čtvrtek 14. listopadu 2019

Teplovodní výměník do kachlových kamen

O výhodách není třeba příliš dlouho spekulovat, neboť cena energií stále stoupá. Nejnovější trendy v oblasti vytápění domácnosti krbem směřují ke snaze o co nejeefektivnější využití zbytkového tepla, které odchází do komína. Další snahou výrobců krbových systémů je na základě rostoucí poptávky dostat dostatečné množství tepla z krbové vložky do vody. Ochlazovací smyčka je bezpečnostním prvkem u kamen s teplovodním výměníkem, která zabraňuje přetopení kamen při výpadku elektrické energie nebo jakékoliv závadě na čerpadle teplovodního okruhu.


Vstup smyčky je napojen na studenou vodu vodovodního řadu a výstup do odpadu. Při přetopení výměníku dojde k jeho. Nabízejí spojení všech výho které nabízejí, avšak navíc je zde možnost rozvodu teplé vody do otopných těles v dalších místnostech. Teplovodní vytápění – krbová kachlová kamna s vestavěným vodním výměníkem. Pokud máte krb či kamna a potřebujete, aby nejen vytápěly Váš interiér, ale také aby Vám ohřívaly vodu, potřebujete teplovodní výměník.


V tomto případě se teplovodní výměník osazuje nad krbovou nebo kamnovou vložku na kouřovod. Je to většinou samostatný výrobek a jeho výhodou je, že výměník neovlivňuje hoření v ohništi a přitom zužitkovává zbytkové teplo již odcházející do komína. Vestavné teplovodní výměníky. Aby teplovodní výměník uspokojil všechna očekávání, musí splnit několik podmínek. Nejdůležitější je schopnost redukovat dehtování uvnitř výměníku na nejnižší možnou míru při co nejvyšší míře účinnosti přenosu tepla do vody.


Zároveň jeho konstrukční řešení musí být takové, aby neochlazovalo spaliny. Výkon kamen s teplovodním výměníkem rozdělujeme na výkon „ do vzduchu“ (výkon, který kamna předávají do prostoru, ve kterém jsou umístěna) a výkon „ do vody“ (výkon, který zajistí teplovodní výměník a předá jej do systému topení). Přesné dimenzování výkonu kamen do vzduchu i do vody je velmi důležité. Je určen pro zabudování do kuchyňských kachlových kamen a zajištění ohřevu vody k ústřednímu vytápění. Tepelný výkon : kW.


V poznámce objednávky, prosím, uvádějte umístění přípojek na výměnku, viz obrázek. Tento původně čistě kuchyňský spotřebič poskytuje společně s. Tento způsob nám umožní velký výkon vložky do vody. U některých kamen jde výměník vyjmout a kamna zaslepit. Později je možné výměník zase vrátit a topit do radiátorů. Méně častou variantou je pak napojení kamen na teplovzdušný rozvod.


Teplovodní výměník do kachlových kamen

Kamna s teplovzdušným výměníkem. Teplovodní krbová kamna se zabudovaným výměníkem pro vytápění celého domu úsporně a ekologicky. Samozřejmě také záleží na tepelných ztrátách domu, ve kterém budou kachlová kamna stát. Hlavní dělení teplovodních kamen je podle výkonu do vody, který je u kamen velmi rozdílný. Novinkou firmy Brunner je volně stojící teplovodní výměník , který je možné 1 odstavit a vytápět pouze kachlová kamna.


Výběr dle výrobce: Hein Iron Dog Jøtul Nordica Romotop Westbo. Troje různá kachlová topidla, ale pokaždé mají společné příjemné sálavé teplo a akumulaci po dobu až několika dní. Ke všem topidlům umíme navrhnout vyhřívané ležení, teplovodní výměník nebo kachlová kamna přes více místností. Máme rádi nové výzvy a vždy se snažíme uspokojit sny, přání, potřeby a. Druhou variantou je zabudování teplovodního výměníku.


Výhodou kachlových kamen s teplovodním výměníkem je možnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky