středa 21. prosince 2016

Sálavý krb

Sálavý krb

Jako optimální varianta se jeví kombinace krbové vložky a akumulační sálavé obestavby. Jak ale zaručit, aby tepla nebylo příliš? Teplovzdušný krb určite nie je ani vhodný pre ľudí s rôznymi dýchacími problémami či alergiami.


Akumulačný sálavý krb alebo pec Akumulovať, zhromažďovať, ukladať – v tomto prípade teplo a postupne ho uvoľňovať , odovzdávať do priestoru – to je podstata akumulačného a sálavého diela. Proč zvolit sálavý krb ? Sálavé krby předávají teplo do okolního prostoru infračerveným zářením – tedy sáláním. Je to stejný princip šíření tepla, jako jsme zvyklí od slunce – nejdříve se ohřívají předměty a lidé, teprve následně od nich se ohřívá vzduch. Predaj a stavby krbov v špecializovanej obchodnej sieti TUMA.


Predaj krbových vložiek, krbov, kachlí, pecí, grilov, komínov a kompletných stavebných materiál. SÁLAVÝ KRB je forma topidla, která využívá sálavý způsob vytápění, ale pro uživatele je stejně důležitým faktorem pohled na hořící oheň. HORKOVZDUŠNÝ KRB je především estetickou záležitostí a nabízí nám široké možnosti v provedení vzhledu pláště. Pohled na hořící oheň je nejdůležitějším argumentem. Jak může vypadat sálavý krb ? Způsob předávání tepla i pocit jeho získávání je však jiný.


Sálavé plochy topidel vyzařují do prostoru sálavé teplo. Sálavá obestavba z akumulačních cihel. Boky z akumulačního materiálu, čelní stěna je vystavěna z izolačních desek.


Po natopení boční stěny krbu sálají několik hodin teplo. Zvláštností těchto krbů jsou patentované speciální šamotové desky, které akumulují teplo ještě několik hodin. Krb ako hlavné aj doplnkové kúrenie. Našim zákazníkom odporúčame krby s akumulačnou a sálavou obstavbou pre ich:. Podrobnosti Napísal: Ing.


Sálavý krb

V princípe môžeme povedať, že teplovzdušný krb či akumulačný sálavý krb , alebo akumulačná sálavá pec majú z hľadiska energetického jedno poslanie a tým je zabezpečiť teplo. Sálavý krb může být také napojen na uzavřený teplovzdušný rozvod (tzv. hypokaust) vedený do dalších místností (s jejich vlastními teplosměnnými plochami), a výkon krbu tak může být distribuován i do vzdálenějších míst. Dodatečné zbudování hypokaustového rozvodu v již hotovém domě však není jednoduchá ani.


V obci Sviadnov jsme stavěli sálavý krb v dřevostavbě. Hypokaustový, sálavý krb. Pro vytápění horního pokoje jsme použili hypokaust. Silnou stránkou je 1 předávání tepla sálavým způsobem, pomalý náběh a dlouhý doběh nezřídka až hodin.


Sálavý krb

Majitelé jistě ocení i vyrovnanou křivku předávání tepla, nenáročnou obsluhu a údržbu, i. SÁLAVÝ AKUMULAČNÍ KRB Fascinace ohněm je stará jako lidstvo samo, pomáhá uklidnit nervy a mírní stres. Krb dnes není jen designová záležitost, díky velkému rozvoji v tomto odvětví vytváří i vysoce funkční prvek, který mnohdy slouží jako primární zdroj tepla pro celý dům. Ako funguje sálavý krb ? Akumulační krb je na první pohled k nerozeznání od klasického horkovzdušného krbu. Krb , ktorý je takto vystavaný neobsahuje žiadne výduchové mriežky. Naopak, teplo, ktoré je v ňom vďaka kúreniu naakumulované, je do priestoru odovzdávané v postupných časových intervaloch.


Teplo je teda šírené sálaním, čo je porovnateľné so slnečným žiarením. V miestnosti tak nedochádza k. TEPLOSÁLAVÝ KRB BEZ MRIEŽOK) PREVEDENIE IDEAL. Kvalitné technológie v atraktívnom dizajne a profesionálnymi službami. Vyžadujete len čisté zdravé sálavé teplo? Nevytvára prostredie nevhodné pre.


Moderní teplovzdušný krb s třístrannou krbovou vložkou Spartherm Arte 3RL-80h-4S s osmi stranným originálním zazdívacím rámem. Design krbu je podtržen dvěma ventilačními otvory, které byly zakázkově vyrobeny tak, aby lícovaly s rámem krbové vložky. Krb je schopen vytvořenou tepelnou energii rovnoměrně rozložit na dlouhou dobu.


Při správném nadimenzování je tak vhodným kandidátem na topidlo do nízkoenergetického domu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky