pátek 15. listopadu 2019

Odečet vody na dálku

Na vzrůstu je i prodej ultrazvukových kontrolních vodoměrů, jejichž účelem je ověřit, zda Váš vodárenský. Odečet vody jde i na dálku Foto: archiv Praha. Dálkový odečet spotřeby vody , tzv. Aktuální spotřebu vody je možné v reálném čase přenášet na internet pomocí ethernetové brány NT3-AB4.


Pokud není v místě vodoměru přítomen ethernetový kabel, lze použít WiFi bránu WF3-AB4. Varianty ethernetové a WiFi brány na DIN lištu jsou NT3-DNa WF3-DN4.

Přítomnost měřených hodnot na internetu umožňuje. Pracovník provede odečet na dálku , používá k tomu speciální terminál. To všechno na dálku , bez potřeby osobní návštěvy odběrného místa. Systémový vodoměr, typ ETK na studenou vodu a ETW na teplou vodu , je určen. Novinkou na trhu jsou elektronické vodoměry s rádiovým odečtem.


Spotřebu vody lze zjistit během pár vteřin bez přístupu k měřícím místům. Dosud probíhaly odečty na měřičích jednou za měsíc, nově budou data k dispozici. Vodoměr ideální pro měření spotřeby vody a odečet na dálku.


Vodoměr AWM je určen pro měření spotřeby vody v budovách.

Nové typy vodoměrů umožňují provádět odečty na dálku bez osobní. Ještě před několika lety jsme museli při odečtu vody či tepla vpustit do bytu cizí osobu. To však bylo jak pro ubytovatele bytu, tak pro SVJ komplikované. Dnes se běžně instalují měřiče, které fungují na principu radiové komunikace a dokážou provést odečet na dálku.


K dalšímu šíření tohoto komfortního řešení nahrává také chystaná evropská legislativa. Naměřené hodnoty se v tomto případě získávají bez narušení soukromí obyvatel bytů. Ve spolupráci s odborníky jsme se podívali na výhody dálkových odečtů spotřeby pro majitele domů a bytová družstva. Jednodušší a levnější rozúčtování.


Měřiče spotřeby, které jsou vybaveny modulem pro rádiovou komunikaci, umožňují odečítat spotřebu na dálku bez nutnosti vstupu do bytů. Spotřeba vody je prezentována jak v jednotkách průtoku či objemu, tak v podobě nákladů v Kč. Nabízené služby Přístup k systému CEM. Toto řešení je však již zastaralé a nekomfortní, kladoucí zbytečné časové nároky na uživatele, při očekávání návštěvy odečitatele. Novým trendem se v dnešní době staly měřiče spotřeby vody a indikátory teploty radiátorů s možností dálkového odečtu naměřených hodnot.


Téměř polovina všech námi dodávaných. Mobilní aplikace od IoT. Fyzický odečet je tak do několika vteřin na datovém serveru pomocí mobilní aplikace a přenosu dat přes GSM sítě (červená šipka).


V posledních letech roste zájem a také prodej přístrojů nové generace, které umožňují dálkový odečet vody a tepla. U indikátorů je jejich podíl na celkovém objemu prodaných přístrojů prakticky 1 , u vodoměrů ,“ potvrzuje Daniel Nový, obchodní ředitel společnosti ista Česká republika s.

V současnosti správcovské firmy, bytová. V domech se sledovanou spotřebou tepla tak například nenajdete byty, ve kterých se permanentně větrá a plýtvá drahým teplem. Moderní měřiče spotřeby vody , plynu či tepla vybavené moduly pro rádiovou komunikaci navíc umožňují odečítat naměřené hodnoty na dálku , bez nutnosti narušování soukromí obyvatel bytů. Upozornění Samoodečet lze nahlásit maximálně ve dvou po sobě jdoucích obdobích, v následném období provede námi pověřený zaměstnanec (odečítač) na místě řádný odečet vodoměru. Pro odečet údajů přímo z vodoměrů se používá USB radiový modul a odečítací software, pracující na PC (notebooku).


Obousměrná radiová komunikace mezi vodoměry a odečítacím zařízením, umožňuje efektivní a bezpečný přenos dat a monitorování činnosti vodoměrů na dálku. Určujícím parametrem je zde hlavně průtok. V některých případech je možné vodoměry osazovat několika typy systémových modulů, které umožňují kromě vizuálního odečtu také odečet na dálku (osazení rádiovým, impulsním nebo M-Bus modulem).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky