čtvrtek 14. února 2019

Sopouch krbu

Nerezové kvalitní pevné komínové vložky. Tento komínový systém je vhodný především pro přestavby a rekonstrukce stávajících komínů. Stejně tak se hodí pro stavbu nových individuálních komínů za použití běžných stavebních materiálu nebo dílů, jako jsou například komínové tvárnice různých výrobců. V tomto prvním dílu si na úvod stručně představíme obsah celého seriálu, abychom věděli, co nás čeká, a pak už se hned pustíme do první kapitoly, kde si objasníme, co to vlastně krb je, a definujeme si jeho základní části. To se hodí do RD typu bungalov apod.


Jinak napojení ve výšce 3m doporučuji na připojení sopouchu 90°, ale na krbové vložky přece jen funguje lépe sopouch 45° co se týče odtahu zplodin od spotřebiče. Vzdálenost spotřebiče při připojení napřímo k sopouchu při Vámi. Pro instalaci krbů a krbových vložek je vhodné, nechat udělat vstup do komína ( sopouch ) pod úhlem 45°.


Výhodou je nižší tahová ztráta v koleně. Nevýhoda vstupu 45° (takovéto zapojení nevypadá moc hezky) je u krbu eliminována tím, že kouřovod je skrytý za horní nástavbou – kobkou krbu. Pokud už v době stavby. Mezi topeništěm a komínem krbu stavíme sopouch.


Sopouch krbu

Můžeme ho vyrobit z ocelového, dva až tři milimetry silného plechu, s ukotvením pásovou ocelí nebo šrouby k bočním stěnám ohniště. Sopouch může rovněž být zděný cihlový nebo z kamene. Vyústění sopuchu končí v komíně, asi dva a půl metru vysokém, který by měl.


Minule jsme si ukázali, jak správně ustavit krbovou vložku krbu , a nyní ji už tedy můžeme definitivně napojit na komín. MPa, KVK 10MPa, než jsem věděl o této směsi, zdil jsem komín klasickou maltou s více cementem, teď bych volil tuto směs s vápnem. Na závěr postavte sopouch. Vzdušník neboli sopouch je nezbytným zakončením celého díla. Ještě před jeho postavením nechte kouřovody odkryté a zároveň v krbu zatopte.


Sopouch krbu

Díky tomu odhalíte případné netěsnosti včas. Opět se vám budou hodit izolační desky, které je. Druhá možnost je zaříznout stávající sopouch do lícu s pláštěm komína tak, že vznikne oválná díra (jak správně píšete) a poté napojit speciální redukcí (viz. příloha). U toho řešení ale upozorňuji, že u systémových komínů (Schiedel, Ciko apod.) velmi pravděpodobně ztratíte záruku od výrobce a je vhodné.


KBRU is a commercial radio station located in Oklahoma City, Oklahoma, broadcasting to the Oklahoma City area on 94. KBRU airs a classic rock format branded as 94. Owned by iHeartMedia, its transmitter is located in Northeast Oklahoma City, and studios are located at the Penn Place building on the Northwest side.


Sopouch krbu

Minimální výška komína jsou metry (čím vyšší, tím lépe potáhne) a postavíte jej ze speciálních komínových tvárnic, plných cihel (beton nebo keramika), ocelového plechu. Jinak co se týče funkčnosti, je to i otázka výpočtu, ale nejspíš by to fungovalo. Průměr komína je dostačující, záleží ale i na účinné výšce komína. Výška, která se počítá od zaústění krbu do komína až k vyústění komínového průduchu nad střechou v komínové hlavě. Kouřovod: Kouřovod je potrubí odvádějící spaliny z krbu či kamen do komína.


Vyrábí se z černého plechu nebo litiny, ve veškerém sortimentu. Ano snad jen to vymetání může být v případě krbu jenž je obestavěný horší u kolena 90st. DOPRAVA Z NAŠICH SKLADŮ. Platba zboží dobírkou, zálohovou fakturou nebo hotově na pobočce v Českých Budějovicích (Homole) a ve Vimperku.


Sopouch krbu

Nestandardní rozměry, objemné zboží a některé výrobky stavební chemie naceňujeme vždy dodatečně, dle obchodních podmínek dopravních společností. V tomto dílu si na úvod řekneme, co je to kouřovo popíšeme si rozdíl mezi ocelovým a nerezovým, vysvětlíme si zapojení po kouři a po vodě a ukážeme si nejčastější příklady sestav kouřovodu z praxe. Nakonec se ještě naučíme, jak.


Po řádném zatvrdnutí,vysušení a přebroušení anhydritu se nám taťka pustil do výstavby rodinného krbu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky