středa 19. října 2016

Zmarlika čínská sazenice

Zmarlika čínská sazenice

Avondale byla vyšlechtěna na Novém Zélandu a je zřejmě nejbohatěji kvetoucí zmarlikou svého druhu. Jakmile se na jaře udělá opravdové teplo, většinou od poloviny dubna, začnou se otevírat drobné, pantoflíčkovité květy sytě růžové barvy z poupat, která na rostlině přezimovala od předešlého podzimu. Zmarilka je velmi atraktivní keř nebo strom, který upoutá na jaře v době květu. Tehdy je obalen krásnými kvítky, a to dokonce i na kůře kmene a starých větví. Pochází ze střední Číny, kde dorůstá až do výšky metrů.


V ČR jsou nejčastěji pěstovány různé kultivary zmarliky kanadské, v menší míře i teplomilnější druhy zmarlika čínská a zmarlika Jidášova. Naše společnost nabízí komplexní služby v oblasti zakládání a údržby zeleně (od projektů po realizace), arboristické služby (péče o dřeviny, řezy a kácení stromů pomocí stromolezeckých technik) a provozuje zahradnictví (maloobchod i velkoobchod). Chybí-li vaší zahradě nějaká dominanta v podobě stromu či keře, vsaďte na zmarliku. Obalená růžovými nebo bílými květy během.


Bohaté fialové květy s nasládlou chutí. Zmarlika čínská - Cercis Chinensis. Květ: roste ve svazečcích po několika kauliflorně (přímo z kmene). Kultivar Avondale byl vyšlechtěn na Novém Zélandu a dorůstá výšky kolem metrů.


Zmarlika čínská sazenice

Roste sice pomaleji, ale zato vytváří hustě větvený, kompaktní keř. Rašící listy jsou v bronzových odstínech, později zelenají a na podzim se barví do žluta. Jejich tvar je srdčitý s výraznou. Tento opadavý, zaobleně rostoucí keř nebo malý strom dorůstá do výšky 3m, a šířky cca 5m.


Působivé, zářivé, sytě růžové květy se objevují již brzy na jaře, ještě před rozvinutím kulatého až srdčitého listu. Semínka Cercis Chinensis, zmarlika čínská. Všechny druhy zmarliky rostou pomalu, milují slunce a dobře snášejí sucho. Cercis chinensis - zmarlika čínská Po odkvětu keř zdobí srdčité listy. Do zahrady se hodí nízká odrůda ’Avondale’ (dorůstá výšky m).


Pěstuje se i zmarlika Jidášova (Cercis siliquastrum). Rozšíření: Druh jihovýchodní Číny, na severu jeho areál zasahuje až do provincií Šan-si, Šen-si a Liao-ning, na jihu do Jün-nanu a Kuang-tungu. KVyšší keř až menší strom. Tento produkt je již vyřazen z prodeje a nelze objednat u výrobce. Vysazujeme na slunné stanoviště do propustných půd.


Na zeminu je nenáročná, vyžaduje slunce až polostín, na jaře zdobí sytě růžovými květy a na podzim výrazně žlutými, pěkně tvarovanými listy. Lepší však je koupit v zahradnictví již. Vážení zákazníci, S platností od 15. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Slohovky, referáty a čtenářský deník pro studenty středních škol.


Zmarlika čínská sazenice

Kultivar s nejbohatším kvetením růžových pantofíčkovitých květů, které vyrůstají přímo z větviček. Rozšíření: Původní v Severní Americe, jeho areál se táhne od jižní části kanadského Ontaria až po Floridu, Texas a severovýchodní Mexiko, na západě kontinentu je střídán druhem Cercis occidentalis. To prevent automated spam submissions leave this field empty. Nízký strom nebo keř, který vyniká svými srdčitými listy, ale hlavně svými překrásnými květy, které mají purpurovou barvu a objevují se na jaře v březnu a dubnu ještě před rašením listů. Bříza bílá čínská (Betula albo-sinensis), plně mrazuvdorná do našich podmínek.


Strom je charakteristický hnědo červenou kůrou. Nárokuje si kyselou a humózní půdu. Vyžaduje slunné stanoviště.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky