pondělí 26. prosince 2016

Jak na krb

Jak na krb

Možná jste i vy postaveni před tuto otázku. Velmi elegantně se s ní vyrovnal náš čtenář z Moravy. V tomto prvním dílu si na úvod stručně představíme obsah celého seriálu, abychom věděli, co nás čeká, a pak už se hned pustíme do první kapitoly, kde si objasníme, co to vlastně krb je, a definujeme si jeho základní části. V druhé polovině tohoto dílu si řekneme, jak se krby dělí podle způsobu předávání jejich tepla, a krátce si jednotlivé typy krbu popíšeme. Je na něm i místo na uvaření dobrého chutného guláše a samozřejmě i posezení u zdroje tepla, který vám i za chladnějšího počasí dodá trošku tepla do okolí.


Stavba stojí už dlouho, ale stále je funkční a navzdory patině, nebo možná právě díky ní, vypadá velmi dobře. Pokud se budeme chtít v létě věnovat kromě jiného i přípravě pokrmů na živém ohni, rozhodně se nemusíme spokojit s vrbovou hůlkou v jedné a umně nařezaným vuřty v druhé ruce. Jak na krb, gril a udírnu? Na zahradní vaření, opékání a grilování pokrmů již existuje velké množství krbů, grilů a udíren. Jelikož je krb na biolíh defacto imitace krbu, jeho výběr není zas až tak složitý.


I přesto se však najdou některé parametry a vlastnosti, které je dobré před zakoupením znát. Před pořízením je také dobré vědět, že palivo, tedy biolíh, svou cenou odpovídá zhruba stejně, jako byste provozovali. Dobrý krb má v ceně rošt, možnost upevnit grilovací jehly na kuře nebo špízy, krycí dvířka nebo udírnu. Důležitá je dostupnost náhradních dílů.


Pro krb je třeba připravit místo, u betonových typů je nutný pevný podkla jako třeba dlažba. Krb má být v závětří, dál od hořlavých materiálů. Krb se vyzdívá lícovými cihlami s hladkým povrchem, kterým není nutné dělat konečnou úpravu. Na lícové cihly použijte speciální maltu bez vápna, aby při vlhku nevznikaly bílé mapy na cihlách. Správný krb by měl mít vždy dva rošty.


Spodní s hustšími oky nebo příčkami slouží jako ohnišťový rošt na dřevo nebo dřevěné uhlí (pod ním by měl být snadno přístupný popelník), horní je určen k vlastnímu grilovaní. Dovážíme, prodáváme a stavíme krby na klíč. Jsme výhradní dovozce plynových krbů Dru, Global Fires a krbů a kamen na dřevo Dik Geurts, výhradní dovozce plynových krbů Elementa HPC, autorizovaný přímý dovozce plynových krbů Ortal. Krb na biolíh však není nutné podceňovat. Je to funkční dekorace, která dokáže přinést krásu plamenů a ohně i tam, kde chybí komín.


Jak na krb

Takže klidně do vašeho nového bytu, ve kterém udělat komín prostě nikoho nenapadlo. Tento krb skutečně nepotřebuje odvod spalin do komína. Za predchádzajúce obdobie sme postavili veľké množstvo krbov riešených s dôrazom na moderné, vkusné a najnovšie technologické trendy.


Rozhodli sme sa preto otvoriť e-shop a. Zůstaňte v bezpečí a chraňte své zdraví. Projděte si naše materiály o tom, jak tuto situaci zvládnout. Krok za krokem návo jak udělat falešný krb s dřevem rychle a fotografie.


Jak na krb

Krbová kamna či krb stačí čistit dle intenzity a způsobu užívání zpravidla jednou za až dny, vždy však musí být studená. Záleží ale také na tom, jak velká kamna jsou, jak velkou mají nádobu na popel atd. Nejdůležitější (a často nejpracnější) je vybírání popela, kterým si můžete pořádně zaneřádit.


Na trhu v různých obchodech naleznete široký výběr elektrických krbů s různými parametry. Abyste byli schopni vybrat ten nejlepší elektrický gril, tak musíte nastudovat všechny důležité parametry, což může zabrat hodně času. Krby dnes nemusí být nutně jenom doplňkem interiéru. Můžeme si je nechat postavit i venku, na našem pozemku.


A to například přímo na zahradě, nebo v rámci zahradního altánu. Pokud nad daným řešením uvažujete, rady professionálů jak postavit venkovní krb s udírnou, který je aktuálně nejpoužívanější možností, vám rozhodně přijdou vhod. Betonlvá stěrka na krb je vysoce odolná ušpinění od sazí a popela. Mechanicky odolná, omyvatelná. Podívejte se na ruzné typy, které se aplikovaly na krby.


Koupili jste si zahradní krb a nevíte, jak postupovat při spojování jednotlivých dílů? Máme pro vás jednoduchý, ale názorný videoklip, takže postavit ho pro vás určitě nebude problém.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky