úterý 25. října 2016

Slámové brikety

Slámové brikety

Sláma, jak je známo, hodně dobře hoří a brikety z ní jsou opravdu kvalitní opět bez přídavných škodlivin. Zdaleka nejpoužívanější jsou brikety vyráběné z biomasy nebo uhelného prachu. Papírové brikety jsou zajímavou možností využití starého papíru. Výroba papírových briket probíhá takovým způsobem, že odpadní papír je nejdříve natrhán a uložen do vody, po nasáknutí vody je vzniklá hmota za vysokého tlaku lisována a na závěr sušena.


Slámové pelety mají srovnatelnou výhřevnost jako dřevní pelety či brikety. Zbytek po spálení,popel lze využít jako kvalitní hnojivo,které je dosti bohaté na živiny. Levné a ekologické slámové brikety patří mezi velmi oblíbená topiva.


Sláma patří mezi ty odpady, pro které máme velmi málo využití. Preskočiť na Kde mohu skladovat slámu pro briketování a brikety - Slámu a další materiály pro briketování je třeba sklidit za slunného dne za. Dřevěné brikety , patřící mezi nejekologičtějších paliva současnosti, představují velmi způsobů zušlechtění dřevního odpadu.


Dřevěné brikety se vyrábí vysokotlakým lisováním odpadních surovin vznikajících jako odpad při dřevovýrobě (piliny a hobliny, případně i kousky kůry). Další alternativou k topení běžnými pevnými palivy jsou rašelinové brikety , které vyrábí standardně lisováním z rašeliny a obvykle se do nich nepřidávají žádná pojiva. Hlavní předností těchto briket je relativně pomalý a současně rovnoměrný žár s dlouhou dobou žhnutí a poměrně vysoká výhřevnost, která. Asi nejzvláštnější brikety se vyrábějí z listí.


Listí se lisuje za velmi vysokého tlaku, jako pojivo se používá parafin, ze kterého se například vyrábí svíčky. Mezi hlavní výhody těchto briket patří jejich výhřevnost, která je dokonce vyšší než například dřeva. Brikety z listí jsou ekologické.


Slámové brikety

Drevené brikety NESTRO Dřevěné brikety PINI KAY Dřevěné brikety RUF Zobrazit vše Palivové brikety. V současné době provádíme pouze velkoobchodní prodej tun s cílen. U těch nejkvalitnějších (z tvrdého dubového nebo bukového dřeva) cena dosahuje zhruba čtyř korun za kilogram, u obyčejnějšího dřeva může být cena o několik desítek halířů nižší. Přibližně stejnou cenu mají i slámové brikety Uhelné brikety jsou vyráběny z uhelného prachu.


Tento uhelný prach se lisuje pod. Díky své vysoké výhřevnosti a době hoření jsou vhodné k topení v krbových kamnech, krbech, i kotlích na dřevo. Uvedená cena je včetně dph. Plně automatický systém vytápění.


Výhodou je nízká pořizovací cena. Slámové brikety patří mezi nejekologičtější a jsou výborným způsobem zpracování nepotřebného materiálu. Mezi nejvíce kuriózní druh briket patří brikety z listí. Slisované listí se spojuje parafínem, ze kterého se vyrábí například svíčky a reprezentují způsob, jak se popasovat se spadanými listy.


V ramci podnikania by sme sa chceli zaoberat vyrobou slamovych briketov a pokial mam dobre informacie, na kupu briketovacieho zariadenia je moznost cerpat eurofondov. Kterak jsem během neděle vyrobil lis na ovoce ze starých krámů a vylisoval první jablečný mošt. Prodám lisované dřevěné, nebo slámové brikety vhodné do krbů, kotlů a pod. Nízké náklady-velká výhřevnost.


Prodej v různém množství-pytlované, nebo volně ložené. Rostlinné brikety jsou vyráběny lisováním suchých drcených nebo nakrátko řezaných stébelnin (sláma obilovin, olejnin, traviny a energetické byliny). Rašelinové brikety jsou vyráběny.


Výhřevnost briket je závislá na jejich kvalitě a složení. This feature is not available right now. Please try again later. PRODÁM LIS NA PELETY PRODÁM LIS NA PELETY.


Peletami můžete topit v krbu,kamnech nebo automatických teplovodních kotlích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky