úterý 21. února 2017

Krbová kamna s výměníkem jak fungují

Zatímco klasická krbová kamna stačí připojit na komín, ta s výměníkem musí „ladit“ a „pasovat“ s ústředním topením, případně taky s bojlerem. Aby to celé pak fungovalo, jak má, a aby kamna dlouho vydržela v dobré kondici, je potřeba je správně zapojit. Připravili jsme pro vás návo podle kterého to určitě. Některá krbová kamna s výměníkem v sobě mají navíc zabudovanou automatickou regulaci primárního spalovacího vzduchu. C, se pomocí speciální klapky uzavře přívod vzduchu do spalovací komory, a oheň přestane hořet.


Dům má poměrně složitou otopnou soustavu.

Krbová kamna s výměníkem. Pomocí krbových kamen můžete vytopit nejen jednu nebo dvě místnosti, ale i celý dům. Stačí si pořídit krbová kamna s teplovodním výměníkem. Na něj lze totiž napojit jak teplovzdušné rozvody, tak radiátory a podlahové topení. Dokonce pomocí něj lze ohřívat vodu.


Dnes se běžně setkáváme s tím, že krbovky vytápí celý dům. Je to možné díky teplovodnímu nebo teplovzdušnému. To však bude mít za následek nejen zakouřené přední sklo kamen, ale v neposlední řadě také nebudou krbová kamna fungovat tak, jak mají.

Klasická kamna a kamna s teplovodním výměníkem. Teplo se šíří maximálně tak, že necháme mezi. Stavíte, rekonstruujete nebo jen přemýšlíte o změně vytápění vašeho domu, chalupy či staršího bytu? Pokud chcete zároveň ušetřit, být nezávislí na externím dodavateli tepla, chovat se ohleduplněji k životnímu prostředí a zažít i trochu té romantiky a nostalgie, poradíme vám, jak zvládnout dvě mouchy jednou ranou. Zakoupením krbových kamen s výměníkem.


Celá konstrukce výměníků je založena na průchodu spalin konstrukcí výměníku, ve kterém dochází k přechodu vzniklého tepla spalováním, a to přes plášť výměníku do vody. Od krbových kamen můžeme chtít ale mnohem více. Pokud si totiž vybereme variantu s teplovodním výměníkem , získáme nejen v mnoha ohledech bezkonkurenční zdroj tepla, ale také zároveň. Nejčastěji se používají k vytápění rodinných domů.


Jak fungují krbová kamna s teplovodním výměníkem. Výkony krbových vložek a kamen s výměníkem se dělí na skupiny: Výkon do vzduchu. Akumulační krbová kamna na dřevo méně protopí a nemusíte tak často.


Součástí teplovodní krbové vložky je vestavěný výměník , ve kterém se díky teplu ohřívá voda. Krby, kamna novou generaci krbových kamen s výměníkem , která svou technickou vyspělostí překonala stávající konkurenci. Spojení designových kamen a důmyslného rozvodu tepla do dalších místností plně nahradí tradiční způsob topení.


Výměník kamen slouží k ohřevu vody a je tedy možné jej napojit na radiátory, bojlery nebo akumul. Není nic lepšího, než-li předat ohřátou vodu z teplovodního výměníku krbových kamen do teplovodního oběhu. Teplovodní krbová kamna za super cenu.

Kamna nemusí být jen doplňkem interiéru, můžete s nimi vytápět celý dům. Kvalitní teplovodní výměník předává do vody až tepla. Naše kamna s výměníkem mají dostatek výkonu i pro ohřev užitkové vody. V praxi to znamená, že vám krbová kamna s teplovodním výměníkem budou ohřívat vodu, která půjde do radiátorů, podobně jako když topíte třeba plynem.


V tomto okamžiku je potřeba znát požadovaný výkon těchto krbový kamen. Při výběru krbových kamen s výměník začněte tím, co by Vám měl říci topenář, který bude kamna připojovat na otopný okruh, a to je požadovaný výkon kamen do otopné soustavy a do vzduchu. Není zcela dobré vybírat nejdříve očima, a až potom srovnávat požadované parametry. Tyto modely mohou účinně doplňovat ústřední topení jako přídavný výrobník tepelné energie při přípravě užitné vody a běžném topném provozu. A to zcela jednoduše, zatímco se krbová kamna používají pro vytápění vašeho obytného prostoru.


Kliknutím na hotspoty se dozvíte více. Tou výhodou je snížení výkonu do prostoru a předání výkonu do vody. Ta může být například v akumulační nádobě a použita až bude potřeba k ohřevu vody do topení, či TUV. Celolitinová kamna mají horní vývod a boční přikládání. V nabídce naleznete také malá krbová kamna s výkonem do kW, konvekční (dvouplášťová) a sálavá (jednoplášťová) kamna.


Velká kamna Hercules, Ingrid nebo. Kachlová kamna s výměníkem – výhodou krbových kamen s kachlovým obkladem je delší doba sálání oproti klasickým kamnům. Díky výměníku je pak možno využít energii pro napojení na topnou soustavu Vašeho domu a tím výrazně zefektivnit tento druh topení a zároveň šetřit za energie na přípravu TUV.


Sháníte kachlová kamna s výměníkem ? Výběr značek, odborná instalace, servis, poradenství, doprava zdarma na vybrané!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky