pátek 14. října 2016

Sítě těles

Sítě těles

Známky nevypovídají o kvalitě žáka. Rozbor sítí dalších těles. Vhodnější je jejich předtištění a rozmístění po třídě, kdy žáci si mohou tímto způsobem pomoci (ukázka v příloze 5). Tím se rozvíjí jejich prostorová představivost. Jedná se o aplikaci Solids Elementary H která nabízí interaktivní práci s tělesy, zejména jejich postupné rozložení do sítě.


Aplikaci lze využít jako základní pomůcku při odvozování vzorců pro výpočet povrchu. U složitějších těles je možné vybrat tvra sítě , do které se těleso bude rozkládat. Geometrie – Procvičování online, test, rozsáhlá sbírka příkladů. Zobrazení pláště těles do 2D geometrie. Toto prostředí začíná ve 2. Je důležité pro rozvoj schopnosti přecházet mezi 2D (síť krychle) a 3D geometrií (krychle).


Motivací pro dítě je zde uvedení prostředí do krejčovského salónu, kde se šijí obleky na paní krychli, dále si děti staví pokojíčky. Materiál slouží žákům k doplnění učiva o řezech těles a průsečících přímky a tělesa. Klíčová slova Síť tělesa , skutečná délka úsečky , poloměr oblouku , vrchol , podstava tělesa , plášť tělesa. Online DVPP pro Šablony II V souladu s informací MŠMT realizovat DVPP v Šablonách II on-line formou jsme doplnili DVPP ITveSkole.


Sítě těles

Nejde-li těleso složit, dají ho stranou a po skončení aktivity se pokusí vysvětlit, proč není těleso možné složit. Vyhrává skupinka, která najde nejvíce těles a bude je umět správně pojmenovat v angličtině. Jehlan, kužel, koule 6. Popis: Geometrické tvary jsou vyrobené z průsvitného plastu. V papírové krabici je deset těles o velikosti 5–cm.


Popis Příprava do hodiny. Sítě těles Vloženo dne 3. Jak vypadá síť krychle - opakování. Různé náčrtky - na tabuli. Online kalkulačka provádí výpočet objemu a povrchu válce.


Na stránkách jsou uvedeny důležité vzorce, nákresy a stručný srozumitelný popis. Mar Shapes - 3D Geometry Learning od vývojáře Setapp Sp. Ukazujte jednotlivé stěny na modelu tělesa a příslušné části sítě. Pokládejte model čtyřstěnu jednotlivými stěnami na části jeho sítě. Obrázky těles spojte čárou s jejich sítěmi.


This feature is not available right now. Please try again later. Rada: Na serveru polyhedra. Povrch pláště kužele jednoduše odvodíme z jeho rozvinutí. Použijeme vzorec pro obsah kruhové výseče z kruhu o poloměru rovném straně kužele s. Obvod oblouku L je roven obvodu podstavné kružnice.


Sítě těles

Nontraditional stereometric problems in Cabri 3D. Ukážeme si sítě některých základních geometrických těles , která určitě znáte, a přidáme několik zajímavých. Vystřiženou síť přehneme v každé hraně.


Komentované řešení příkladu na objem a povrch pravidelného čtyřbokého hranolu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky