čtvrtek 21. února 2019

Denaturovaný alkohol v kosmetice

SD Alcohol-(Alcohol Denat.). Alcohol je jméno pro Ethanol, nazývaný také Ethyl Alcohol. Zjistíte denaturovaný alkohol v reagenčním alkoholem pro použití v laboratořích, rukám, čistý alkohol , a palivo pro alkohol lamp. Je to také v kosmetice a jiných produktech osobní hygieny.


Ethanol se v kosmetice používá především jako konzervant a rozpouštědlo. Zvyšuje propustnost pokožky, tím umožňuje dalším látkám (například pečujícím) se rychleji vstřebat a.

Jelikož se alkohol rychle odpařuje, způsobuje mírný chladivý efekt po použití produktu s jeho. Některé látky, které v kosmetice jsou, nejsou rozpustné ve vodě a je nutné je. Určitě si myslíte, že musí být nějaký důvo proč tolik kosmetických výrobců přidává alkohol do svých produktů. Samozřejmě, existuje několik důvodů,. Vztah alkoholu a zdraví naší pleti je téma tak hojně a tak zaníceně.


Proto dnes chápeme, jaký druh alkoholu existuje a který se používá v naší kosmetice , proč byste se jich neměli bát a čeho nás čeká. Budeme mluvit pouze o dospělých a dospívajících. Ve výrobě jsou tedy tři „alkoholové skupiny.

Pokud je tedy alkohol hned na prvním místě, sledujte, zda jsou poměry dalších surovin alespoň trochu vyrovnané, byť jsou o něco nižší. Navíc není alkohol jako alkohol. Existuje ten běžný, základní, který ve složení najdete i jako etanol, methanol, alkohol denat nebo denaturovaný alkohol.


Alkohol v kosmetice by tyto problémy jen prohloubil a zhoršil. Není ovšem alkohol jako alkohol , takže v přírodní kosmetice můžete najít i další dva druhy alkoholu. Na rozdíl od většiny konzervantů v kosmetice se alkohol vypaří z povrchu pokožky do pár vteřin. Alkohol navíc do kosmetických produktů přispívá svými antimikrobiálními účinky, ale jakmile je aplikován na pokožku, rychle mizí.


V průmyslu a každodenním životě se často používá denaturovaný alkohol. Nicméně často je kombinován s dalšími konzervanty a jeho množství pak není tak velké. Tato tekutina má nepříjemný zápach a chuť. Hromadné otravy jsou také známé z použití denaturovaného alkoholu jako alkoholického nápoje. Nesmí být použitý pro výrobu konzumních lihovin.


Alkoholy, které se všeobecně používají v přípravcích pro péči o pleť, jsou kromě ethanolu také denaturovaný alkohol , methanol, isopropylalkohol, SD alkohol a benzylalkohol. Jak alkohol ve vlasové kosmetice poznám? Nejběžnější alkoholy jsou ethanol, methanol, benzylalcohol, alcohol denat. Mastný alkohol může být jak chemický, tak i rostlinný nebo syntetizovaný živočichy a řasami.


V dětské kosmetice můžeme najít například Cetyl Alcohol, který je získáván z kokosového oleje.

Pro suchou pleť je alkohol v tomto podání vlastně malým blahem, protože ji dokáže zjemnit, vyhladit a promastit. Alkohol se v těle člověka přeměňuje oxidací na oxid uhličitý a vodu. Odbourávání alkoholu probíhá dlouho a vznikají při něm zdraví škodlivé meziprodukty, způsobující tzv. Cetearyl alcohol je mastný alkohol přírodního původu. Používá se jako emulgátor a zahušťovadlo.


Pleť vyhlazuje, zjemňuje a pomáhá jí udržet si vlastní hydrataci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky