středa 5. června 2019

Salave teplo

Salave teplo

Keď nastavíme dlaň k ohňu, cítime teplo. V tomto prípade ide o prenos žiarením - horúce povrchy telies vyžarujú teplo , časť tohto tepla je zachytená našimi rukami a spôsobuje pocit tepla. Na rozdiel od iných spôbov vykurovania, tepelná energia prenikne vzduchom takmer bez straty, len pri kontakte s pevnými telesami sa. Teplo je v prostoru rozmístěno rovnoměrně, nedochází k cirkulaci vzduchu nebo k víření prachu, suché stěny teplejší než vzduch neumožňují srážení vlhkosti a vznik plísní.


Přesto je nám v takto vyhřátých prostorách příjemně, neboť. Príjemné sálavé teplo z pecí Tulikivi sa rovnomerne šíri celou miestnosťou a pozvoľna zohrieva ľudí a predmety. Vyhrievaním sálavým teplom sa miestnosť nikdy extrémne neprehreje, ako je to pri bežných peciach, naopak, vzduch zostane čerstvý a dýchateľný.


Sálání (vyzařování, radiace) je fyzikální proces, při kterém látka emituje do prostoru energii ve formě elektromagnetického záření. Na rozdíl od přenosu tepla vedením nebo prouděním se může prostřednictvím sálání teplo přenášet i ve vakuu, tzn. Jedinečná technológia sálavého vykurovania, ktorá predáva teplo najmä infračerveným žiarením. Dochádza k zahrievaniu predmetov a osôb, čo je výhodou oproti konvekčnému spôsobu vykurovania.


Podstatou infratopení je sálavá složka topného média. Z převážné většiny dochází u tohoto systému k předání tepla sáláním, které volně prochází vzduchem a teprve ve chvíli dopadu na pevné předměty (stěna, strop, podlaha, nábytek, člověk…), dochází k přeměně na teplo. U tohoto systému vytápění se teplo do místnosti předává s ohledem na zvolený typ otopného tělesa převážně konvekcí, tedy prouděním teplého vzduchu, čímž bohužel mnohem snáze dochází k teplotním ztrátám. Nejdříve se ohřívají právě stěny stopu a podlaha zůstává dlouho studená.


Lidé postupně přicházejí na to, že je daleko zdravější a příjemnější, ale také že má spoustu dalších výhod - především v podobě komfortu při topení. Tyto materiály po nahřátí teplo vyzařují. Sálavé vytápění má řadu výhod.


Salave teplo

Velmi dobrou schopnost pro předání tepelné energie mají. Zdravé sálavé teplo má uvoľňujúci vplyv na nervovú a pohybovú sústavu. Infrakúrenie používa infrateplo s vlnovou dĺžkou 7-µm, čo je časť infraspektra najbližšie vlnovej dĺžke vyžarovanej ľudským telom. Infrateplo je veľmi príjemné a vďaka hĺbkovému pôsobeniu uvoľňuje naše svaly.


Pomocou infračerveného kúrenia najprv zahrievajú steny a predmety. Vzduch v miestnosti sa zohrieva až od takto nahriatych predmetov a stien. Pocit teploty je výrazne lepší než v prípade ústredného kúrenia, kde musíš najprv zahriať vzduch v byte, aby si cítili príjemné teplo.


Salave teplo

Infra panely efektívne konvertujú elektrickú energiu na sálavé teplo. Infrapanely EkoTherm vytvárajú homogénne teplo v miestnosti, ktoré blahodarne vplýva na zdravie, ohrieva steny, podlahu aj ostatné predmety. Svojim dizajnom je infra. Tenké stylové infrapanely mohou vytápět všechny místnosti v domě kontrolovány sofistikovaným systémem centrální regulace na dálku.


Všechno teplo pochází od Slunce. Teplo slunečních paprsků se šíří i vakuem, jelikož funguje na principu sálavého tepla nebo-li zářením. Vzpomeňte si na okamžik, kdy slunce vyjde z mraků. V mžiku cítíte na tváři teplo i když teplota vzduchu je pořád stejná.


Salave teplo

Stejně tak fungují akumulační kamna. Vytápí sálavým teplem, které nelze vyvětrat. Stejné teplo na nohy, ramena i hlavu. Vďaka infračerveným lúčom, ktorých účinok je preukázaný v lekárstve, vám infrakúrenie tiež ponúka príjemný a prirodzený pocit tepla v miestnosti.


Je účinnější než podlahové vytápění a obvykle efektivnější než vytápění cirkulací vzduchu, protože eliminuje ztráty v potrubí. Naše sálavé krby stavíme z materiálů, které jsou schopny vést a vyzařovat teplo do našeho okolí. Díky velkému prosklení nemusíte na teplo čekat delší dobu, přes sklo ho cítíte ihned po zapálení a rozhoření.


Poté se ohřeje i plášť krbu, který začne příjemně sálat. Nízke tepelné straty - zdravé sálavé teplo Na rozdiel od sálavého vykurovania, ktoré využívajú mastencové pece TULIKIVI, dochádza pri teplovzdušnom vykurovaní k cirkulácií studeného a teplého vzduchu. V miestnostiach domu sa pri tom roznášajú čiastočky prachu a nečistôt. Navyše, pri prechode okolo rozpáleného. Toto jednoduché zařízení produkuje snadno a rychle teplo na vzdálenost několika metrů kdykoliv a kdekoliv to aktuálně potřebujete.


Druhy sálavých ohřívačů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky