čtvrtek 7. listopadu 2019

Kondenzační kotel se zásobníkem nebo bez

Kotel se zásobníkem si vodu průběžně dohřívá, takže nemá vysoké nároky na okamžitý příkon jako průtokový ohřívač. Lépe také hospodaří i se spotřebou plynu. Sepne se tehdy, pokud teplota vody v zásobníku poklesne na stanovenou mez a dohřeje rovnou celý zásobník. Jsem přesvědčen, že kotel se zásobníkem je lepší.


Prutokový musí ohřát vodu z 8°C na teplotu jakou požadujete (60°C) Nevím zdali to vůbec kotel zvládne.

Se zásobníkem můžet mít určitě teplejší vodu jak z průtokáče. Doba ohřevu 60litrového zásobníku se pohybuje dle výkonu kotle do minut ze studené vody. Všechny zásobníky (nádrže, bojlery) na ohřev vody jsou už v ceně sestavy a dodávané zda vyráběné přímo od výrobce kondenzačního plynového kotle. První otázkou je, zda vybrat kotel kondenzační nebo klasický.


Pokud se rozhodnete pro elektrický průtokový ohřívač nebo elektrokotel. Plynový kotel se zásobnikem vody nebo průtokový. Ta vaše tepelná ztráta se mne nezdá těch kW.

Dala by se vyvodit z roční spotřeby plynu, pokud se nepřitápělo jiným zdrojem. Každopádně nový kotel přinese úsporu na topení a kolik to bude záleží i na tom jak vysokou teplotu vody potřebujete na vytopení za. Nezdá se vám to nějaké divné, zásobník 160L mi příjde zbytečně velký, a vůbec,nestačil by pouze kondenzační kotel s ohřevem vody (tedy průtokový?), nebo třeba jen s nějakým menším vestavěným zásobníkem ? Chápu, že k odběrnému místu v kuchyni bude trochu delší trasa, ale zdá se mi to těch 160L. Kondenzační kotle se slevou až. V nabídce najdete kondenzační kotle bez ohřevu, s ohřevem průtokovým nebo v zásobníku.


Automatické kotle se zásobníkem vytápí interiér efektivně a bez nutnosti časté obsluhy. Kotel si ze zásobníku sám přikládají topivo, zejména pelety, uhlí nebo štěpku. Proč se cena u kotlů liší ? Jednotlivé kategorie se od sebe liší použitou technikou a tím pádem i cenou. Plynové kotle Junkers se vyrábí v několika kategoriích. Záleží tedy jen na Vás, zda zvolíte levný kotel nebo nejdražší.


Lze však předpokládat, že dražší kotle. Zvolíme-li plynový kotel , můžeme si vybrat mezi konvenčním teplovodním a kondenzačním. Teplovodní kotle mají delší tradici a jsou cenově přijatelnější z hlediska počáteční investice, kondenzační kotel je na pořízení dražší, ekonomicky je však výhodnější z hlediska provozních nákladů.


Stacionární kondenzační kotle se vyznačují velkým vodním objemem, jednoduchým hydraulickým zapojením ( bez nutnosti kotlového čerpadla).

Používají se také k vytápění větších objektů (např. bytové domy, průmysl atd.). Na jakém principu funguje kondenzační kotel ? V některých domácnostech ale využívají současně plynový kotel , elektrokotel, tuhá paliva a krb. Nové provedení je designově přizpůsobeno nové řadě kotlů Bosch s kulatým ovládacím panelem a zaoblenými. A stejně tak i tepelné čerpadlo.


Pokud si kupujete kotel , čerpadlo, lednici na let, také to vymlouvat nebudu. Ale nepokládejte to na oltář diskuze, že plynový kotel je lepší než kondenzační , nebo např tepelné čerpadlo. Závěsný plynový kondenzační kotel kotle o výkonu až 2kW jeden zásobník litrů nebo dva litrové zásobníky (celkem l) nerezový l vrstvený zásobník odpovídá. Kotel je zařazen do programu KOTLÍKOVÉ DOTACE.


Skladem Cena s dopravou Filtrovat. Hodnocení produktu: (). Stacionární kotel stojí na zemi v technické místnosti nebo v kotelně, hodí se pro vytápění rodinného domu.


Vytápí systémem bez čerpadla (velké dimenze trubek, velký objem vody v systému, otevřená expanzní nádoba).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky