tato rozteč ukládání potrubí, z praxe víme, že tvoří zlatý střed mezi množstvím potrubí, plechů a komfortu vytápění.


Jaké potrubí mám zvolit? Nejběžnější potrubí na podlahové topení suché nebo klasické podlahové topení je potrubí pex-al-pex 16. Další výhodou podlahového vytápění je jeho bezprašný provoz.


Podlahové vytápění je vhodné pro rodiny s dětmi nebo mateřské školy. Tradiční radiátory vyhřívají místnost tzv. Oproti tomu při využití podlahového vytápění stoupá teplo místností rovnoměrně přímo od podlahy. Podlahy a vytápění ROVNÉ, PEVNÉ A PŘECI PRUŽNÉ PODLAHY = LITÉ PODLAHY.


Teplotní rozdíly jsou pak. Lité podlahy na bázi anhydritu se používají zejména v rodinných domech, bytech, kancelářích, tělocvičnách a prostorách s velkou plochou podlah. Potřebujete poradit se skladbou podlahy ? Navrhování suchých podlah je složitý proces, při kterém je nutno posuzovat nejenom akustické a požární vlastnosti konstrukce, ale i statické a tepelně-izolační. Neváhejte se obrátit na naše regionální manažery nebo náš technický tým, který Vám dokáže navrhnout tu pravou. Levnější skupinou vinylových krytin jsou lepené podlahy.


Jejich tloušťka obvykle dosahuje 2–mm, což při použití lepidla plně stačí. Zásadní pozitivum vidíme v jejich příznivé ceně a výborném vedení tepla. Jsou tak vynikající alternativou pro zájemce o podlahové vytápění.


Topná konstrukce je zabudována do podlahy v předepsané skladbě podlahy , což zajišťuje téměř ideální rozložení teplot v místnosti. U podlahového vytápění neexistuje riziko popálení, jelikož se jedná o nízkoteplotní systém s maximální teplotou °C. K ohřevu podlahy je potřeba delší čas než u radiátorů, ale vzhledem k akumulační vlastnosti podlahy , tato zůstává příjemně teplá i několik hodin po odstavení zdroje tepla. Elektrické podlahové vytápění je v dnešní době celkem častým řešením vytápění v obytných domech.


Vytápění podlahy

Používá se jako součást kombinovaného topného systému v moderních domech, nebo jako samostatný systém vytápění pro celý dům či jeho části. Systémy jsou neustále modrnizovány. Společnost FV - Plast, a. Jak již bylo řečeno, ideální podlahovou krytinou, jsou podlahy z materiálů, které výborně vedou teplo. V opačném případě by funkčnost podlahového vytápění byla značně omezena a docházelo by k velkým tepelným ztrátám.


Podlahy se dělí na studené (keramická a kamenná dlažba, linoleum, laminátové podlahy atd.) A teplé (korek, dřevo, koberec). Při výběru podlahy se je potřeba zaměřit na její užitné vlastnosti. Dnes, při růstu cen energií, se doporučuje vybírat teplé podlahy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky