pondělí 17. října 2016

Vsakovací štěrková jáma

Stavební jáma a pokládka. K tomu se používají vsakovací tunely, které mají třikrát větší kapacitu než trativod či štěrková jáma. Vyrábějí se i takzvané vsakovací nádrže s děrovaným dnem,.


Na tuto štěrkové lože se posadí vsakovací tunely. Garantia kontrolní závěr DN 2pro vsakovací tunel – ks. Dřív se vsakování dešťové vody dělalo pomocí štěrkových vsaků.

Vykopala se jáma , vyložila se geotextilií a nasypalo se tam kamenivo. Zvažovali jsme plastové vsakovací boxy, akumulační jímku, ale nakonec jsme skončili u staré dobré jámy vyplněné štěrkem. Efektivním řešením je vsakovací systém.


Takhle do štěrku ústí trubka od okapu. Na závěr se štěrk překryje geotextilií a na všechno přijde 5m vrstva výkopové zeminy a humusové hlíny. O dešťovou vodu je tedy postaráno. Ještě vyvrtáme studnu a bude klid.


Vsakovací jímky i tunely jsou docela drahé věcičky.

Pokud máte kam uložit jíl, tak nejlevnější je vykopat jámu, obložit výkop geotextilií a zasypat oblázky (odpad z písáku). Ze shora opět geotextilie a zahrnout hlínou. Vždy uvedete půdorysný průmět odvodňované plochy, druh povrchu a. Funkční vsakovací objekt zastupují štěrkem vyplněná jáma , vsakovací zářez, drenáž se štěrkovými žebry, vsakovací tunel apod.


Dešťovou vodu odtékající ze. AS-RIGOFILL je vsakovací blok určený pro vsakování a využívání srážkových vod. Dobrý den, nechali jsme si udělat vsakovací jímku pro vsak vody z okapů od stavební firmy. Nyní je dle jejich vyjádření vsakovací jímka hotova.


Když tam nasypete kamení, tak to může fungovat, ale rozhodně to nefunguje, když se použije jemný štěrk. Protože když začne pršet, voda si jen obtížně hledá cestičky mezi malými kamínky, a než se nadějete, voda se začne vracet a teče kolem baráku,“ varuje. Při delších mrazech likviduji jen vodu z ČOV, což naštěstí vsakovací jáma celkem zvládá.


Problémy jsou hlavně při oblevě (a letos jich bylo) a v létě při deštivějším období - během několika hodin spadne tolik vody, že to nepobere nic - vsakovací jámy jsou plně do 15ti min. Výsledkem po prvním dešti byla vytopená garáž, protože vsakovací jáma se okamžitě zaplnila a voda měla jedinou volnou cestu právě přes odvodňovací žlab. Kromě poddimenzování bývá dalším problémem dodatečné zanesení vsakovacího prostoru nečistotami. Je to zděný přízemní objekt o zastavěné ploše 128m čtv. Rád bych věděl jak taková vsakovací jáma má vypadat.


Výroba: vsakovací jímky kruhového průřezu, určené k osazení do terénu, vyrobené svařováním válcovaných polypropylenových desek.

Dodávka na klíč, doprava po ČR a SK zdarma. Vážení zákazníci, provoz naší společnosti není přerušen a výroba, dodávky hotových výrobků a realizace montáží jsou zachovány v plném rozsahu. Vyhovuje-li místo, kam lze vodu ze sklepa odvést, zbývá vybudovat tzv. Plot do ulice železné pozinkované sloupky, výplň dřevo, podhrabová deska, ostatní strany pletivo PVC. Vstupní branka na zahradu šíře m. Trativo drenážna jama či vsak pre rodinný dom?


Každý tomu hovorí trochu inak, účel je však rovnaký – odviesť čo najrýchlejšie a bezpečne prebytočnú vodu z pozemku, strechy, ČOV pri rodinnom dome na miesto, kde neprekáža – teda do skrytej podzemnej jamy a následne ju vsiaknuť do pôdy. Pouze se třemi různými komponenty (půlkruhová tunelová část = vsakovací tunel, a jeho počáteční a koncové čelo s otvory) připravíte stabilní a rozsáhlý systém s minimálními stavebními náklady. Systém je velmi skladný a lehký, proto i dopravní náklady jsou minimální.


Jejich návrh odpovídá pracovnímu předpisu ATV-DVWK-A 138. Návrh se provádí na základě lokálních hydrotechnických a půdních parametrů. Vyhloubí se dostatečně rozměrná vsakovací jáma. Technicky náročnější a dražší variantou jsou speciální vsakovací zařízení – tunely či koše.


Jde většinou o plastové konstrukce zakopané pod zem, do kterých je přiváděna přebytečná dešťová voda. Tato voda pak žebrovanými stranami s velkou styčnou plochou odchází do země.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky