pondělí 11. listopadu 2019

Dražice hrad

Benátek na Jizerou na okraji sjejnojmenné vsi. Nejznámějším vlastníkem hradu byl poslední pražský biskup Jan IV. Do dnešní doby se z kdysi významného hradu dochovaly zbytky zdí dvou hradních paláců a hradní kaple. Tato skutečnost není ale jistá.


Hrad byl vždy opraven a stále sloužil vrchnosti.

Místo má svoje kouzlo, zvláště pro milovníky středověké historie. Nachází se na okraji stejnojmené obce blízko města Benátky nad Jizerou v České republice. Fridrich z Donína nechal postavit nové sídlo v Benátkách. Dražice byly sídlem vrchnosti až do 20.


Jeho zakladatelem byl purkrabí Řehoř z Litovic. Největšího rozkvětu dosáhl hrad za biskupa Jana IV. OBEC : Benátky nad Jizerou.

Nalézá se nad řekou Jizerou, asi dva. Za návštevu určite stoja Hrad Červený Kameň, Čachtický hrad , Zámok Bojnice alebo Zrúcanina hradu. Také dražický hrad zůstal zbořen.


Našli jsme ho poměrně snadno. Nechal jej vystavět s největší pravděpodobností purkrabí Pražského hradu Řehoř z Litovic. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Nejbližší nádraží Zdětín na trati 0je vzdáleno přes km. Zbytek výstavného a po architektonické stránce mimořádně významného objektu, situovaného ve výrazné poloze nad řekou Jizerou na pokraji obce.


Stavbu dokončoval jeho syn za účasti francouzských mistrů. V tejto kategórii nájdete informácie a fotografie pamiatok, nájdete tu takisto zoznam hradov a zámkov, jaskyne, ale aj lyžiarske strediská, cyklotrasy, kúpele a iné zaujímavé miesta, ktoré sú vhodné (nie len) pre aktívny odpočinok. Aj pomocou vás, našich návštevníkov, neustále vylepšujeme a rozširujeme našu databázu výletov a podporujeme tak slovenský cestovný ruch. V následujících revolučních dobách jako by nebylo pro krásu a umění, ukrytých ve zdech dražického hradu, místa.


Vyhledání dle vzdálenosti. Zadejte do jaké vzdálenosti se mají vyhledat okolní lokality s fotografiemi. Budou nalezeny lokality s fotografiemi nacházející se v okruhu s poloměrem určeným zadanou vzdáleností.

Pokud rádi listujete historií a vaším snem je vidět hrady celého světa, jste tu správně. Ať už jste začátečník nebo matador mezi modeláři, průřez toho nejlepšího ze světa hradů najdete v této kategorii. Během husitských válek byl hrad několikrát dobyt a poškozen, ale byl vždy opraven.


Zříceninu jsem navštívil v rámci výletu s dětmi na zámek Benátky nad Jizerou. Za husitských válek byl hrad zpustošen a následující století jej proměnila v rozvaliny. Hrad Trosky, nekorunovaný symbol Českého ráje, podobně jako hrad Houska na Kokořínsku slibuje, že právě v jeho zdech se skrývá tajemný vchod do pekel, Helfštýn, Hukvaldy a Rabí se zase přetahují o titul sídla s nejdelšími hradbami. Archeologický průzkum dokládá dvě stavební fáze: Původní raně gotická dispozice zahrnovala štíhlou válcovou věž a dvoutraktový palác v hradbě jádra. Druhé stavební období spadá do doby pražského biskupa Jana lV.


Tento významný církevní hodnostář a také. Papírové modely a vystřihovánky české i zahraniční výroby. Modelové doplňky kovové, dřevěné a vyřezávané laserem z papíru. Rekonstrukce zříceniny podle dochovaných materiálů.


Neopomeňte se podívat na tuhle výhodnou nabídku nemovitostí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky