úterý 26. listopadu 2019

Zapojení prostorového termostatu

Pokud budete hledat klasický termostat, volte s beznapěťovým kontaktem. Já osobně bych použil prostorový regulátor, protože následně dokážete využít regulaci hořáku, kde úspora provozních nákladů může být podle okolností značná (viz listárna). Teprve topenáři je vyvedou do místa, kde bude umístěný prostorový termostat , vysvětluje Vladimír Štaif.


Zapojení prostorového termostatu

Instalace - zapojení termostatu Watts 7elektricketopenicz. Unsubscribe from elektricketopenicz? Celé toto zapojení je jeden velký nesmysl. Pořád budete topit tam, kde to nemá význam, kvůli tomu, abyste měl teplo jinde. Ekvitermní regulace automaticky reguluje teplotu topné vody podle teploty venkovní dle nějakého nastavení ekvitermní křivky s ohledem na tepelné ztráty a setrvačnost vytápěného objektu.


Tisknout stránku - Jak zapojit dva prostorové. Které ze dvou drátu zapojit do termostatu? Pokud máte tedy zjištěné svorky pro termostat na kotli.


Vyjměte propojku u kotle a propojte jednu svorku kotle se svorkou C na termostatu. Zapojení termostatu ke kotli. Druhou svorku kotle se svorkou NO na termostatu. U termostatu , který jsme montovali, došlo k disproporci mezi tištěným návodem a skutečným stavem - označení jednotlivých svorek nebylo ve stejném pořadí. ArchivPodobnéMám kotel Junkers, na který je zapojen přes kabel termostat (napájený tedy z kotle).


Nový termostat je Salus 091RFVF pokojový bezdrátový. Pokojový termostat je v podstatě hloupá mašinka. Potřebuji zapojit pokojový termostat k elektrokotli. V návodu si najděte schéma zapojení termostatu.


Od kotle mi vedou tři dráty – hnědý, černý a šedý. Přístroj se musí nacházet v místě s dobrou cirkulací vzduchu, nejlépe na vnitřní stěně místnosti, ve výšce asi m nad podlahou – viz obr. Termostat má svorkovnici také pro tři dráty s. V blízkosti přístroje by se neměly. Ponechání stávajících radiátorů a prostorového termostatu – žádný zásah do vnitřních prostor bytů. Výměna nevyhovujícího bojleru za způsob ohřevu s velmi velkým množstvím TUV.


Jak zhasnout oblouk v bojlerovém termostatu který spíná. Je termostat s tepelnou pojistkou dostačující jištění k. Abych nezasahoval do celkového zapojení , bojleru použil jsem zapojení spirála termostat jako cestu pro nulový. Slaboproudaři jsou vždy nejhorší. Ovládání prostorového termostatu Nea se provádí pouze využitím tlačítek. Pomocí přehledného znázornění režimu s jasnou symbolikou je ovládání jednoduché a intuitivní.


Přístroj může být díky nastavitelné pojistce chráněn před neoprávněným zásahem a nabízí různé úrovně přístupu pro koncového. Jinak odborná montáž se tuším vztahuje jen na kotel a tam vodiče k termostatu zapojil jen topenář. Já jen poté zkusil na druhé straně vyměnit termostat za jiný typ, abych vyloučil poškozené relé u typu prvního. Nefungují ale oba (tedy dle zapojení viz první příspěvek). Záruka na kotel ale dle mého nezaniká.


Běžný dosah v budově bývá kolem metrů. Mám zkušenost, že v běžném rodinném domě je to dostačující, záleží ale samozřejmě na skladbě stěn a stropů, říká technický poradce Milan Vítovský ze společnosti Honeywell.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky